Регионални

12 февруари 2019 13:00

Община Мездра представя нова стратегия за туризма

Три са акцентите в представянето на Община Мездра на тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2019, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо – център София, съобщават от общинския пресце...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Определиха комисията по Програма „Малки местни инициативи – Мездра 2019”

18 April 2019 16:00

Във връзка с изпълнението на приетите от Общински съвет – Мездра условия, ред, критерии и правила за кандидатстване по общинска програма „Малко местни инициативи – Мездра”, кметът Генади Събков определи състава на комисията за разглеждане на постъпилите проектни предложения.

Заловиха ловец-бракониер край село Върбешница

17 April 2019 13:43

Екип от служители на Изпълнителна агенция по горите заловиха бракониер по време на незаконен лов, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.Нарушението е констатирано около 18.00 часа през вчерашния ден по време на проверка в горските територии в землището на с. Върбешница, Община Мездра.Задържани са ловна карабина „Браунинг“ с монтиран бързомер и 10 бр. боеприпаси. Срещу лицето се води дознание от РУ „Полиция“ в град Мездра.

В Мездра откриха Петото издание на "Панорама на образованието - 2019” (снимки)

15 April 2019 12:00

За пета поредна година в Мездра се провежда „Панорама на образованието - Мездра - 2019“. Изявата се организира от Община Мездра и се проведе на площад България". Официални гости за откриването бяха Генади Събков – кмет на Община Мездра, началникът на Регионалното управление на образованието - Галина Евденова, ст. експертът по Професионално образование – Петя Личева, Ерика Йончовска и Юлия Атанасова –от Център за кариерно ориентиране – Враца и представители на Търговско-стопанската камара - Враца.

Мездра е домакин на зоналните първенства по хандбал от Ученическите спортни игри

10 April 2019 11:17

Утре Мездра ще бъде домакин на зоналните първенства по хандбал от Ученическите спортни игри (УСИ) 2018/2019 г. В тях ще вземат участие общо шест училищни отбора от Зона 1 (Монтана, Видин и Враца). Те ще се срещнат помежду в три директни елиминации в две от трите възрастови групи на игрите - V-VII и XI-XII клас. Първият двубои е от 9:30 часа на спортната площадка в Средно училище "Иван Вазов".

Семинар за профилактиката на болестите при пчелите проведоха експерти в Мездра

09 April 2019 14:00

В Мездра се проведе среща семинар на пчеларите от общините Мездра и Роман. Форумът бе организиран от Общинска служба по земеделие и Пчеларско дружество „Нектар” със съдействието на Община Мездра. Темата на семинара бе „Нови аспекти при профилактиката на заболяванията при пчелните семейства“, а организатори са Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Враца и Национален диагностичен научноизследователски ветеринаро-медицински институт (НДНИВМИ) „Проф. д-р Г. Павлов“- София.

Внимание, шофьори! Обрушват крайпътните скали между Мездра и Ботевград

08 April 2019 16:15

Започна ежегодното планово обрушване на крайпътните скали по републиканския път I-1 (Е-79) между Мездра и Ботевград. Днес служители на Агенция "Пътна инфраструктура" работиха на ската срещу Хотелски комплекс "Долче Вита", а утре ще се премесят в района на КПП Ребърково. В премахването на най-ерозиралите и лабилни скали участват и специално наети за целта алпинисти. Дейностите по обезопасяване на крайпътната инфраструктура се извършват в часовия пояс от 10:00 до 14:00 часа.

200 кг капачки събраха само за месец в Мездра в кампанията "Капачки за бъдеще"

07 April 2019 16:00

200 килограма пластмасови капачки бяха събрани само за един месец в гр. Мездра в рамките на Националната кампания "Капачки за бъдеще". В благотворителното събиране на капачки се включиха доброволци от "всякоя възраст, класа, пол, занятье" (по думите на Иван Вазов) и което е най-радостното - "в това предприятие" взеха участие предимно деца. В периода от 6 март до 6 април 2019 г. те напълниха цели три пъти металното сърце, поставено пред градското Читалище "Просвета".

Ученици и учители от СУ „Иван Вазов” в Мездра изследват технологиите на бъдещето

04 April 2019 11:15

От 24 до 30 март ученици и учители от СУ „Иван Вазов” в Мездра участваха в работна среща под мотото „Готови сме да изследваме технологиите на бъдещето“, във връзка с мобилността на ученици и учители. Срещата се проведе в Scoala Gimnaziala Petru Rares в руманския град Хърлау. Тя е в изпълнение на проект „BEST-По - добро обучение за ученици и учители“ по Програма Еразъм +, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Три пожара потушаваха огнеборците около Мездра

03 April 2019 11:00

Три пожара потушаваха огнеборците от Районната пожарна служба в Мездра. Както Media News писа, вчера горя голям пожар в местността "Мишковото" между село Долна Кремена и Мездра.От пожарната съобщиха, че огънят е унищожил 80 дка предимно сухи треви и храсти.

Годишна конференция на Общинската организация на хората с увреждания в Мездра

28 March 2019 15:39

В Общинския център за социални услуги и дейности се проведе редовната годишна отчетна конференция на Общинската организация на хората с увреждания в Мездра, по-известна като Съюз на инвалидите. На събранието присъстваха над 50 членове, което осигури кворума за провеждането му. Общинската организация обхваща 27 села на територията на общината и град Мездра. Към настоящия момент в клуба членуват общо 361 членове, от които 47 без ТЕЛК.