Образование и семейство

07 февруари 2019 09:42

Здрави деца от Северозапада освидетелствани като глухонеми

Някои от децата в тийнейджърска възраст не могат нито да четат, нито да пишат. По закон обаче трябва да бъдат пропускани в по-горен клас, тъй като ученици със специални образователни потребности не могат да повтарят...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Готвят промени в наредбата за ТЕЛК

12 February 2019 20:15

Здравното министерство и неправителствени организации готвят промени в наредбата за медицинската експертиза. Това стана ясно след среща при здравния министър, в която участва и омбудсманът. Реформата се налагала, заради много оплаквания от хора с увреждания, че наредбата ги ощетява.

Набедена в корупция лекарка от ТЕЛК осъди държавата

12 February 2019 06:30

  На фона на започналата повсеместна активност на прокуратурата срещу фалшивите инвалиди един случай отпреди 7 години и половина завърши с пълно фиаско за държавното обвинение. Лекарка от ТЕЛК във Враца осъди прокуратурата, че я е набедила в престъпление и е съсипала добрата й репутация, съобщи "Конкурент". По непотвърдена информация присъденото й обезщетение е от порядъка на 10-20 хил. лв. В средата на юли 2011 г. две невроложки от ТЕЛК-Враца и техническата им сътрудничка с

Неправителствени организации ще се срещнат с министъра на здравеопазването

12 February 2019 06:26

Те ще обсъдят ефекта от влизането в сила на наредбата за медицинската експертиза от август миналата година.

Година условно и 1000 лева глоба за лекарка от ТЕЛК, хваната с подкуп

11 February 2019 12:17

Подсъдимата е лишена от правото да заема държавна длъжност във връзка с освидетелстването работоспособността на лица, като член или председател на ТЕЛК, както и да упражнява такава дейност, за срок от три години

Хората с увреждания ще имат електронни профили

10 February 2019 08:05

Хората с увреждания с електронни профили. В тях на едно място е събрана информация от регистрите на различни институции. Профилите работят в тестови режим. Създаването им беше договорено по време на протестите на майките на деца с увреждания.

Инвалиди по документи: Хора с тежки увреждания според ТЕЛК работят в строителството или в чужбина

05 February 2019 10:47

Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията - болница "Свети Пантелеймон" в Ямбол

МЗ представи анализ на новите правила, по които работят ТЕЛК

04 February 2019 20:37

Няма съществена промяна в броя на жалбите и след новата наредба за медицинската експертиза. Това показва анализът на здравното министерство за ефекта от новите правила, по които работят ТЕЛК-овете. Те са в сила от август миналата година. Здравният министър представи резултатите пред майките на деца с увреждания, омбудсмана и национално представителните организации. През целия ден обаче хора с увреждания протестираха пред министерството с искане Наредбата да бъде отменена.

Обсъждат мерки срещу фалшиви решения на ТЕЛК

04 February 2019 11:57

Здравното министерство ще отчете ефекта от наредбата, по която работят ТЕЛК от август миналата година. Анализът ще бъде представен пред майките на деца с увреждания и национално-представителните организации.

Очаква се протест пред Здравното министерство заради ТЕЛК-овете

04 February 2019 06:08

Очаква се хора с увреждания, организирани в социалните мрежи, да изразят недоволството си от наредбата, по която работят ТЕЛК-овете от миналия август.

Годишно около 1% от учениците отпадат от учебния процес в ранен етап

01 February 2019 20:43

Всяка година в България от системата на образованието отпадат над 1 процент от учениците. Прекъсването на обучението става още в прогимназиален етап, а причините са заминаване в чужбина или липса на мотивация от страна на родителите. Това стана ясно в Пловдив по време на годишна среща на директорите от над 200 училища. Те са включени в проекта „Всеки ученик ще бъде отличник“ на Центъра на междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. В срещата участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.