Регионални

11 февруари 2019 18:49

Необитаема сграда се срути в центъра на Враца

Сграда в центъра на Враца се срути малко преди обяд, съобщи bTV. Постройката e частна собственост и е необитаема от години. Преди година e изгорял покрива. Рухналата сграда се намира близо до училище. Няма пострадали минувачи. Общината няколко път...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Велопредизвикателството „Шосеен часовник - 2019” ще покорява връх „Околчица"

18 April 2019 16:30

На 20 април (събота) от 10.00 часа в мездренското село Люти брод ще бъде даден старт на състезанието по планинско колоездене „Шосеен часовник 2019“, което е част от спортния календар на BG Events & Guiding – Враца.

Ученици от Враца подредиха филмографията на Чарли Чаплин

18 April 2019 11:30

Седмица посветена на Чарли Чаплин стартира в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Маратон на четенето 2019. Поводът е 130 години от рождението на великия комик. На 16 април - в деня, когато всички ценители на нямото кино и филмовото изкуство си спомнят за таланта на Чаплин, интерактивната зала на библиотеката посрещна учениците от СУ „Васил Кънчов” - Враца.

Започват еднодневните пролетно-летни излети в Природен парк "Врачански Балкан"

17 April 2019 16:15

За десета година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. В определени почивни дни, съботи (или недели) по граждани, туристи и гости на гр. Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещерата „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.

С подкрепа на АЕЦ "Козлодуй" Онкологичният център във Враца има нова апаратура

17 April 2019 14:30

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ – Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ – Козлодуй“ за дарението.

Във Враца обсъдиха публично въвеждането на платени паркоместа

17 April 2019 12:45

Промените в общинска наредба бяха обсъдени на обществена консултация във Враца. Предложенията за изменения представиха заместник кметът Мария Попова и директорът на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев-пише dariknews.bg. Намерението на Общината е в междублоковите пространства, където има терени, които са общинска собственост, да бъдат обособени места за паркиране. Паркоместата ще могат да се ползват от живеещите в съседните блокове след спечелването им на търг.

Във Враца откриха седмото издание на Панорама на образованието

16 April 2019 12:30

„Щастлив съм, че в нашия град виждам много мотивирани хора, които стимулират децата си да учат, за да работят. В последните няколко години се акцентира върху професионалното образование. Това е доказателство, че училищата във Враца осъзнаха, че това е начинът младите хора да останат в града, да работят тук и да създават семейства. Благодаря на всеки един от Вас, който не просто преподава в училище, а вдъхновява децата да придобиват нови и различни компетенции“. С тези думи кметът Калин Каменов откри седмото издание на Панорамата на образованието във Враца.

Областен информационен център-Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи

15 April 2019 15:30

От днес, 15 април, Областният информационен център (ОИЦ) – Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове. Целта на инициативата е популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната и подкрепа за младите хора, като източник на новаторски идеи и предприемаческо мислене.

"Най-дългото хоро" на Илия Луков събра във Враца десетки почитатели на фолклора

15 April 2019 14:17

Десетки почитатели на българския фолклор се събраха в дъждовния 13 април в залата на Драматично-кукления театър във Враца, за да се присъединят към патриотичната инициатива "Най-дългото хоро", организирана в цялата страна и в чужбина от популярния народен певец Илия Луков. Фолклорният празник, чиято идея е да се съхранят българските традиции, а чрез тях и българският дух, беше осъществен с подкрепата на българския представител в Европейски парламент Ангел Джамбазки.

Районна здравноосигурителна каса - Враца отбелязва 20 години от създаването си

14 April 2019 09:45

На 14 април 2019 г. се навършват 20 години от създаването на Районна здравноосигурителна каса - Враца. По този повод РЗОК - Враца организира Ден на отворените врати на 18 април 2019 г. /четвъртък/ от 9:30 ч. до 12:00 ч. От Касата канят всички граждани, които искат да я посетят и да се запознаят с дейността и работния процес в институцията.

Враца отново става част от инициативата „България пее“

13 April 2019 12:00

С голям концерт, за трета поредна година, Община Враца ще се включи в Националната инициатива „България пее“. Кампанията се организира от Българския хоров съюз и има за цел да покаже силата, красотата и колорита на хоровото изкуство и принадлежността на хиляди българи към него.