Регионални

06 февруари 2019 13:10

Пловдив - 345 000 души, 191 000 автомобила

Към днешна дата регистрираните моторни превозни средства в Пловдив са 191 000. Това заяви преди минути кметът на града Иван Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg. 150 000 са леките автомобили под тепета, а останалите 41 000 са лекотоварни и тежкотоварни ав...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В КАТ не анулират глоби, отменени от съда

15 February 2019 13:12

Наказателни постановления по актове и електронни фишове на КАТ, които са обжалвани и отменени от съда продължават да стоят в досиетата на шофьорите. При спиране от патрул за проверка на пътя и справка в таблета, катаджиите виждат, че даден човек има неплатени глоби, затова му вземат книжката и спират от движение автомобила му. Причината е, че съдебното решение не е отразено в системата за нарушения и наложени наказания. За проблема разказа вчера пред в. "Труд" Борислав Тасев, председател на Съвета на съдебните заседатели към Софийския градски съд. Младият мъж е с две висши образования като юрист и политолог и вече е водил три дела, при които е отменил неправилно издадени наказателни постановления за пътни нарушения. А за това, че са му вземали книжката дори само за един ден, е осъдил на два пъти "Пътната полиция" за обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на граждани. "Преди дни отново бях спрян за проверка, полицаят видя в таблета, че имам неплатена глоба по връчен електронен фиш, - разказа Тасев пред в. "Труд". - Веднага му обясних какъв е случаят. Фишът ми за движение с превишена скорост в района на град Севлиево ми беше връчен на 27 ноември м. г. На 28 ноември подадох жалба в Районния съд в Севлиево. На 10 януари 2019 г. той бе отменен с решение на съда. От страна на КАТ то не бе обжалвано и влезе в сила на 30 януари 2019 г. Нещо повече - понеже Районният съд в Севлиево има сайт, а аз знам номера на делото, отворих решението през смартфона си и го показах на патрулния полицай. Той каза, че това не е негова работа, той си гледа таблета. Затова ми взе документите и ми спря автомобила от движение. На 13 февруари изгубих цял ден в КАТ-София, докато ми върнат книжката и талона на колата, за което отново смятам да водя дело за неимуществени вреди", поясни юристът. Неофициално вчера от КАТ-София обясниха, че част от съдебните решения или изобщо не пристигат, или идват с голямо закъснение по служебен ред. Имали са и единични случаи, при които са анулирани глобите на друг шофьор, а не на този който е обжалвал.

Откриха мъртъв охранител във фургон

14 February 2019 16:11

Човек е открит мъртъв във фургон до Цар Симеоновата градина в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Сигналът е получен тази сутрин около 8,00 часа. Според информация от пресцентъра на полицията в града под тепетата няма открити следи от насилие. Починалият е мъж на 69 години. Той е работел като охрана към строителна фирма и снощи е бил нощна смяна. Най-вероятно става въпрос за някакъв здравословен проблем.

Пожар в склад за платове в Пловдив, няма пострадали

14 February 2019 12:42

Пожар в сграда на бивша промишлена сграда на ул. "Шести септември" в Пловдив. Сигналът за инцидента е получен в 11.30 ч, съобщават от МВР. Огънят е възникнал на втория етаж от 6-етажна сграда, в склад за платове и шивашки материали. Хората от сградата са изведени, няма пострадали.

​Пожар в магазин за пиротехнически изделия в Пловдив, няма пострадали

12 February 2019 19:43

Пожар е възникнал в магазин за пиротехнически изделия в Пловдив, няма пострадали. Търговският обект се намира на партерен етаж на жилищна кооперация на ул. "Пещерско шосе".

Дадоха официален рестарт на зоопарка в Пловдив (СНИМКИ)

11 February 2019 14:36

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев рестартираха официално строителството на зоологическата градина. Изграждането му бе стопирано за близо три години след серия от жалби от страна на еколози. Рестартирането на проекта започна с молебен за успешното завършване на зоопарка, отслужен от отец Георги и отец Пантелеймон, след което кметовете инспектираха строителството. Почти цялата инфраструктура вече е изградена, като дейностите са на ниво Ак

Отменят грипната епидемия в Пловдив от понеделник

10 February 2019 10:32

Грипната епидемия в Пловдив отшумява, миналата седмица са регистрирани 221 случая или 64%, затова РЗИ-Пловдив с писмо известява за прекратяване на противоепидемичните мерки от понеделник, 11 февруари.

Неправителствени организации ще правят в Плевен семинар по пътна безопасност

08 February 2019 10:32

Неправителствени организации ще проведат на 20 февруари в Плевен семинар на тема: „Най-добри практики в пътната безопасност”. Целта е да се повиши капацитетът на експертите по пътна безопасност при управление и анализ на трафика и да се създаде ефективна организация за безопасно движение по пътищата, съобщиха от общинската управа. Фокусът на обучението ще бъде върху градската мобилност, безопасната инфраструктура, нормативната уредба и приложението на стандартите. Лекции ще

Как да шофираме при мъгла?

06 February 2019 22:31

При мъгла трябва да се шофира много внимателно и ключово е да се кара бавно. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян ст. комисар Николай Димов, директор на ОДМВР – Смолян. „Имаме множество препоръки към Пътната агенция, тъй като ние сме планински регион с проходи и за нас е важно пътната маркировка да се положи през есента, а не пролетта. Конкретно при мъгли маркировката е един от възможните варианти за ориентиране. Важно е да се кара бавно, внимателно и със спазване на дистанция“, отбеляза ст. комисар Димов. Той уточни, че ако заради гъстата мъгла човек няма достатъчна видимост, е по-добре отбие от пътя и да се изчака. „Във всяко нещо трябва да има разум и да сработва инстинкта за самосъхранение на всеки човек, за да мислим както за собствената си безопасност, така и за останалите участници в движението", каза още директорът на полицията в Смолян.

Прекратиха договора на наемателя на магазина, от който избяга змия

06 February 2019 16:34

Прекратиха договора с магазина в Пловдив, от който вчера избяга двуметрова анаконда. До една седмица наемателят ще освободи обекта. Влечугото беше издирвано в продължение на близо 9 часа, а акцията вся смут сред работещите и клиентите на търговския комплекс.

Откриха избягалата в пловдивски мол змия

05 February 2019 20:24

Повече от 9 часа продължава издирването на избягалата от зоомагазин змия в Пловдив. Влечугото стресна пловдивчани в голям търговски комплекс в центъра на града. Районът около магазина е отцепен от екип на полицията. Повече подробности вижте от прякото включване на Златка Далчева.