Образование и семейство

28 януари 2019 13:33

Китайската нова година ще посрещат старозагорски ученици

С работилници по калиграфия, изрязване на хартия и други китайски чудатости ще отбележат настъпването на китайската нова година учениците от Средно училище (СУ) “Максим Горки” в Стара Загора. За поредна година изучаващите китайски език мл...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Няма да има училище в София, което да не започне учебната година на 15 септември

15 August 2019 16:51

Повече от 80 училища и детски градини се ремонтират в столицата. По думите на кмета на София - Йорданка Фандъкова, не всички ремонти ще приключат до 15 септември, но въпреки това няма да има училище, което да не може да започне новата учебна година.

За първи път в България, договор за взаимопомощ с ученик

09 August 2019 20:12

Училище „Емилиян Станев" - Велико Търново прилага иновативна практика

Родителите на ученици във Варна протестират заради ремонт на училище

08 August 2019 19:13

Родители на ученици от Началното училище "Васил Левски" във Варна излязоха на протест. Повече от 2 години децата им са принудени да посещават друго учебно заведение, защото сградата на училището се оказа опасна, а ремонтът се забави.

МОН задължи училищата да си ходят на гости

05 August 2019 08:50

Всеки клас трябва да има "минимум едно посещение в друго училище за обмяна на иновативни практики и опит"

Варненско училище остава без сграда за втора учебна година

03 August 2019 10:12

Втора поредна година децата от Началното училище "Васил Левски" във Варна няма да учат в своята сграда. Още в края на 2017 г. бяха открити нарушения в конструкцията й, но ремонтът започна едва преди дни, заради съдебни дела между общината и строителната фирма.

Радев: Подкрепяме инициативата „Един пояс, един път“

29 July 2019 21:44

България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“ и платформата „17 +1“ за сътрудничество между Китай и държавите от Централна и Източна Европа. Това каза президентът на Република България Румен Радев по време на среща с представители на водещи китайски компании, участващи в изпълнението на международни стратегически проекти в рамките на инициативата "Един пояс,един път", предаде „Фокус“. Президентът добави, че не е случайност, че в България се открива глобалният център за партньорство по инициативата. „Ние отчитаме, че най-важният фактор за развитие на тези инициативи е транспортната свързаност между Китай и Европа", добави държавният глава. „Географското и стратегическо положение на България определя най-краткият и изгоден път в тази транспортна свързаност. Убеден съм, че със съвместни усилия може да развием тази необходимост за инициативите инфраструктура в България по възможно най-бързия и добър начин в съответствие с принципите и правилата на ЕС", добави още Румен Радев. Президентът изрази готовност да изслуша инвестиционните намерения и планове: „Надявам се на конструктивна работа с българското правителство“, каза още той.

Караянчева открива изложба за 70 години от дипломатически отношения между България и Китай

24 July 2019 10:28

Изложбата е подготвена със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и Националната архивна администрация на Китай

Започна ремонт на 4 училища в Русе

21 July 2019 09:27

През новата учебна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, икономика и механотехника, както и спортното училище. Средствата - над 5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж".

Борисов: Надявам се да издигнем отношенията си с Китай на по-високо ниво

12 July 2019 10:38

„България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически ни отношения през настоящата година да постигнем значими резултати в практическото сътрудничество и да издигнем отношенията ни на ново, по-високо ниво“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с г-н Ли Хунджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на Китайската комунистическа партия (ККП), който е с ранг на вицепремиер на Китайската народна република (КНР).

Втората в света банка поглежда към България

08 July 2019 12:20

China Construction Bank (CCB) обмисля навлизане в България. Това стана ясно от разговора в „Бизнес старт“ между председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и водещия на сутрешния блок на тв Блумбърг Христо Николов по повод визитата на президента Румен Радев и делегацията му в Китай през миналата седмица. „Представители на CCB разглеждат много сериозно темата за свое присъствие в България. Заместник-председателят ѝ и доста сериозен екип от представители от Люксембург посетиха страната ни с тази цел“, изтъкна шефът на БТПП. CCB разполага с активи на стойност 3,3 трлн. долара, а годишната ѝ печалба се равнява на 37 млрд. долара. Това я превръща в една от най-мощните финансови институции в света. „За голямо съжаление държавните институции у нас не проявиха интерес, но ние ще направим необходимото информацията, която събрахме, да достигне до тях и при една следващата визита да могат да бъдат договорени с по-големи подробности и то с институциите, от които зависи осъществяването на това намерение“, посочи Симеонов. China Construction Bank Corporation има и широко представяне в света - над 200 клона и дъщерни дружества от всички нива в 29 страни и региони по света.  Българската делегация в Китай е констатирала доста сериозно непознаване на предимствата на българската икономическа среда, казва още Симеонов. Той е категоричен, че от БТПП са били убедителни и ясни и изрази надежди, че скоро ще има инвестиционни пробиви от китайска страна у нас.