Култура

25 януари 2019 09:23

Филмът "Ирина" на Надежда Косева с премиера на София филм фест

В ролята на Ирина е младата актриса Мартина Апостолова...

източник: impressio.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Виктор Божинов подготвя романа „Чамкория“за голям екран

16 April 2019 20:48

Режисьорът на „Възвишение” Виктор Божинов съобщи, че ще екранизира още един роман на Милен Русков. Новината за новия игрален филм "Чамь-Кория" режисьорът съобщи във Фейсбук.

Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство

14 April 2019 20:41

Кои са най-добрите филми, посветени на творците и изкуството? Решението - тази вечер в ръцете на журито на „Master of Art“. На церемония в кино Люмиер фестивалът връчва своите награди.Повече научете от Айше Сали:

36-часов театрален и киномаратон започва в НАТФИЗ

13 April 2019 12:58

36-часов театрален и кино маратон започва от днес в Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Филм на Вендерс за папа Франциск откри пролетния семестър на Европейското кино

08 April 2019 23:01

С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше открит пролетния семестър на Европейското кино за учащи. Програмата е част от "София филм фест", а партньор е Столична община.

"В кръг" на Стефан Командарев с първи тийзър

08 April 2019 10:44

Филмът на Стефан Командарев ще тръгне по кината през ноември

​Режисьорът Вим Вендерс отново е в България

05 April 2019 18:28

Режисьорът Вим Вендерс отново е в България. Той пристигна у нас по покана на еврокомисар Мария Габриел. Среща с ученици, представяне на филм и дискусия за възможностите пред европейските творци са част от програмата му. Прожекцията на филма "Хотел за милион долара" е в Дома на киното.

70 документални филма представя тазгодишното издание на фестивала Master of Art

04 April 2019 23:06

Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи тазгодишното издание на фестивала - "Master of Art". Заглавия посветени на Густав Климт, Рафаело и Астор Пиацола са част от програмата. Във фестивалния афиш намират място и две продукции на БНТ - "Цигулката е моят глас" за големия български музикант Веско Пантелеев Ешкенази и "Мокър от дъжд не се бои", посветен на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк.

Жребий за Художествения съвет за игрално кино

01 April 2019 16:05

Жребий на случаен принцип определи хората, които ще бъдат част от Художествения съвет за игрално кино. Избраните членове са представители от филмовата общност. Те ще оценяват постъпилите проекти за игрално кино. Събраните проекти в момента за 24, а очакванията са за повече качествени филми. БНТ ще стане копродуцент на избраните проекти.

Метаморфозите на Ян Енглерт

01 April 2019 15:19

Актьор от театралната сцена, от малкия и големия екран, ректор и преподавател в Театралната академия във Варшава, режисьор и артистичен директор на полския Teatr Narodowy – той вече е и почетен доктор на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.