Свят

11 февруари 2019 15:39

Италия: Киберсигурността да влезе в бюджета за отбрана

НАТО да допълни правилата за разходите и да включи в тях стойността на киберсигурността и инфраструктурата. Това предлага италианската министърка на отбраната Елизабета Трента, пише в. „Файненшъл таймс“. Тръмп - пак недоволен...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Путин: Европа не иска американски ракети, но мълчи

15 February 2019 15:43

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че европейските страни не желаят на тяхна територия да бъдат разположени американски ракети, но не смеят да възразят на САЩ, предаде ТАСС. "Мислите ли, че някоя от европейските страни иска в Европа да се появят американски ракети със среден обсег?. Да, никой не иска, но седят и си мълчат", каза той пред журналисти в южния руски град Сочи и попита реторично къде е суверенитетът на европейските страни. "Явно те смятат, че в крайна сметка са заинтересувани от такава организация (НАТО), в която са вложили част от своя суверенитет". Путин отбеляза, че понастоящем Европейският парламент приема повече на брой решения, задължителни за всички членове на ЕС, отколкото навремето е приемал Върховният съвет на СССР. "Напълно независими държави просто не съществуват в света", констатира руският президент. Той напомни, че страните от Евразийския икономически съюз също са предали част от своя суверенитет на наднационалните органи на организацията.

Мария Габриел: ЕС отделя ​2 млрд. евро за киберсигурност

14 February 2019 20:27

2 млрд. евро за киберсигурност ще отдели Европейският съюз в следващия си бюджет. Българските фирми ще могат да кандидатстват без ограничение за средствата. Това обяви българският еврокомисар Мария Габриел на конференция, посветена на проблемите на дигиталната сигурност.

София е домакин на международна конференция по киберсигурност

14 February 2019 06:42

Броят на свързаните устройства и лицата в интернет се увеличава на фона на все по-сложни и масирани кибератаки. Как да се справим с проблема " киберсигурност" е темата на международна конференция, която ще се проведе в "София тех парк". Българският комисар по цифрова икономика Мария Габриел ще открие форума, в който ще участва и директорът на департамента по комуникации на НАТО Стивън Меринджър.

Джузепе Конте: Европа е на кръстопът и от решенията ще зависи бъдещето на ЕС

12 February 2019 22:27

Дебат за бъдещето на Европейския съюз месеци преди изборите за нов Европейски парламент. В Страсбург италианският премиер Джузепе Конте предупреди, че сред най-големите рискове за Европа са разделението по миграционния въпрос и популизмът. Конте говори пред депутатите в разгара на дипломатическия скандал между Рим и Париж.

Русия пробно ще се изключи от интернет като част от подготовка за бъдеща кибервойна

11 February 2019 16:56

Данните, преминаващи между руски граждани и организации в рамките на страната се запазва, но не и на международно ниво

Разкриха бургаски хакер, спрял достъпа до редица сайтове

08 February 2019 10:40

42-годишният мъж, който е осъществил престъплението, е задържан

Внимание, измами в интернет! Фалшиви имейли заблуждават хората

06 February 2019 19:50

Вълна от опити за интернет измами заля електронните пощи през последните дни. Имейли от името на Световната банка и от милиардера Уорън Бъфет заблуждават хората, че са спечелили значителни суми. В капана попадна възрастна жена от София, която бе измамена с 60 000 лева.

Хакерските атаки в цял свят растат главоломно, туризмът се оказва особено уязвим

05 February 2019 06:50

Доклад за пробив в личните данни от края на годината на неправителствената организация Identity Theft Resource Center наскоро разкри, че близо 447 милиона незащитени файлове са били обект на хакерски атаки през 2018 година, отбелязвайки нов рекорд сред количеството компрометирани файлове за една година. Въпреки че общият брой на хакнатите данни е намалял с 23% от 2017 година до 2018 година, това не означава непременно, че промяната е налице, особено след като количеството разбити файлове, съдър

Италия блокира признаването на Гуайдо за президент на Венецуела от ЕС

01 February 2019 18:56

Италия стана единствената страна, която гласува против признаването на самопровъзгласилия се за изпълняващ длъжността президент на Венецуела Хуан Гуайдо и така тя блокира решението на срещата на външните министри на ЕС в Букурещ. Това съобщи в петък италианската агенция ANSA, предаде "Фокус". С предложението за признаване на Гуайдо за "временно изпълняващ длъжността президент" до провеждането на предсрочни избори излезе Швеция. Въпреки това, в отсъствието на единодушие, спо

Токио бърза да повиши киберсигурността преди Олимпиадата

29 January 2019 08:18

Япония подготвя национално “почистване” на около 200 милиона мрежови приспособления, което е свързано с пропуски в киберсигурността, преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г., заяви официален представител на Токио. Поддържаният от правителството Национален институт за информационни и комуникационни технологии ще започне проучването от февруари, за да провери потенциалните уязвимости в обекти като рутери, уеб камери и домакински уреди, свързани с интернет, предаде БГНЕС.