Регионални

11 февруари 2019 16:30

В Козлодуй организират безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН

Общинският детски и младежки парламент в Козлодуй, със съдействието на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Враца, организират на 14 февруари (четвъртък) безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН в сградата на НЧХП "Христо Ботев-1879" в крайдунав...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

За 11-и път в Козлодуй се стягат за Празника на меда

17 February 2019 14:00

На 22 и 23 февруари ще се състои Празник на меда в Козлодуй. Събитието е съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от района. Празникът по традиция ще бъде проведен в двудневно изложение, на което ще бъдат представени пчелни продукти и различни видове мед с възможност за дегустация, съобщават от общинската пресслужба.

В Козлодуй започва аварийно изкърпване на най-опасните дупки по улиците

13 February 2019 16:20

Предстои аварийно изкърпване на улиците в гр. Козлодуй, които се намират в най-тежко състояние, съобщават от пресцентъра на общината. Общинска администрация е предвидила средства за закупуване на студена асфалтова смес. Планирано е изкърпване на най-дълбоките и опасни дупки по основните пътни артерии от уличната мрежа, както и по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Закупени са 20 тона студена асфалтова смес, като ремонтните работи ще се изпълняват от Общинско предприятие „Комунална дейност”.

Пощенските станции в Kозлодуй временно не извършват услуги

13 February 2019 12:36

„Български пощи“ ЕАД уведомява своите клиенти, че поради прекъсване на интернет свързаността от страна на доставчика, пощенските станции в Козлодуй временно не извършват услуги. Информация за възстановяването на нормалния ритъм на работа ще бъде публикувана на сайта на дружеството.

В Деня на влюбените младежи с антиСПИН кампания за старозагорци

13 February 2019 05:55

Любовта, сексуалното и репродуктивното здраве, толерантността, информираността, традициите и диалога между хората са акцентът на антиСПИН кампания, организирана от Младежкия общински съвет (МОС) на Стара Загора. Тя под наслов „Моето здраве е мое право“ и е част от Националната антиспин кампания „Любовта е по-силна от всичко. Пази я!”. В Деня на влюбените по обяд младежите раздават послания за любовта и виното, ще организират блиц викторина и игри със стар

Община Козлодуй отпуска еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете

10 February 2019 11:00

Община Козлодуй подпомага лица и семейства при раждане или осиновяване на дете с еднократната финансова помощ, в размер на 600 лева, съобщават от общинската пресслужба. Помощта се отпуска при условие, че родителите/осиновителите отговарят на условията и изискванията, посочени в Правилника за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено/осиновено дете на територията на община Козлодуй, който е приет с Решение № 589 от 21.01.2019 г. от Общински съвет, Козлодуй.

Спряха тока в общините Козлодуй и Бойчиновци заради авария

06 February 2019 15:10

Поради авария по съоръжение, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), общините Козлодуй и Бойчиновци са без електричество.

Здравният министър ще се срещне с протестиращите медицински сестри от Козлодуй

03 February 2019 09:45

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще се срещне в понеделник с медицинските сестри в Козлодуй. Повод за срещата е създалата се кризисна ситуация, в която медицинските сестри отказаха да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, което им отреждат - 580 лв.

Медиците от болницата в Козлодуй протестират срещу ниски заплати

31 January 2019 08:40

Медиците от болницата в Козлодуй излязоха на протест. Те отказват да подпишат новите си трудови договори заради ниското възнаграждение, заложено в тях, съобщи bTV. Съгласно новите договори основното им възнаграждение ще е малко над минималната работна заплата – 580 лв. (от 1 януари 2019 г. минималната заплата е 560 лв.). Здравните работници в Козлодуй уточняват, че протестът им не е срещу ръководството на болницата, което е притиснато от лимитите на Здравната каса и няма как да им пл

В Козлодуй започна гласуването в категорията "Звезда на феновете" за 2018 г.

18 January 2019 11:00

За трета поредна година Община Козлодуй ще отличи на специална церемония "Спортист на годината" най-добрите спортистите от кайдунавския град за 2018 г.. Събитието ще се състои в ресторант "Истър" на 31 януари. На него ще бъдат поканени всички номинирани спортисти от спортните клубове в община Козлодуй.

И в Козлодуй усилено се готвят за спасяването на кръста на Йордановден

03 January 2019 13:45

По отколешна традиция на 6 януари в Козлодуй ще отбележат един от най-светлите християнски празници - Богоявление (Йордановден). Празникът ще започне в 8:00 часа с литургия и водосвет в Храм-паметник "Света Троица". По-сетне, под звуците на духов оркестър, литийно шествие ще премине от църквата до бюст-паметника на Христо Ботев на централния площад, където ще бъдат поднесени венци и цветя по случай 171-ата годишнина от рождението на поета революционер, съобщават от Община Козлодуй.