Свят

11 февруари 2019 12:09

Вучич: Зад протестите в Белград стои някой от Косово

Държавният глава на западната ни съседка Александър Вучич изрази увереност, че зад антиправителствените протести в Белград "стои някой от Косово", предава сръбската държавна информационна агенция Tanjug, цитирана от "Фокус". "Достатъчно е да се видят...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Хиляди привърженици на Александър Вучич се събраха тази нощ в Белград

19 April 2019 23:11

Хиляди привърженици на Александър Вучич се събраха тази нощ в Белград, за да засвидетелстват подкрепата си към правителството.

Русия призова САЩ и ЕС да заставят Косово да прекрати провокациите срещу Белград

17 April 2019 14:35

Прищина саботира решенията на Съвета за сигурност на ООН, взети с непосредственото участие на Америка и Европа, подчерта руският министър на външните работи

Вучич: Слушах протеста от терасата на президентството

14 April 2019 20:43

По думите му, протестиращите са били между 7 500 и 11 000 души

В Белград се провежда масов антиправителствен протест

13 April 2019 19:00

Демонстрантите искат оставките на сръбските ръководители - президент, премиер и председател на парламента

Сръбският президент Вучич е изправен пред най-големия протест досега

13 April 2019 11:12

Тази събота е планиран голям протест на сръбската опозиция в Белград. "Окончателният митинг" се очаква да бъде един от най-големите досега след четири месеца протести. Демонстрации се провеждаха всяка събота с искане за оставка на президента на Сърбия Александър Вучич, произвеждане на свободни избори и за свободни медии. Преди месец обаче опозицията се обедини в т. нар. Съюз за Сърбия, в който влизат над 30 партии.

Пореден протест срещу Александър Вучич в Белград

06 April 2019 22:40

Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич се проведе тази вечер в Белград. Участниците демонтираха строителни огради в центъра на сръбската столица и ги поставиха около кметството. Един човек е пострадал леко, пишат сръбските медии.

Сръбската опозиция готви рекорден протест срещу президента Вучич

31 March 2019 18:16

Разноликата сръбска опозиция готви за идната събота рекорден по големина протест срещу президента Александър Вучич. В Черна гора пък опонентите на президента Мило Джуканович настояват за създаване на правителство на националното единство.

Протести в Сърбия и Черна гора

31 March 2019 10:19

За 17-ти пореден път в Белград се проведе протест с искане за оставката на сръбския президент Александър Вучич. Протестиращите се обявиха за повече медийна свобода и честни избори.

Пореден протест в Сърбия с искане за смяна на властта и свободни медии

23 March 2019 22:16

И тази вечер в Сърбия се провеждат протести на организацията "1 от 5 милиона". Демонстрантите поискаха оставката президента Алексанъдр Вучич, на премиера Анна Бърнабич, на председателя на парламента Мая Гойкович, както и смяна на ръководството на държавната телевизия РТС.

Александър Вучич: Забавяне на диалога между Прищина и Белград може да подпали региона

22 March 2019 14:31

„Нашето приемане в Европейския съюз зависи от диалога с Прищина и от това дали един ден ще успеем да постигнем споразумение“, подчерта той