Регионални

08 февруари 2019 16:58

Акция срещу неправилно пресичащите минувачи във Варна

От началото на седмицата пътните полицаи във Варна провеждат акция срещу неправилно пресичащите минувачи. Данните са стряскащи. През миналата година в града са станали 207 пътнотранспортни произшествия с 11 загинали и 205 ранени пешеходци. А от януар...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Две жени загинаха, след като бяха блъснати на пешеходна пътека във Варна

24 June 2019 11:54

Две жени бяха блъснати късно снощи на пешеходна пътека в центъра на Варна.

Пешеходец загина на АМ „Струма”

23 June 2019 08:45

Самоличността на жертвата все още не е установена

Музей на водоснабдяването отвори врати във Варна

22 June 2019 08:37

Музей на водоснабдяването и канализацията отвори врати във Варна по инициатива на регионалното министерство. Експозицията представя пълния цикъл, през който минава водата, за да стигне до домовете ни.

Ремонтите по бул. "Васил Левски" във Варна отново предизвикаха недоволство

19 June 2019 19:26

Ремонтите по бул. "Васил Левски" във Варна отново предизвикаха общественото недоволство. Този път причината е премахването на зеленината от разделителната ивица на булеварда и полагането на асфалт. След острата реакция на архитекти и граждани, от община Варна разпоредиха асфалтът да се премахне и на мястото да се насипе пръст.

Кой и как решава къде да има пешеходни пътеки в София?

17 June 2019 13:41

Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков” без да се съобразят с това, че могат да попаднат под гумите на автомобилите. Това разкрива „Нова телевизия“. Илиан Антонов се е заел да брои колко хора пресичат пътното платно, за да докаже, че на мястото е необходимо да бъде изградена пешеходна пътека. „Негласно целият квартал пресича на това място. Защото двата светофара, на които може да се пресече, са много далече един от друг – на 300 метра. Страшно много хора пресичат тук, защото има директен достъп до парк „Заимов”. Няма нито пешеходна пътека, нито светофар, които да са достатъчно близо до спирката на градския транспорт”, обясни той. Илиан многократно настоява на мястото да бъде положена маркировка, но няколко пъти получава отказ от Столична община. „Минималните критерии за разчертаване и обособяване на пешеходна пътека са през нея да преминават минимум 50 човека на час. Правени са преброявания. И при двата пъти не са отчетени такива бройки пешеходни преминавания”, обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция „Управление и анализ на трафика” към Столична община.

Млад мъж загина на пешеходна пътека в центъра на Пловдив

17 June 2019 11:10

Тежък пътен инцидент в Пловдив. Млад мъж загина на пешеходна пътека в центъра на града.

Кирки забити в колата на кандидат за ректор на Техническия университет във Варна

14 June 2019 18:38

Десет дни преди изборите за ректор на варненския Технически университет, един от кандидатите намери колата си с две забити в нея кирки. Сигналът за инцидента е подаден около 8:00 часа сутринта в полицията във Варна.

Зрелищен смерч над Варна

09 June 2019 17:33

Снимки от явлението бяха публикувани в социалните мрежи

Ловно дружество "Варненски сокол" навърши 130 години

08 June 2019 14:42

Ловно-рибарското дружество "Варненски сокол" навърши 130 години. То е основано в първите години след Освобождението от видни представители на интелигенцията във Варна и не е прекъсвало дейността си до днес. Дружеството е сред малкото организации в страната, които отглеждат и разселват десетки муфлони и елени.

Жители на варненския квартал "Изгрев" настояват за по-добра инфраструктура

08 June 2019 10:18

Живеещите във варненския квартал "Изгрев" се оплакват от лошата инфраструктура в района. Хората са подали жалба до райoнното кметство и до общината, с която искат да бъде разширен и укрепен единственият път, който води до домовете им. На улица "Минзухар", на която живеят над 40 семейства, няма улично осветление, тротоари и казани за смет. А близкото дере не е обезопасено.