Регионални

11 февруари 2019 18:49

Необитаема сграда се срути в центъра на Враца

Сграда в центъра на Враца се срути малко преди обяд, съобщи bTV. Постройката e частна собственост и е необитаема от години. Преди година e изгорял покрива. Рухналата сграда се намира близо до училище. Няма пострадали минувачи. Общината няколко път...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над 300 ученици мериха сили в зимния спортен празник "Враца - 2019"

17 February 2019 12:30

Над 300 ученици от 10 училища взеха участие в традиционния зимен спортно-туристически празник „Враца – 2019“. Младежите се съревноваваха в четири дисциплини: крос, конкурс за най-хубав снежен човек, щафета и теглене на въже. Участниците бяха наградени от заместник-кмета Петя Долапчиева. Спортното събитие е под патронажа на кмета на Община Враца – Калин Каменов и има за цел да популяризира зимния туризъм. Съорганизатор на състезанието е Асоциация „Спорт за всички“.

Община Враца организира зимен спортно-туристически празник

15 February 2019 16:00

Традиционен зимен спортно-туристически празник „Враца – 2019” ще се състои в събота, 16 февруари. Мероприятието е под патронажа на кмета Калин Каменов и има за цел да популяризира зимния туризъм сред учениците и населението. Съорганизатор на състезанието, което се провежда за 34-ти път, е Българска асоциация „Спорт за всички”.

Ученици и студенти от Враца подготвят литературна нощ, посветена на Левски

15 February 2019 11:30

Младежки център – Враца заедно с клуб „Четящият студент” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” - филиал Враца, организират литературна нощ на четенето в памет на Васил Левски. Събитието ще премине под надслов „За тебе Дяконе” и е по повод 146 години от гибелта на апостола.

Приключи почистването на речните корита в област Враца за 2018 година

13 February 2019 11:00

Съгласно разпоредбите на Закона за водите и Закона за защита при бедствия, областният управител осъществява държавната политика, свързана със защитата на населението по превенция, готовност за реагиране, реагиране и възстановяване. Във връзка с дейностите по превенция, свързани с намаляване на риска от наводнения, ежегодно със заповед на областния управител Малина Николова се назначава Междуведомствена комисия, която има за цел да извършва обход на речните корита извън урбанизираните територии на област Враца. В резултат на проверката се изготвя Програма за планово почистване на речните легла, в която се определят необходимите мерки за осигуряване на нормалния речен отток. Изпълнението на Програмата за планово почистване ежегодно се включва в областния и националния план за защита при бедствия.

Кметът на Враца предлага Общините да се финансират за екологичен транспорт

13 February 2019 09:50

Въпросът за възможността общините да кандидатстват за закупуване на екологичен градски транспорт, чрез финансиране в новия програмен период, постави кметът на Враца Калин Каменов по време на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на Общините в България. Като член на Управителния съвет Каменов подчерта значимостта, от това в предстоящия програмен период, общините да получат финансиране за екологичен градски транспорт. Заедно с Враца, от подобно финансиране могат да се възползват също Русе и Габрово, Хасково и Пазарджик като общини, в които като екологичен, тролейбусният транспорт заема съществено значение.

От „Пътна полиция” Враца установиха 892 нарушения за изминалата седмица

12 February 2019 13:30

Според обобщените резултати на пътните полицай по врачанските пътища са установени 892 нарушения. Съставените актове по Закона за движение по пътищата са 112, фишове по ЗДвП са 729. След употреба на алкохол са установени двама водачи на МПС с над 1,2 промила, а двама са натискала газта без книжки. Няма регистриран случай на дрогиран шофьор. Леките катастрофи са били три с трима пострадали. По време на акцията за спазване на правилата от пешеходците седем души са санкционирани.

Кметът на Враца се срещна с недоволни жители на квартал „Река Лева”

10 February 2019 11:40

Срещата се проведе във връзка с множество сигнали и жалби на граждани от квартала за лошото състояние на инфраструктурата в района, която не е ремонтирана в последните тридесет години. Изграждане на междублоково пространство, възстановяване на компрометирана улица по проекта за Воден цикъл и нова детска площадка ще бъдат реализирани в квартал „Река Лева“ до края на годината - обеща им кметът Калин Каменов.

Санкционираха таксиметрови шофьори във Враца

08 February 2019 14:40

Съвместни проверки на таксиметрови автомобили бяха извършени през тази седмица от Звено „Инспекторат“ към Община Враца, служители на отдел „Автомобилна администрация“ и на Районно управление на МВР. В рамките на акцията са съставени 9 акта на шофьори, осъществяващи таксиметров превоз на пътници. Установени са таксиметрови автомобили без издадени разрешения от Община Враца за извършване на дейността, без пътна книжка и без касов апарат.

Започна текущ ремонт на над 30 улици във Враца

04 February 2019 11:45

Община Враца започна текущ ремонт на 32 улици в града, по които има силно компрометирани участъци. За изкърпването на дупките по пътните отсечки ще бъдат използвани 18 тона студена асфалтова смес. Дейностите се реализират от екипи на ОП "БКС" - Враца. Предвидените участъци, по които ще се извършват ремонтните работи са разположени в централната градска част и в кварталите „Сениче“, „Дъбника“, „Младост“ и „Медковец“. Успоредно с текущия ремонт, екипи на предприятието продължават с измиването на уличната мрежа в града.

Откриха труп на мъж в опожарена кола край врачанските лозя

04 February 2019 10:30

Тази неделя, около 23.40 ч. от тел.112 е получено съобщение, че в местността „Лиляшка могила“ край лозята на Враца, гори лек автомобил. От ОД МВР съобщиха, че огънят е потушен от служители на РСПБЗН. В изгорелият лек автомобил “Опел Астра“ е открит трупа на 57-годишен врачанин. По случая е образувано досъдебно производство в хода на което ще бъдат изяснени причините за трагичния инцидент.