Регионални

12 февруари 2019 09:14

В "Лъвски скок" ще участват осем смолянски училища  

Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе идния вторник, на 19 февруари, в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10,30 часа, съобщи Мария Семерджиева &nd...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Нов случай на африканска чума в Смолянска област

17 August 2019 10:58

В понеделник предстои да бъдат разпоредени мерки относно инфектираната зона на територията на ДГС- Хвойна

Няма да има училище в София, което да не започне учебната година на 15 септември

15 August 2019 16:51

Повече от 80 училища и детски градини се ремонтират в столицата. По думите на кмета на София - Йорданка Фандъкова, не всички ремонти ще приключат до 15 септември, но въпреки това няма да има училище, което да не може да започне новата учебна година.

За първи път в България, договор за взаимопомощ с ученик

09 August 2019 20:12

Училище „Емилиян Станев" - Велико Търново прилага иновативна практика

Родителите на ученици във Варна протестират заради ремонт на училище

08 August 2019 19:13

Родители на ученици от Началното училище "Васил Левски" във Варна излязоха на протест. Повече от 2 години децата им са принудени да посещават друго учебно заведение, защото сградата на училището се оказа опасна, а ремонтът се забави.

МОН задължи училищата да си ходят на гости

05 August 2019 08:50

Всеки клас трябва да има "минимум едно посещение в друго училище за обмяна на иновативни практики и опит"

Варненско училище остава без сграда за втора учебна година

03 August 2019 10:12

Втора поредна година децата от Началното училище "Васил Левски" във Варна няма да учат в своята сграда. Още в края на 2017 г. бяха открити нарушения в конструкцията й, но ремонтът започна едва преди дни, заради съдебни дела между общината и строителната фирма.

Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва в 101-ви алпийски полк - Смолян

26 July 2019 15:26

Поздравления бяха получени от кмета на община Смолян Николай Мелемов и от областния управител на област Смолян Недялко Славов

Започна ремонт на 4 училища в Русе

21 July 2019 09:27

През новата учебна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, икономика и механотехника, както и спортното училище. Средствата - над 5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж".

Социално слаби деца тренират безплатно футбол

12 July 2019 21:00

Над 60 младежи в риск имат възможност да променят живота си чрез силата на спорта. Благодарение на фондация "Конкордия" момичета и момчета от различни райони на София могат да тренират свободно футбол на обновеното игрище в квартал "Орландовци".

Разрешиха отстрелването на три проблемни мечки в Смолянско

08 July 2019 15:18

Министерството на земеделието, храните и горите е издало разрешително за отстрел на три проблемни мечки в Смолянско, като до дни се очаква да издаде още едно, научи "Дарик". Вече е позволено на Държавното горско стопанство в Славейно да организира ловуването на две мечки, които създават сериозни проблеми на жителите на община Баните. Нападенията от диви животни в района на общината от началото на годината приблизително са 20, а умъртвените домашни животни са около 40. „На този етап има издадени разрешителни за отстрел на две мечки на територията на Държавно горско стопанство в Славейно, като и за една на та територията на Държавно горско стопанство - Смолян“, коментира инж. Ботьо Арабаджиев - Южноцентрално държавно предприятие-Смолян, пред "Дарик". Очаква се и да се получи разрешително са острелването на още една мечка в района на Държавно горско стопанство - Борино. От месеци мечки тормозят жителите на боринското село Буйново, като по информация на местните хора, там обикалят над 10 мечки. Предстои организирането на лова от съответните горски стопанства и евентуалното отстрелване на проблемните мечки.