Образование и семейство

11 февруари 2019 20:52

Сигурността в интернет като централно предизвикателство

По инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря по цифровата икономика Мария Габриел във всички държави от общността на фокус е темата за сигурността в интернет. Преди предстоящите европейски избори основният акцент е поставен върху проверка на ...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мария Габриел: Наблюдава се тенденция за все повече дезинформация на местно ниво

24 June 2019 09:14

Благодарение на координирания подход, който успяхме да изградим на ниво ЕС, не станахме свидетели на голяма мащабна атака, свързана с дезинформация по време на евроизборите. Това заяви в студиото на Сутрешен блок на БНТ еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел. За сметка на това виждаме, че тези които си служат с дезинформацията много развиват своите техники и започваме да наблюдаваме една тенденция за все повече съсредоточване върху кампании за дезинформация на местно ниво, визиращи общности от хора, което е много по-трудно и за намиране и противодействие, допълни тя.

Румен Радев: Разрушителният ефект на фалшивите новини може да бъде по-голям от този на бомбите

13 June 2019 12:45

Темата за бъдещето на новините е темата за бъдещето на човечеството

Конференция за фалшивите новини на европейските избори

31 May 2019 22:46

Политици, експерти и журналисти обсъдиха опасността от разпространението на фалшиви новини и начините за справянето с тях. На международната конференция "Дезинформация и фалшиви новини в навечерието на европейските избори" бяха представени примери от провеждането на изборите за нов Европейски парламент.

Задържаха 10 българи за педофилия онлайн

31 May 2019 10:32

Служители на специализираният отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП задържаха 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, съобщиха от пресцентъра на МВР. От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.

Фонд на Google ще финансира проекти, свързани със сигурността

21 May 2019 09:56

Компанията задели общо 11,2 млн. щатски долара

ВМРО предлага затвор и глоба до 15 000 лв. за политици, които клеветят опоненти

15 May 2019 12:55

Хора на водещи държавни позиции превърнаха политиката в евтин цирк, който доведе до липса на доверие, мотивираха се от партията

Учени: социалните мрежи не вредят на тийнейджърите

07 May 2019 13:49

Много по-голямо значение за развитието на младежите имат семейството, приятелите и училището

Изтриха над 100 страници във Facebook от Русия

07 May 2019 12:04

Социалната мрежа заяви, че е провела две несвързани помежду си операции в Русия

ЕК приветства ангажимента на онлайн платформите преди евроизборите

25 April 2019 21:37

Европейската комисия публикува най-актуалните доклади на „Фейсбук“, „Гугъл“ и „Туитър“ за напредъка, постигнат в борбата с дезинформацията през март 2019 г. Трите онлайн платформи, подписали Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията, поеха ангажимент да докладват ежемесечно за действията си преди изборите за Европейски парламент през май 2019 г.

75% от младежите в Европа не могат да отличат фалшива от истинска новина

23 April 2019 21:05

75% от младите хора в Европа открито споделят, че не могат да отличат фалшива от истинска новина. Това важи и за България и затова екипът на еврокомисаря по цифровизацията Мария Габриел вече работи медийната грамотност да бъде включена в българската образователна система. Еврокомисарят проведе дискусия с ученици от столичното 149-то средно училище, като основната тема беше - сигурността в интернет и отпорът на кибератаките.