Християнство

10 февруари 2019 13:45

Над 40 деца от Раковски се подготвят да приемат първо причастие от папа Франциск

Повече от 40 деца към енорията в град Раковски се подготвят да приемат първото си причастие от папа Франциск. Той ще посети страната ни в началото на месец май. Децата се подготвят в продължение на две години за важния ритуал....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Уникален подарък подготвят в Чипровци за папа Франциск

05 February 2019 12:00

Уникален чипровски килим ще дарят на папа Франциск при посещението му в община Раковски на 5 -ти май, каза кметът на Чипровци Пламен Макавеев. В него ще бъде втъкано логото на Папската визита с надпис Мир на земята, наред с цветовете на флага на Светия престол - бяло и жълто и трибагреникът на българския национален флаг.

Социално предприятие в Раковски изработва свещи за посещението на папата

02 February 2019 21:12

Социално предприятие в Раковски дава работа на хора в неравностойно положение. Работилницата за свещи и сапуни е разкрита в началото на тази година, а продукцията вече се радва на успех. За предстоящото посещение на папа Франциск в предприятието ще направят специални свещи, предвиден е подарък и за светия отец.

Папа Франциск идва с 200 служители и 70 журналисти

08 January 2019 11:36

Главата на Римокатолическата църква ще лети до Балканите със самолет на италианските авиолинии, 100 000 гости очакват в Раковски по време на посещението

Раковски се готви за посещението на папа Франциск

03 January 2019 12:26

В Раковски започна подготовка за посрещането на папа Франциск, който ще посети града на 6 май. Заради визитата на Светия отец правителството отпусна на общините 2 и половина милиона лева за ремонт на улици. От местната администрация вече обмислят подарък за папата, като ще обявят конкурс за картина.

Соломон Паси: България трябва да има кардинал във Ватикана

17 December 2018 08:55

Папата може да спомогне и за подобряване на отношенията между Запада и Русия по отношение на ситуацията с Украйна'', посочи бившият външен министър.

Как католическата общност посреща новината за визитата на Папа Франциск у нас

14 December 2018 08:12

Негово светейшество папа Франциск ще бъде на официална апостолическа визита през месец май в България, стана ясно вчера. Главата на светия престол ще посети София и Раковски. В Раковски живее най-голямата католическа общност у нас. Жителите очакват с нетърпение визитата на папа Франциск. До скоро там служеше отец Димитър Димитров, който сега е в пловдивската католическа катедрала "Свети Дух". Как католиците посрещат новината за визитата на папа Франциск - вижте повече в прякото включване на Антоанета Чакандракова.

Официално: Папата идва в България през май

13 December 2018 13:19

Папа Франциск ще дойде на посещение в България през месец май. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. „Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“, се казва в съобщението.

ДАНС и Ватиканът ще обменят данни за пране на пари

14 November 2018 13:52

Българското финансово разузнаване, което е в структурата на контраразузнаването, и звеното за финансова информация на Ватикана ще си обменят информация. Премиерът на Ватикана - посредник между Тръмп и Путин? Правителството одобри днес проект на Меморандум за разбирателство между специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) и Звеното за финансова информация на Светия престол на град-държавата Ватикан, като основа за водене на преговори. Европа прие директива срещу прането на пари С меморандума се уреждат условията и редът за обмен на информация между звената за финансово разузнаване на Република България и град-държавата Ватикан, видовете информация, която ще бъде обменяна, условията за ползването и защитата й, както и каналите за обмен. Брюксел иска по-строг надзор срещу прането на пари Меморандумът ще бъде сключен от директора на специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" на ДАНС без последващо утвърждаване и обнародване.

Премиерът и апостолическият нунций в България обсъдиха възможна визита на папата

10 October 2018 13:48

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България Анселмо Гуидо Пекорари, съобщиха от пресслужбата на правителството. По време на разговора бяха подчертани добрите взаимоотношения между България и Ватикана. Дискутирани бяха резултатите от българското председателство на Съвета на ЕС, актуални европейски въпроси, както и възможността за евентуално посещение на Негово светейшество папа Франциск у нас.

Готвим визита на папа Франциск в България

09 October 2018 19:41

Държавният глава Румен Радев прие днес апостолическия нунций в България Анселмо Гуидо Пекорари. Това съобщиха от прессекретариата на президента. По време на срещата бяха потвърдени отличните отношения между страната ни и Ватикана и беше обсъдена възможността за посещение на Негово Светейшество папа Франциск в България.