Икономика и бизнес

11 февруари 2019 13:40

Без ДДС за книги и печатни медии в Турция

Целта е да се подкрепят издателите, пострадали от дигитализацията...

източник: www.economy.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Рекорден скок на безработицата в Турция

15 April 2019 14:58

Броят на безработните в Турция се е увеличил през януари до близо 10-годишен връх от 14,7%, което е ясно доказателство, че по-дълбоката икономическа рецесия се отразява негативно на пазара на труда в страната.

24-ти пролетен семинар на Фондация "Българска памет"

03 April 2019 22:50

Младежи с български корени от Северна Македония, Молдова, Украйна и Албания се събраха в село Кранево за 24-я пролетен семинар, организиран от Фондация "Българска памет". Тази година форумът се провежда под мотото "Иновации, прогрес и дигитален свят".

Кофас: валутният шок в Турция води до рецесия

28 March 2019 11:02

Вижте кои фактори оказват най-голямо влияние върху икономиката на страната

Турция в рецесия зa пъpви път oт 10 години

11 March 2019 10:18

Новината идва дни преди местните избори в страната

Институциите се обединяват около обща платформа за дигитализация на образованието

21 February 2019 15:55

„Искаме България да стане по- добро място за живот- инвестициите в образованието са най- добрият начин да постигнем това. Целта на кампания „Образование 4.0“ е да създаде условия, които да накарат повече хора да останат тук. Знанията и уменията зависят от образователната система. Дигитализацията не е самоцел – тя е инструмент за достъп до информация и умения за критично мислене, начин образованието да стане интересно.“ Това заяви главният изпълн

Русенски програмисти разработиха софтуер за дигитализиране на документи

16 February 2019 09:10

Програмисти от Русе разработиха софтуер за дигитализиране на документите и услугите в администрацията. Според тях по този начин ще се увеличи контролът върху институциите, ще се улесни комуникацията между институциите и гражданите и не на последно място - ще се спести хартия, което означава, че ще се унищожат по-малко дървета. Наблюденията на специалистите показват, че вече има разработени регламенти за дигитализиране на администрацията, но засега те остават преди всичко на хартия.

Ердоган започва война срещу "хранителния тероризъм"

11 February 2019 19:38

Турското правителство е започнало действия срещу онези, които стоят зад "хранителния терор"

Ердоган национализира "по Божията воля" най-голямата банка в Турция

05 February 2019 16:15

Най-голямата частна банка в Турция - Исбанк, която е частично притежание на основната опозиционна партия, ще стане собственост на финансовото министерство, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БГНЕС.  Обявяването на решението доведе до спад на акциите на Исбанк. "По Божията воля Исбанк ще стане собственост на Министерството на финансите", каза Ердоган пред депутатите от управляващата партия. "Този парламент ще вземе това историческо решение с Божие

Инфлацията в Турция се повиши

05 February 2019 09:37

С 20.4% са поскъпнали стоките в Турция през януари тази година в сравнение със същия период на миналата. Ръстът при цените на хранителните продукти се е ускорил на годишна база до 31% през януари 2019 г., докато през декември 2018 г. е бил на ниво от 21.5%. Прогнозите са, че през февруари повишението на годишна база ще бъде минимум с 13%. Една от основните причини за поскъпването са наводненията в Анталия. Поскъпването в производствения сектор се е забавило от 33.6% през декември 2018-а до 32.9% през януари тази година. Цената на тока се е повишила на годишна база с 13.1% през януари срещу 20.8% през декември миналата година. През миналия месец президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви за поевтиняване на газта и тока с 10% от 1 януари 2019 г. Общата инфлация в южната ни съседка през текущата година ще бъде 14.6% прогнозират от Централната банка на Турция. Предходната беше за 15.2%. Управителят на Централната банка отново заяви, че институцията ще продължи да прилага твърда паричнокредитна политика, която е необходима, за да може в най-кратки срокове инфлацията да бъде стопена до едноцифрен процент. Последната криза на турската лира беше през август 2018 г., когато тя се обезцени с 28% спрямо американския долар.

Дискусия на тема "Бъдещето на обществените медии в цифровата ера" в НДК

25 January 2019 20:44

Мисията на обществените медии, тяхното финансиране и бъдещето им в дигиталната ера бяха основните акценти в международна дискусия, организирана от БНР и БНТ, с участието на генералните директори на двете медии, представители на Съвета за електронни медии и на Европейския съюз за радио и телевизия, депутати и общественици.