България

09 февруари 2019 21:02

Цветанов: Управляващата коалиция ще обсъди идеите на Каракачанов

Съветът на управляващата коалиция до дни ще обсъди концепцията на ВМРО за ромите, съобщи вицепремиерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.  Според него социалните помощи за ромите трябва да се обвържат с изпълняването на техните задължения. "И Каракачанов, и к...

източник: 24novini.bg
Виж повече

 
Свързани новини

От ромската махала на село Алтимир до мечтата да станеш адвокат

18 August 2019 15:00

„Всички знаем как се става студент, подготвяш се, учиш много, явяваш се на изпити. Всичко е свързано със стрес и пари, разбира се“. Така, някак дори тривиално и обикновено, започва разказа си студентката по „Право“ Беатриса Бойкова. На пръв поглед тя не се различава от останалите студенти в Софийския университет. И никога не е искала. Истината обаче е, че нейната история винаги ще я откроява от останалите. „Човек не бива да забравя откъде е тръгнал, но и не бива да изоставя мечтите си, колкото и непостижими да изглеждат за момента“ – това са думи на Бети, както предпочита да я наричат.

Каракачанов пак призова Концепцията за несоциализираните групи да бъде приета

17 August 2019 11:11

Вицепремиерът Красимир Каракачанов поиска най-строго наказание за обвинения в убийството на 7-годишното момиче в село Сотиря Мартин Трифонов и заяви, че трябва да бъде приета Концепцията за несоциализираните общности, която е предложил.

ЦИК глоби Каракачанов - заради трибагреник в агитационни материали

08 August 2019 14:09

Централната избирателна комисия наложи на лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов глоба за нарушаване на Изборния кодекс, съобщи сайта на комисията. Причината - по време на кампанията за евровота през май тази година агитационни материали на "ВМРО-БНД" включвали националното знаме. Става дума за клипче, излъчено в рубрика "Евроизбори" по ТВ Европа. Сигналът за това е дошъл от Съвета за електронни медии. Това е забранено от чл. 480, ал. 2 от Изборния кодекс.   Каракачанов е възразил срещу административното наказание, като оспорва обосноваността и законосъобразността му. ЦИК обаче не са съгласни. По закон глобата за това нарушение е между 2000 и 5000 лв. На Каракачанов е наложена минималната - 2000 лв. Лидерът на ВМРО може допълнително да обжалва пред Софийския районен съд.

Над 815 млн. лв. похарчени за ромска интеграция в рамките на 10 години

25 July 2019 12:46

Красимир Каракачанов представи концепцията си за промени пред Националния съвет за сътрудничество

Каракачанов представя концепция за промени в политиката за интеграция на ромите

25 July 2019 07:51

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще представи пред Съвета за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси основните пунктове от Концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос и мерките за реализацията им.

Красимир Каракачанов: Няма изтичане на информация и издаване на държавни тайни

20 July 2019 09:05

''Вътрешната проверка, която е направена в самата служба, показва, че няма изтичане на информация и няма издаване на държавни тайни, както някои медии писаха. Няма такова нещо. Има според ДАНС и прокуратурата нарушаване в процедурата по издаване на удостоверенията за достъп до класифицирана информация, кой е трябвало да подпише самото удостоверение. Самата процедура по проверката за лицата, които са получили достъп си е минала по процедурата'', това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов относно скандала около служба ''Военна информация'' пред Сашо Диков в разговор между двамата, който бе излъчен в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком. Диков попита кой е поискал наведнъж да плащаме за самолетите F-16, a Каракачанов отговори така: ''Премиерът днес каза, че той е поискал. Имахме две опции. Едната опция е парите да бъдат внесени в банката на Федералния резерв и оттам да бъдат теглени на части, другата опция е да бъдат платени наведнъж. Истината е, че за разсрочено плащане в годините - опция нямаше. За разлика от Словакия, която мисля, че плаща за 3 или 4 години. Това е практиката на американската държава. Ние нямаме никаква търговска история''. Диков попита каква търговска история имат словаците със САЩ, а Каракачанов отговори по следния начин: ''Те са купували хеликоптери, резервни части и така нататък. Тоест американците имат някаква практика. Тази практика е, когато за пръв път сключваш сделка - плащаш наведнъж. Според мен те настояваха за това, мое впечатление, те не вярваха, че в България ще се стигне до изпълнение на договора''.

Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

02 July 2019 13:06

Няма повече време за отлагане, заяви вицепремиерът

Жители на Розино организират подписка за изселване на ромска фамилия

02 July 2019 12:08

Жители на Розино започнаха подписка с искане за изселване на ромска фамилия от карловското село. Причината е масов бой между две ромски фамилии преди седмица. Местните хора излязоха спонтанно на протест в центъра на селото срещу зачестилата агресия.

Засилено полицейско присъствие в карловското село Розино

24 June 2019 06:41

Засилено полицейско присъствие и днес в карловското село Розино. Вчера там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии.

44-ма роми са задържани след сбиване в Розино

23 June 2019 22:32

Полицията в Карлово задържа 44 роми от карловското село Розино заради сбиване между две враждуващи фамилии. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното полицейско управление и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна. Заради конфликта в Розино насроченият протест в Кърнаре тази вечер беше отменен.