Регионални

11 февруари 2019 18:49

Необитаема сграда се срути в центъра на Враца

Сграда в центъра на Враца се срути малко преди обяд, съобщи bTV. Постройката e частна собственост и е необитаема от години. Преди година e изгорял покрива. Рухналата сграда се намира близо до училище. Няма пострадали минувачи. Общината няколко път...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Враца отдаде почит пред живота и делото на Никола Войводов

20 August 2019 11:00

„На днешния ден почитаме един велик наш съгражданин, голям български възрожденец и революционер. Ако искаме днес да бъдем достойни трябва да пазим свободата и да помним нашето минало. Всеки един от нас може да бъде Враца, Войводов, България! Вие, учениците, трябва да сте горди, че сте българи.“, каза в приветственото си слово кметът Калин Каменов по повод честването на 177 години от рождението на Никола Войводов и отбелязване на 152 години от гибелта му и героичните събития на парахода „Германия”.

Обучение за работа в дигитална среда се проведе в Община Враца

15 August 2019 15:20

Потребители по проект „Топъл обяд 2016“, преминаха обучителен курс за работа в дигитална среда. Лекцията се проведе в сградата на Община Враца, в компютърния отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“. Обучението постави акцент върху придобиване на основни компетенции за работа в Интернет. Участниците в курса бяха запознати с иновативната социална услуга, предоставяна от Община Враца, „Виртуален асистент“.

Започва традиционният празник “Бели нощи” във врачанското село Бели извор

14 August 2019 09:30

Кметството и Народно читалище „Бъдеще 1926“ в Бели извор канят на 8-мия по ред традиционния празник „Бели нощи“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 август 2019 г. Вижте програмата на празника:

Колоездачи от Враца взеха участие в състезание под мотото „Аз карам внимателно”

13 August 2019 09:00

Над 50 велосипедисти взеха участие в организираното от звено „Център за младежки дейности“ състезание, което се проведе на картинг пистата в спортен комплекс „Христо Ботев“. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който призова колоездачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата.

Експерти от РИОСВ - Враца провериха 10 сигнала за бедстващи защитени животи

10 August 2019 14:00

Във връзка с получени сигнали на "зеления" и дежурния телефон за намерени защитени животни в безпомощно състояние експерти от РИОСВ - Враца извършиха десет извънредни проверки Сигналите са за защитени животински видове, включени в приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие. Става дума за птици, открити в безпомощно състояние: три сигнала са за птици от вида "Бял щъркел", три - за малки градски лястовици, паднали от гнездото и един сигнал за голям ястреб със счупено крило в района на "Вратцата". Два млади екземпляра от вида "Домашна кукумявка" са били донесени в инспекцията за установяване на тяхното състояние. Получен е и сигнал от тел. 112 за екземпляр от разред "Прилепи" в сградата на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца, по който са дадени инструкции за предприемане на мерки по освобождаването му в природата.

Полицията във Враца отчете положителни резултати от работата си през месец юли

08 August 2019 12:00

През месец юли не е регистрирано нито едно тежко пътнотранспортно произшествие на международния път Е-79 на територията на област Враца, съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР. Основната предпоставка за безопасността на движението е засиления контрол от страна на пътните полицаи през натоварените летни месеци, заяви в тази връзка главен инспектор Иван Коцев, началник на "Пътна полиция" - Враца. През отчетния период са съставени 495 акта и 4 300 фиша по Закона за движение по пътищата, като 2 632 от тях са електронни.

Обновени пана във Враца представят природните забележителности на региона

06 August 2019 14:30

Девет пана, разположени на пресечката между бул. „Втори юни“ и ул. „Поп Сава Катрафилов“, представят природните забележителности на Враца и региона. В селектираните снимки са включени – проходът Вратцата, водопадът Скакля, както и различни пейзажи, уловени по нестандартен начин.

Тийнейджъри подредиха "здравословна" изложба в Младежкия център на Враца

06 August 2019 11:30

В Младежкия център във Враца гостува пътуващата изложба на екип Еразъм+ "Здравословен живот на юношите". Експозицията обединява продукти, създадени от ученици на ППМГ "Акад. Ив. Ценов" - Враца по време на тригодишното им партньорство със седем европейски училища.

Ще отвори ли вратите си за посещения къщата музей на Никола Войводов във Враца?

05 August 2019 09:00

Къщата музей "Никола Войводов" във Враца тъне в забвение и разруха. Повече от десетилетие длъжността уредник е съкратена, а от Министерството на културата така и не отпускат нова щатна бройка на Регионалния исторически музей, за да може къщата да посреща посетители.На юлската сесия на Общинския съвет въпросът за проблеми, свързани с къщата музей на Никола Войводов, беше поставен от съветника от ВМРО, Марин Цветков, който заяви, че проблемът е доста сериозен и има голям обществен отзвук. Още повече, защото се е появил и в национални медии, които алармираха, че там се събират клошари и наркомани, които извършват непристойни действия. Цветков попита конкретно: "Какви мерки ще предприеме Община Враца за справянето с проблема?"

Градушка унищожи реколтата в три села във Врачанско

04 August 2019 19:41

Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта в три села и във вилната зона на града.