Икономика и бизнес

11 февруари 2019 16:48

"Теклас" прави следващия си завод във Враца

Турската компания Teklas, която има няколко завода в Южна България, ще изгради следващото си предприятие за автомобилни компоненти във Враца. Това стана ясно от съобщение в блога на кмета на града Калин Каменов. От местното дружество "Теклас България...

източник: www.capital.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Още две компании инвестират в Бургас

22 August 2019 11:16

Ще имат бази в индустриален и логистичен парк - Бургас

457,1 млн. евро са чуждите инвестиции у нас

20 August 2019 22:28

Преките чуждестранни инвестиции у нас са в размер на 457,1 млн. евро за първите шест месеца на тази година, отчете БНБ. Спрямо предходната година те са нараснали с 304,5 млн. евро. Само през юни в страната ни са влезли 328,3 млн. евро, при 61,3 млн. евро за юни 2018 г. Чужденците са вложили в имоти 3,3 млн. евро първите шест месеца на 2019 г., което обаче е далеч под вложенията през миналата година за този период - 10,9 млн. евро. Най-голям дял при инвестициите в недвижими имоти имат Русия - 1,1 млн. евро, Латвия - 0,5 млн. евро и Казахстан - 0,5 млн. евро. От страната ни са изнесени стоки за 2,333 млрд. евро през юни, което е с 59,8 млн. евро по-малко в сравнение с този за юни 2018 г. За януари - юни 2019 износът възлиза на 13,879 млрд. евро.

Министър Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции в размер на над 42 млн. лв.

18 August 2019 18:01

„Лим текникс” ООД, „Зора логистик ММС” ООД, „Сиентиа” АД, „АИКО“ ЕООД полугиха документ за клас "А", за клас „Б“ - „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД

България води преговори с Южна Корея за инвестиция от 1,5 милиарда долара

11 August 2019 19:33

България обсъжда с Туркменистан доставки на природен газ за газовия хъб "Балкан". На първия Каспийски икономически форум стана ясно още, че страната ни води преговори и за голяма южнокорейска инвестиция за милиард и половина долара у нас и че не сме отпаднали от надпреварата за "Фолксваген". От Туркменистан - Александър Марков и Ивайло Стоянов.

Американски инвеститор ще строи втория най-голям хотел в България

09 August 2019 16:20

Комплексът ще бъде изграден в Свиленград, ще бъдат открити най-малко 780 работни места

Компания ще инвестира милиони в завод край Девня

22 July 2019 12:52

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „Агрополихим” АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Размерът на инвестицията възлиза на 25 890 000 лв., като ще бъдат разкрити нови 12 работни места. Инвестиционният проект е свързан с разширение на съществуващото стопанство за съхранение на течен амоняк. Проектът ще бъде реализиран в промишлената зона на гр. Девня и ще осигури на дружеството възможност за обезпечаване на основна суровина за производството на минерални торове. Планираната дата за започване на производството е юли 2020 г. Емил Караниколов заяви, че по ЗНИ предстоят да бъдат сертифицирани 70 проекта като общият размер на планираните инвестиции е за над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места. „Агрополихим” АД е акционерно дружество, създадено през 1993 г. със седалище в България. Основната дейност на дружеството е производство на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.

Нови инвестиции за над 42 млн. лв. ще разкрият 168 нови работни места

17 July 2019 14:37

Министърът на икономиката връчи пет сертификата за инвестиции

Kлючoв дocтaвчиĸ зa Меrсеdеѕ влага милиони в завод у нас

15 July 2019 14:39

„Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и подкрепа от правителството, инвестициите ни са успешни. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме“, каза г-н Ахмет Байрактар, президент на „одело Лайтнинг Груп“, по време на официалната церемония за откриване на развойния център на компанията в София. На събитието присъстваха Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представители на собствениците, мениджърите на развойния център от „одело Германия“, директорът и ръководителят на развойния център в България. R&D офисът работи по проекти за задни светлини на автомобили, които ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза. Специалистите в него реализират на практика визията на производителя, вземайки предвид функционалността, трайността, сигурността и естетиката на автомобилния компонент, както и цялостния външен вид на колата. Развойният център в момента има екип от 10 висококвалифицирани инженери, които вече работят по първия си проект за един от клиентите на „одело“. До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 и да достигне общ брой от 40 служители в рамките на 3 години. Те работят в няколко дисциплини, сред които механичен дизайн, оптика, хардуер електроника, софтуер електроника и тестинг. „Търсим динамични млади специалисти, които са готови да посрещат предизвикателствата на автомобилния сектор и да се развиват в тази среда“, посочи г-н Мюрсел Гюлен, изпълнителен директор на „одело“. Откриването на развойния център отбелязва реализирането на само една част от планираната инвестиция за 40 милиона евро на „одело“ в България. Паралелно с него, компанията почти приключи с изграждането на производствен завод за стопове на Mercedes-Benz в Тракия икономическа зона край Пловдив, в който ще работят около 400 човека. За инвестицията си в страната „Одело България“ е удостоена със Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерството на икономиката, а през март 2019 г. спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции. „Одело“ е водещ доставчик на автомобилни светлини, работещ за най-големите производители на автомобили като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и др. Компанията има заводи в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт (Германия) и Бурса (Турция), а общият брой служители надхвърля 4 000.

Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

08 July 2019 21:38

Двамата лидери обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество

Немска фирма ще инвестира 13 млн. евро в Русе

28 June 2019 15:31

Вижте повече за плановете на компанията за производство на фасадни елементи Lindner Group