България

04 февруари 2019 13:44

Всяка десета убита жена е търсила помощ в полицията

В България в периода 2012-2017 г. окръжните съдилища са постановили най-малко 102 присъди за умишлени убийства на жени от мъже. В 95 на сто от случаите убийците са се познавали с жертвите, в 70% те са били в близки взаимоотношения - роднини...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Предложение на Румяна Арнаудова: Съкратено производство само след позиция на прокурора

23 August 2019 09:31

Въпросът за по-леките присъди при тежки престъпления след признаване на вина отново стана актуален след убийството на 7-годишно дете в Сотиря

Разследват убийство на млад мъж, намерен с три огнестрелни рани

22 August 2019 16:40

Умишлено убийство на 29-годишен мъж от село Гранит разследват от Окръжната прокуратура в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура в Пловдив.

Баща и син в Търговище са убили свой съсед

19 August 2019 15:21

Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай

Откриха останките на две тела край Негован

18 August 2019 17:33

Столичната полиция разследва убийство, извършено по особено жесток начин, след откриването на разчленено човешко тяло в землището между Негован и Чепинци. Вчера към 18.00 часа местен жител е подал сигнал за открит череп в близост до водоема на селото, в землището между Негован и Чепинци. Към мястото са изпратени екипи от криминалисти и експерти на СДВР. По-късно стана ясно, че е намерен и още един труп дo първoтo рaзфacoвaнo. Cпoрeд пoлициятa cтaвa въпрoc зa eдин и cъщ криминaлeн cлучaй. Телата са на мъж и жена. И двамата са с прострелни рани в главите. След това телата са били разчленени и изхвърлени край водоема. Останките намира рибар още снощи, съобщи бТВ. Първото тяло е на мъж. Днес, малко преди обяд, полицията откри и останки от второ тяло. В претърсването на района бяха включени и следови кучета. Оглед беше направен и на водоема, в който по това време се къпеха хора, излезли на излет. Предстои да бъде изяснена самоличността на двата трупа, правят се проверки в регистъра за лицата, обявени за безследно изчезнали през последните години. Ще бъдат проведени и разпити на живеещите в района хора.

Баща жестоко преби двете си дъщери в село Синя вода

16 August 2019 22:52

10-годишно момиче, пребито от баща си, е подало сигнал в кметството в разградското село Синя вода. От полицията и „Закрила на детето" в Разград са установили, че и 6-годишната му сестра е жестоко бита. Заедно с братчето им, двете момичета са настанени в приемни семейства. Бащата е арестуван и се разследва за нанесена телесна повреда в условията на домашно насилие.

Жестоко убийство на дете в село Сотиря

16 August 2019 07:21

Сега към една разтърсваща криминална новина. Трагичен инцидент в сливенското село Сотиря. Вчера следобед под един от мостовете в селото е намерено в безпомощно състояние 7 годишно момиченце. То е било пребито и изнасилено.

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 51-годишна жена от Варна

12 August 2019 15:04

Обвиненият в убийството на 51-годишна жена от Варна Атанас Георгиев остава в ареста. Това реши на заседание днес Варненският окръжният съд. Тежкото престъпление беше извършено преди дни по особено мъчителен за жертвата начин.

В Пловдив отвори приемна за жертви на домашно насилие

11 August 2019 13:53

Приемна за жертви на домашно насилие заработи в най-голямата болница в Южна България - Университетската „Свети Георги". В нея пострадалите ще получават безплатно психологическа и юридическа подкрепа. Медицински специалисти от здравното заведение вече са обучени как да разпознават белезите на насилието. Приемната е открита с подкрепата на Министерството на правосъдието, МВР-Пловдив, УМБАЛ „Свети Георги" и фондация „Джендър алтернативи".

Иван Гешев: Разкрити са две убийства от битов характер

10 August 2019 16:04

Две убийства от битов характер са разкрити от разследващите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна. Има проблем с битова престъпност в България, допълни той.

Осъдиха на 25 г. затвор мъж, убил приятелката си

30 July 2019 15:32

Апелативеният съд в Бургас потвърди като правилна, законосъобразна и справедлива 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев, признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на 20 – годишната Ивета Т. от Айтос.