Регионални

09 февруари 2019 20:14

Нов протест във Войводиново премина без напрежение

Жителите на село Войводиново се събраха тази вечер, след като преди две седмици обявиха временно спиране на протестите. Събирането им е провокирано от завръщането на част от живеещите в ромската махала днес преди обед. Те бяха придружени от адвокат...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Собственикът на изгорелия цех във Войводиново пред БНТ

15 February 2019 07:52

Пет дни след пожара в завода за преработка на месни продукти в пловдивското село Войводиново все още не са ясни причините, довели до инцидента. В предприятието работят 200 души.Пред БНТ за пръв път говори собственикът на фирмата Петко Петков.

Среща на жителите на Войводиново с местната управа за проблема с ромите

12 February 2019 20:30

Събрание на жителите на Войводиново и местната власт се проведе тази вечер в селото. Хората поискаха да научат какви мерки ще бъдат предприети от тук нататък за решаване на ромския проблем. По време на срещата стана ясно, че нито едно от семействата, които напуснаха ромската махала по настояване на жителите на селото, не е подало заявление за настаняване в общинско жилище. Повечето от тях обжалват в съда заповедите на кмета, че къщите им са незаконни.

Разследват причините за пожара в цеха във Войводиново

12 February 2019 06:22

Очаква се днес полицаи и пожарникари да влязат в изгорелия завод за месо във Войводиново и да потърсят причината за избухналия пожар.

Пожарът в завода за месо край Войводиново още не е загасен напълно

11 February 2019 18:14

Повече от 20 часа продължава гасенето на пожара в завода за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Огънят е локализиран, но отделни огнища продължават да тлеят.

Ромите с адресна регистрация от Войводиново - евентуално със социални жилища

11 February 2019 14:30

Със скандал започна днешната среща между представители на изгонените от Войводиново роми, начело с организация "РОМА", жителите на село Войводиново, кмета на община Марица Димитър Иванов и зам.-областния управител Петър Петров. В събота, 9 февруари, част от прогонените роми се върнаха в селото, поведени от представители на организация "РОМА", но единственото, което постигнаха, беше нова ескалация на напрежението. В продължилата повече от два часа среща в община Марица днес (

Няма данни пожарът в село Войводиново да е предизвикан умишлено

11 February 2019 11:47

Близо 18 часа продължава гасенето на пожара в завода за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Огънят изпепели 8 декара от предприятието, въпреки че на място отидоха повече от 15 екипа на пожарната от Пловдив, Карлово и Съединение. Няма пострадали хора, но повече от 300 души остават без работа. До момента няма данни за умишлен палеж.

Екоинспекцията в Пловдив: Няма опасност за здравето на хората във Войводиново

11 February 2019 08:42

Четири екипа на пожарната продължават да дежурят в завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, където снощи избухна голям пожар. Огнената стихия изпепели 8000 квадратни метра от предприятието. За щастие няма пострадали хора, но 300 души от населеното място остават без работа.

Завод за месо гори в с. Войводиново, пострадали хора няма

10 February 2019 20:19

Голям пожар гори в цех в завод за месо във Войводиново. Към мястото са изпратени 14 екипа на пожарната. Пострадали хора няма.

Кметът на Войводиново: Опитът за връщане на ромите в незаконните постройки е провокация

10 February 2019 08:00

Обстановката тази сутрин в село Войводиново и ромската махала там е спокойна. Къщите на ромите не са годни за живеене и освен това са незаконно изградени, така че те нямат право да ги обитават, категорично заяви в ефира на НОВА ТВ кметът на населеното място Димитър Тосев. Той посочи, че в постройките няма никакви условия за живеене - липсват отопление и прозорци. Ромите сами са демонтирали и са изнесли частите от къщите си. Според Тосев, с цел провокация, някой е посъветвал ромите да се върнат,

Цветанов: Управляващата коалиция ще обсъди идеите на Каракачанов

09 February 2019 21:02

Съветът на управляващата коалиция до дни ще обсъди концепцията на ВМРО за ромите, съобщи вицепремиерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.  Според него социалните помощи за ромите трябва да се обвържат с изпълняването на техните задължения. "И Каракачанов, и колегите от ВМРО искат да бъдат по-рестриктивни мерките, но смятам, че това можем да го постигнем само, ако има достатъчно добра разяснителна кампания%, посочи той. Пред журналисти в Харманли Цветанов коментира: "В управленската ни програма като основен акцент бе заложено образованието. 30 000 деца бяха върнати в образователната система и сега те ще имат възможността да получат перспектива и да бъдат полезни на обществото“. Според него социалните помощи на ромите трябва да се обвържат с тяхната ангажираност, защото днес в обществото съществува усещането, че представителите на тази общност получават средства от държавата, но не изпълняват в замяна на това своите задължения както всички останали. {cbrelatedarticle count="2" /} „В България има много роми, които са се интегрирали и водят успешен живот. Трябва по-често да даваме техния пример“, отбеляза Цветан Цветанов.ЦветановКаракачановроми