Регионални

29 януари 2019 08:18

Министерството на отбраната отделя пари за възстановяване на военни паметници в Петрич

Министерството на отбраната ще финансира с над 30 000 лева възстановяването на военни паметници в Петрич. Общината също ще участва финансово по възстановяването. Сред обектите, които ще бъдат реконструирани са: Военен паметник чешма на 7-ма Рилска ди...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Откриха паметна плоча на Екзарх Йосиф I в село Бреница

07 May 2019 11:00

В навечерието на големия християнски празник Гергьовден, в с. Бреница беше открита паметна плоча на Екзарх Йосиф I. На събитието присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народните представители от ВМРО Красимир Богданов и Калин Поповски, зам.-областния управител на Плевен Татяна Божинова, кметът на с. Бреница д-р Лъжовски, общински съветници.

Йорданка Фандъкова: През последните години успяхме да реставрираме 38 бюст-паметника

22 April 2019 13:09

Опазването и предаването на паметта са ключови за възпитанието на младите хора и на обществото, заяви тя

Бавни и скъпи процедури пречат на изграждането на оранжерии в Петричко

11 April 2019 08:39

Земеделски производители от района на Петрич искат да се облекчат процедурите за изграждане на оранжерии. Вече е изпратено писмо до МРРБ с идеята да се направят промени в Закона за устройство на територията. В момента според производителите административните процедури са бавни, тежки и скъпи, което кара много от тях да се отказват от желанието си да изграждат оранжерии.

Започват проверки за нерегламентирани сметища в региона на Петрич

07 April 2019 08:46

Община Петрич започва проверки за нерегламентирани сметища в региона. Причината е, че около всяко село в общината има образувани по няколко незаконни сметища, защото хората масово изхвърлят отпадъците си въпреки забраните.

Паметник на Велко Кънев откриха в родния му град Елхово

30 March 2019 12:12

Проф. Стоян Денчев, почетен гражданин на Елхово, предаде костюма на Велко Кънев от постановката "Великденско вино" на Градския музей, където има постоянна експозиция на името на големия ни актьор.

В Петрич отново протестираха срещу отстраняването на свещеник

10 March 2019 12:30

За втора поредна неделя миряните в Петрич излязоха на протест с искане отстраненият отец Ангел Кочев да бъде върнат и отново да служи в храм „Успение Богородично" в града.

Възстановиха паметник-костница на войници от Междусъюзническата война

07 March 2019 18:54

Възстановеният паметник-костница на загиналите за освобождението на Пиринския край от турско робство и в Междусъюзническата война офицери и войници беше открит в Благоевград. Емблематичният за града мемориал е построен през 40-те години на миналия век, а днес е реставриран в първоначалния си вид. Военни, политици, общественици и родолюбци отдадоха почит на загиналите български войници.

Община Петрич събира средства за трима жители, нуждаещи се от скъпо лечение

05 March 2019 13:23

Община Петрич се обедини в кампания за събиране на средства за трима жители на общината. От скъпо лечение се нуждаят 15-годишно момиче, 21-годишен младеж и жена на средна възраст. Част от необходимата сума вече е събрана с благотворителни инициативи и с кутии за дарения, поставени в търговски обекти в града и селата.

Възстановиха паметника на руския офицер Павел Красов в София

03 March 2019 12:52

В София паметната плоча на руския офицер и участник в Руско-турската освободителна война Павел Красов беше открита след реставрация.

​Скандал в църква в Петрич

03 March 2019 12:19

Скандал в църква в Петрич заради назначението на нов архиерейски наместник. Отец Петър преди дни беше назначен от неврокопския митрополит Серафим на мястото на 75-годишния свещеник Ангел Кочев.