Регионални

11 февруари 2019 16:30

В Козлодуй организират безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН

Общинският детски и младежки парламент в Козлодуй, със съдействието на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Враца, организират на 14 февруари (четвъртък) безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН в сградата на НЧХП "Христо Ботев-1879" в крайдунав...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

С 10% увеличиха кметските заплати и в община Козлодуй

30 March 2019 15:30

С 10 % увеличиха кметските заплати в община Козлодуй. Това реши общинският съвет в „атомната столица“. Мнозинството в местния парламент склони да вдигне с еднакъв процент парите както за селските управници, така и за кмета на общината, съобщават от общинската пресслужба.

Първите девет семейства в Козлодуй ще получат еднократна помощ за новородено

22 March 2019 14:00

Девет семейства от община Козлодуй ще получат по 600 лева - еднократна финансова помощ за новородено дете. Преди дни се проведе първата среща на Комисията за отпускане на еднократната помощ и бяха одобрени всички девет заявления, подадени в периода януари – февруари 2019 г, съобщават от общинската пресслужба.

Община Козлодуй възстановява щетите по фасадата на МБАЛ "Св. Иван Рилски"

15 March 2019 13:30

Ураганният вятър през почивните дни нанесе материални щети на част от фасадата на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Ремонтни дейности по монтаж на топлоизолацията на сграда са били извършени през 2012 год., а гаранционните срокове са изтекли, съобщават от общинската пресслужба.

Учени излекуваха ХИВ за втори път от появата на СПИН

05 March 2019 09:27

Изпитвам чувство на отговорност да помогна на лекарите да разберат как са ме излекували, заяви анонимният пациент

В Козлодуй ограничават достъпа на животни до околовръстното с електропастир

19 February 2019 12:15

Ограничават достъпа на животни до околовръстното шосе на Козлодуй. За целта ще бъде монтирана електро-физическа преграда (електропастир) по протежението на пътния участък. Монтажните дейности са съгласувани с компетентните органи. С предприетите мерки ще бъде ограничен физическият достъп на едри и дребни животни, в това число коне, крави, кучета и други, които сега периодично щурмуват прясно обновения участък.

За 11-и път в Козлодуй се стягат за Празника на меда

17 February 2019 14:00

На 22 и 23 февруари ще се състои Празник на меда в Козлодуй. Събитието е съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от района. Празникът по традиция ще бъде проведен в двудневно изложение, на което ще бъдат представени пчелни продукти и различни видове мед с възможност за дегустация, съобщават от общинската пресслужба.

В Козлодуй започва аварийно изкърпване на най-опасните дупки по улиците

13 February 2019 16:20

Предстои аварийно изкърпване на улиците в гр. Козлодуй, които се намират в най-тежко състояние, съобщават от пресцентъра на общината. Общинска администрация е предвидила средства за закупуване на студена асфалтова смес. Планирано е изкърпване на най-дълбоките и опасни дупки по основните пътни артерии от уличната мрежа, както и по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Закупени са 20 тона студена асфалтова смес, като ремонтните работи ще се изпълняват от Общинско предприятие „Комунална дейност”.

Пощенските станции в Kозлодуй временно не извършват услуги

13 February 2019 12:36

„Български пощи“ ЕАД уведомява своите клиенти, че поради прекъсване на интернет свързаността от страна на доставчика, пощенските станции в Козлодуй временно не извършват услуги. Информация за възстановяването на нормалния ритъм на работа ще бъде публикувана на сайта на дружеството.

В Деня на влюбените младежи с антиСПИН кампания за старозагорци

13 February 2019 05:55

Любовта, сексуалното и репродуктивното здраве, толерантността, информираността, традициите и диалога между хората са акцентът на антиСПИН кампания, организирана от Младежкия общински съвет (МОС) на Стара Загора. Тя под наслов „Моето здраве е мое право“ и е част от Националната антиспин кампания „Любовта е по-силна от всичко. Пази я!”. В Деня на влюбените по обяд младежите раздават послания за любовта и виното, ще организират блиц викторина и игри със стар

Община Козлодуй отпуска еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете

10 February 2019 11:00

Община Козлодуй подпомага лица и семейства при раждане или осиновяване на дете с еднократната финансова помощ, в размер на 600 лева, съобщават от общинската пресслужба. Помощта се отпуска при условие, че родителите/осиновителите отговарят на условията и изискванията, посочени в Правилника за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете на територията на община Козлодуй, който е приет с Решение № 589 от 21.01.2019 г. от Общински съвет, Козлодуй.