Регионални

05 февруари 2019 12:00

Уникален подарък подготвят в Чипровци за папа Франциск

Уникален чипровски килим ще дарят на папа Франциск при посещението му в община Раковски на 5 -ти май, каза кметът на Чипровци Пламен Макавеев. В него ще бъде втъкано логото на Папската визита с надпис Мир на земята, наред с цветовете на флага на Свет...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над 40 деца от Раковски се подготвят да приемат първо причастие от папа Франциск

10 February 2019 13:45

Повече от 40 деца към енорията в град Раковски се подготвят да приемат първото си причастие от папа Франциск. Той ще посети страната ни в началото на месец май. Децата се подготвят в продължение на две години за важния ритуал.

Безплатна забавачка за децата от Чипровци и през тази година

05 February 2019 14:00

Детската градина в Чипровци е напълно безплатна. През 2019 г. 56 деца ще посещават забавачницата без такси от родителите. "От 2016 г. издържаме градината с пари от бюджета и вече трета година се справяме успешно. Това е изключително важно за младите семейства. Повечето от тях са с ниски доходи, а ние държим младите хора да останат в града и да работим заедно за развитието му", каза по този повод кметът на общината Пламен Петков.

Социално предприятие в Раковски изработва свещи за посещението на папата

02 February 2019 21:12

Социално предприятие в Раковски дава работа на хора в неравностойно положение. Работилницата за свещи и сапуни е разкрита в началото на тази година, а продукцията вече се радва на успех. За предстоящото посещение на папа Франциск в предприятието ще направят специални свещи, предвиден е подарък и за светия отец.

Етнографският музей в Чипровци търси помощ за Катеринината къща

27 January 2019 16:00

Историческият музей в Чипровци събира дарения за ремонт на Катеринината къща, съобщи директорът д-р Анита Комитска. Тя е една от малкото запазени стари къщи, които дават представа за Чипровци преди два века. Изградена е във възрожденски архитектурен стил.

Вдигат паметник на опълченеца Ангел Иванов-Комитата в родното му село Бели мел

24 January 2019 15:00

Държавата отпусна пари за изграждане паметник на опълченеца Ангел Иванов-Комитата в родното му село Бели мел. За градежа на монумента 7 000 лева са постъпили в Община Чипровци. Инициативата бе представена на редовно заседание на областната комисия "Военни паметници". Инвестиционният проект беше обсъден и одобрен.

Историческият хълм на Чипровци става хай-тек зона

23 January 2019 13:17

Историческият хълм в Чипровци, на който се намират най-значимите туристически обекти на града - Историческият музей, останките от католическата катедрала „Санта Мария”, паметника на Петър Богдан и многовековната православна църква, става хай-тек зона. Безплатен интернет местните жители и посетителите ще могат да ползват и в центъра на града.

Папа Франциск идва с 200 служители и 70 журналисти

08 January 2019 11:36

Главата на Римокатолическата църква ще лети до Балканите със самолет на италианските авиолинии, 100 000 гости очакват в Раковски по време на посещението

Раковски се готви за посещението на папа Франциск

03 January 2019 12:26

В Раковски започна подготовка за посрещането на папа Франциск, който ще посети града на 6 май. Заради визитата на Светия отец правителството отпусна на общините 2 и половина милиона лева за ремонт на улици. От местната администрация вече обмислят подарък за папата, като ще обявят конкурс за картина.

Соломон Паси: България трябва да има кардинал във Ватикана

17 December 2018 08:55

Папата може да спомогне и за подобряване на отношенията между Запада и Русия по отношение на ситуацията с Украйна'', посочи бившият външен министър.

Как католическата общност посреща новината за визитата на Папа Франциск у нас

14 December 2018 08:12

Негово светейшество папа Франциск ще бъде на официална апостолическа визита през месец май в България, стана ясно вчера. Главата на светия престол ще посети София и Раковски. В Раковски живее най-голямата католическа общност у нас. Жителите очакват с нетърпение визитата на папа Франциск. До скоро там служеше отец Димитър Димитров, който сега е в пловдивската католическа катедрала "Свети Дух". Как католиците посрещат новината за визитата на папа Франциск - вижте повече в прякото включване на Антоанета Чакандракова.