България

10 февруари 2019 12:23

Каракачанов защити концепцията си за интеграцията на ромите

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че концепцията за интеграцията на ромите цели да има механизми всички да спазват законите. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" той обясни, че репресия има, но тя не е насочена към ромите, а към соц...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

От ромската махала на село Алтимир до мечтата да станеш адвокат

18 August 2019 15:00

„Всички знаем как се става студент, подготвяш се, учиш много, явяваш се на изпити. Всичко е свързано със стрес и пари, разбира се“. Така, някак дори тривиално и обикновено, започва разказа си студентката по „Право“ Беатриса Бойкова. На пръв поглед тя не се различава от останалите студенти в Софийския университет. И никога не е искала. Истината обаче е, че нейната история винаги ще я откроява от останалите. „Човек не бива да забравя откъде е тръгнал, но и не бива да изоставя мечтите си, колкото и непостижими да изглеждат за момента“ – това са думи на Бети, както предпочита да я наричат.

Каракачанов пак призова Концепцията за несоциализираните групи да бъде приета

17 August 2019 11:11

Вицепремиерът Красимир Каракачанов поиска най-строго наказание за обвинения в убийството на 7-годишното момиче в село Сотиря Мартин Трифонов и заяви, че трябва да бъде приета Концепцията за несоциализираните общности, която е предложил.

ЦИК глоби Каракачанов - заради трибагреник в агитационни материали

08 August 2019 14:09

Централната избирателна комисия наложи на лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов глоба за нарушаване на Изборния кодекс, съобщи сайта на комисията. Причината - по време на кампанията за евровота през май тази година агитационни материали на "ВМРО-БНД" включвали националното знаме. Става дума за клипче, излъчено в рубрика "Евроизбори" по ТВ Европа. Сигналът за това е дошъл от Съвета за електронни медии. Това е забранено от чл. 480, ал. 2 от Изборния кодекс.   Каракачанов е възразил срещу административното наказание, като оспорва обосноваността и законосъобразността му. ЦИК обаче не са съгласни. По закон глобата за това нарушение е между 2000 и 5000 лв. На Каракачанов е наложена минималната - 2000 лв. Лидерът на ВМРО може допълнително да обжалва пред Софийския районен съд.

Над 815 млн. лв. похарчени за ромска интеграция в рамките на 10 години

25 July 2019 12:46

Красимир Каракачанов представи концепцията си за промени пред Националния съвет за сътрудничество

Каракачанов представя концепция за промени в политиката за интеграция на ромите

25 July 2019 07:51

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще представи пред Съвета за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси основните пунктове от Концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос и мерките за реализацията им.

Красимир Каракачанов: Няма изтичане на информация и издаване на държавни тайни

20 July 2019 09:05

''Вътрешната проверка, която е направена в самата служба, показва, че няма изтичане на информация и няма издаване на държавни тайни, както някои медии писаха. Няма такова нещо. Има според ДАНС и прокуратурата нарушаване в процедурата по издаване на удостоверенията за достъп до класифицирана информация, кой е трябвало да подпише самото удостоверение. Самата процедура по проверката за лицата, които са получили достъп си е минала по процедурата'', това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов относно скандала около служба ''Военна информация'' пред Сашо Диков в разговор между двамата, който бе излъчен в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком. Диков попита кой е поискал наведнъж да плащаме за самолетите F-16, a Каракачанов отговори така: ''Премиерът днес каза, че той е поискал. Имахме две опции. Едната опция е парите да бъдат внесени в банката на Федералния резерв и оттам да бъдат теглени на части, другата опция е да бъдат платени наведнъж. Истината е, че за разсрочено плащане в годините - опция нямаше. За разлика от Словакия, която мисля, че плаща за 3 или 4 години. Това е практиката на американската държава. Ние нямаме никаква търговска история''. Диков попита каква търговска история имат словаците със САЩ, а Каракачанов отговори по следния начин: ''Те са купували хеликоптери, резервни части и така нататък. Тоест американците имат някаква практика. Тази практика е, когато за пръв път сключваш сделка - плащаш наведнъж. Според мен те настояваха за това, мое впечатление, те не вярваха, че в България ще се стигне до изпълнение на договора''.

Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

02 July 2019 13:06

Няма повече време за отлагане, заяви вицепремиерът

Засилено полицейско присъствие в карловското село Розино

24 June 2019 06:41

Засилено полицейско присъствие и днес в карловското село Розино. Вчера там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии.

44-ма роми са задържани след сбиване в Розино

23 June 2019 22:32

Полицията в Карлово задържа 44 роми от карловското село Розино заради сбиване между две враждуващи фамилии. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното полицейско управление и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна. Заради конфликта в Розино насроченият протест в Кърнаре тази вечер беше отменен.

Каракачанов: Скопие няма друг избор освен да приеме истинската си история, ако иска в ЕС и НАТО!

11 June 2019 13:40

Вицепремиерът и лидер на ВМРО посочи, че България е подписала този договор за добросъседство и трябва да работи за неговото изпълнение, но и да си гони интересите