Образование и семейство

06 февруари 2019 16:51

Децата на Бургас ще прекарват повече време на открито

Програмата, инициирана от община Бургас, носи името „Четири годишни времена за здравето на нашите деца“. Благодарение на нея всеки ден, когато климатичните условия позволяват, най-малките жители на града ще излизат от сградите на детските...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Новите критерии за прием в детски градини в София - какво се променя?

15 February 2019 07:35

Принципът за уседналост при прием в детските градини ще важи за административния район на самата детската градина и за територията на Столична община и ще влезе в сила от септември 2020 г. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Мария Минчева от Столичната община.

Отново промени в критериите за прием в детските градини в София

14 February 2019 10:21

Условията за прием в детски градини в София отново претърпяха промяна – за пореден път. Идеята е да могат бъдат приемани повече деца и да има по-справедлив прием в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища в София. По отношение до предимството кой отива в градината, ситуацията е следната – повече точки ще се дават по критерий „местоживеене“ т.е. в близост до съответната градина – по постоянен и настоящ адрес. Беше

Безплатна забавачка за децата от Чипровци и през тази година

05 February 2019 14:00

Детската градина в Чипровци е напълно безплатна. През 2019 г. 56 деца ще посещават забавачницата без такси от родителите. "От 2016 г. издържаме градината с пари от бюджета и вече трета година се справяме успешно. Това е изключително важно за младите семейства. Повечето от тях са с ниски доходи, а ние държим младите хора да останат в града и да работим заедно за развитието му", каза по този повод кметът на общината Пламен Петков.

Започна кампания за намаляване на хранителните отпадъци в детските градини

04 February 2019 12:15

От днес Столичната община започва кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира в 30 общински детски градини.

Детска градина във Варна е затворена заради некачествено строителство

03 February 2019 10:00

Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен заради пукнатини по стените, паднала мазилка и мухъл. За проблемите сигнализираха родители. Сградата е построена от фирма, която изгради и училището "Васил Левски" в града - затворено преди 2 години заради конструктивни проблеми.

Във Варна въведоха ограничение за броя на куклените спектакли в детските градини

30 January 2019 07:14

Община Варна въведе ограничение за броя на куклените спектакли в детските градини. Те могат да бъдат два в годината и вече ще се заплащат от бюджета на съответната градина. Мотивът за това е сигнал на родители, които се оплакали, че постоянно им събират пари за театрални постановки. Това предизвика ответна реакция. Майки направиха петиция и внесоха подписка в общината, с която настояват кукленият театър да бъде върнат в градините.

Детските градини в София засега няма да излизат в грипна ваканция

25 January 2019 12:08

От понеделник училищата в София-град излизат в грипна ваканция. Неучебни ще бъдат дните от 28 януари до 4 февруари включително. Грипната ваканция съвпада с междусрочната, която е на 5 февруари. От понеделник грипна епидемия е обявена и в областите Благоевград и Кюстендил. Там няма да се учи до 1-ви февруари. Засегнатите райони на страната от грипа вече са 18.

Подновяват площадките за игра във варненските ясли

24 January 2019 11:05

На първото си заседание за 2019 година комисията по здравеопазване към Общински съвет- Варна одобри проекторамката на функция "Здравеопаване" в размер на 21,1 млн. лева. С част от парите ще бъдат подновени площадките за игра на няколко варненски детски ясли. За целта общината ще даде около 2 млн. лева.  Ремонти са предвидени в детските ясли „Щастливо детство“, „Чуден свят“, „Роза“, &bd

Меню без глутен за нуждаещите се деца в детските градини в Благоевград

24 January 2019 09:08

В много общини у нас родителите на деца с глутенова непоносимост сами приготвят храната на децата си за градината или яслата. Причината е, че са малко населените места, където е създадена организация, за да се поеме изхранването на децата. От началото на годината общинската администрация в Благоевград е намерила решение на този проблем. Вижте прякото включване на Ирина Николова.

СОС прие предложението за повече деца в яслените групи на детските градини

17 January 2019 13:19

Повече деца в яслените групи в общинските детски заведения в София. Общинският съвет увеличи бройката заради многото чакащи. На първото си заседание за 2019-та общинарите обсъждат и правилата за прием.Вижте подробностите от прякото включване на Цанка Николова в обедните новини