Регионални

11 февруари 2019 16:30

В Козлодуй организират безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН

Общинският детски и младежки парламент в Козлодуй, със съдействието на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Враца, организират на 14 февруари (четвъртък) безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН в сградата на НЧХП "Христо Ботев-1879" в крайдунав...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

От началото на годината у нас са открити нови 147 ХИВ - серопозитивни

15 August 2019 13:01

От днес стартира националната лятна АНТИСПИН кампания, която ще продължи до 15 септември. Кампанията се провежда във връзка с изпълнението на „Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции 2017-2020 г.“ и ще обхване цялата страна.

Запалиха автомобилите на свидетелка на разследвания за злоупотреби в Козлодуй

12 August 2019 10:20

Запалиха двата автомобила, собственост на бившия зам.директор по административно-стопанската дейност в Общинско предприятие „Комунална дейност” в Козлодуй Мария Маркова. Маркова към настоящия момент е свидетел на държавните органи на разследвания за корупционни практики в предприятието и в Община Козлодуй.

В още 10 метални сърца събират капачки в община Козлодуй

04 August 2019 09:37

Община Козлодуй постави още 10 метални сърца за събиране на пластмасови капачки като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще" на Фондация "Лазaр Радков". Целта на кампанията е чрез предаването на капачки да се осигурят кувьози за болници в по-малките градове на страната. Металните сърца са поставени в парк "Турлашка махала", спирка "Бриз", магазините "Лидл" и "Т-маркет', парк "Синият вир", парк „Осемте улици”. Още четири сърца са монтирани пред кметствата в Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара. През месец март метално сърце бе поставено между "Клуб 33" и "Зеления капан", до подземните контейнери в крайдунавския град.

Връбчета се заселиха в къщичките за птици, поставени от община Козлодуй

01 August 2019 16:00

Къщичките за птици, поставени от община Козлодуй в края на месец март, привлякоха своите обитатели. Един от видовете, които се възползваха от създаденото местообитание, е полското врабче. По данни от Европейската схема за мониторинг на обикновените видове птици, която се провежда ежегодно в 28 европейски държави, включително и България, популацията на полското врабче е намаляла с 62% от 1980 г. до 2017 г. (https://www.ebcc.info/trends-of-common-birds-in-europe-2017-update/).

Около 1,7 милиона души са се заразили с ХИВ през 2018 г.

16 July 2019 11:01

Това представлява спад от 16% спрямо 2010 г. Намалението се дължи на ефективните мерки в Източна и Южна Африка, сочи доклад на ООН.

Служителка в дружество, присвоила 16 200 лв. е предадена на съд

11 July 2019 14:00

Районна прокуратура – Козлодуй е предала на съд Н. Д. по обвинение за присвояване на парични средства на дружество, в което работела. Обвиняемата Д. е пенсионер, като през м. април 2018 г. била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.

Пръскат срещу комарите в Козлодуй

08 July 2019 14:00

Пръскането против комари край Козлодуй започва по график от днес. Миналата седмица то беше отложено заради забавяне доставката на инсектицидния препарат. На последното си заседание правителството отпусна 2 млн. лева за справяне с проблема в крайдунавските общини след като жителите им алармираха за нашествие от комари.Невъзможността на областните администрации да решат въпроса сами, накара премиера Борисов да разпореди процедурата да се извърши от Българската агенция по безопасност на храните. Подобен опит, с положителен резултат, е имало и през 2015 г.

Лодка и 250 метра бракониерски рибарски мрежи иззеха в Козлодуй

01 July 2019 15:45

250 метра бракониерски рибарски мрежи са иззели преди броени дни инспекторите от Агенцията по рибарство в Козлодуй. Служители на ИАРА – Враца са извършили серия от проверки по реките Дунав, Огоста и Скът, при които са извадили 250 метра риболовни мрежи без марки в района на града.

Фестивал на рибата стягат за Петровден в Козлодуй

26 June 2019 09:37

На 29 юни, Петровден, Община Козлодуй организира традиционния Фестивал на рибата. Той се провежда по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав. Празникът е с участието на рибари и пенсионерските клубове от община Козлодуй и населените места, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Община Козлодуй иска държавна помощ след проливния дъжд

25 June 2019 09:00

Община Козлодуй ще кандидатства за помощ пред държавната междуведомствена комисия след водната стихия, която причини десетки повреди и аварии в града в края на миналата седмица. Решението е взето на извънредно заседание на общинския щаб за защита при бедствия, съобщават от общинската пресслужба.