Регионални

12 февруари 2019 13:00

Община Мездра представя нова стратегия за туризма

Три са акцентите в представянето на Община Мездра на тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2019, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо – център София, съобщават от общинския пресце...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Данъкът върху МПС в община Мездра остава на минимума, реши Общинският съвет

13 February 2019 11:17

Данъкът върху моторните превозни средства остава на минимума, предвиден в Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ). Това предвижда Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Мездра, която Общинският съвет прие с пълно мнозинство. Промените се налагат след като парламентът направи промени в ЗМДТ.

Трима учители от Мездра организираха благотворителна вечер базар за Радоцвята

13 February 2019 10:15

В Библиотеката на Народно читалище "Просвета-1925" в Мездра трима учители организираха благотворителна вечер базар, посветена на Радоцвята Димитрова, която страда от остра миелоидна левкемия. Целта на инициативата бе да помогнат със средства лечението на 38-годишната майка на две деца, която спешно се нуждае от трансплантация на стволови клетки в чужбина.

Две дами кандадатстват за директор "Административно обслужване" в Община Мездра

11 February 2019 11:15

След четири неуспешни опита Община Мездра е на път да си намери най-после директор на Дирекция "Административно обслужване". До участие в конкурса за заемане на вакантната длъжност, който беше обявен със Заповед №20/14.01.2019 г. на кмета Генади Събков, са допуснати двама кандидати, става ясно от протокола на конкурсната комисия с председател секретарят на общината Севдалина Джамбазка. Това са Стела Костова, служител в Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания и Ваня Сиракова - старши експерт "Счетоводство и контрол" в Община Мездра.

Подадоха 14 оферти за строителен надзор при изграждането на Мездра - Ботевград

07 February 2019 12:00

В Агенция "Пътна инфраструктура" бяха отворени офертите на участниците в обществените поръчки за строителен надзор при изграждането на 33 км от път I-1 Мездра - Ботевград, съобщават от пресцентъра на пътната агенция. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор при актуализацията на техническия проект и строителството на лот 1 от км 174+800 до км 194+122, е 1 800 000 лв. без ДДС, а за извършването на строителен надзор при допълнителното проектиране и строителството на участъка в лот 2 - от км 161+367 до км 174+800, прогнозната стойност е 2 340 000 лв. без ДДС.

Благотворителна кауза обедини общинските съветници в Мездра

02 February 2019 10:40

Въпреки своите политически различия, общинските съветници от Мездра показаха, че има и неща, които могат да ги обединят. В случая това е благотворителната кауза в подкрепа на 38-годишната Радоцвята Димитрова, която страда от остра миелоидна левкемия и спешно се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в чужбина. На януарската сесия на местния парламент съветниците решиха Община Мездра да отпусне еднократна финансова помощ за животоспасяващото лечение на Радоцвята в размер на 5 500 лв. Решението бе взето единодушно от всичките 20 съветници, присъстващи на заседанието.

КЗК отхвърли жалбата за спиране на строежа на пътя Мездра - Ботевград

31 January 2019 14:40

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата за стопиране на строежа на отсечката Мездра – Ботевград като неоснователна. Документът бе внесен в институцията по изричното настояване на дружеството „Автомагистрали София”. Фирмата искаше спиране на обществената поръчка за изграждане на ЛОТ 1 от Е-79.

Грипната ваканция продължава само в две училища в Мездра

30 January 2019 12:40

По предписание на директора на Регионалната здравна инспекция - Враца д-р Орлин Димитров, от 25 до 29 януари, включително временно бяха прекратени учебните занятия в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Мездра.

Четири многофамилни жилищни сгради ще бъдат санирани в Мездра

29 January 2019 12:50

Четири многофамилни жилищни сгради в Мездра ще бъдат санирани по Оперативна програма "Региони в растеж“. Проектът на Общинската администрация е класиран на трето място в надпреварата, обявена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В рамките на процедурата са подадени 52 проектни предложения, оценявани на два етапа - административно съответствие и допустимост и техническа и финансова оценка. След първия етап са одобрени 46 проектни предложения.

Станаха ясни причините за инцидента с гръмналия котел на твърдо гориво в Мездра

29 January 2019 10:25

Както MediaNews писа, вчера, 28 януари 2019г., в 14:20ч., в Районното управление на полицията е получено съобщение за гръмнал котел на твърдо гориво в частен дом в гр. Мездра, съобщават от Областна дирекция на МВР - Враца.

Селските кметове в община Мездра предлагат да им вдигнат заплатите със 100 лв.

29 January 2019 09:00

Селските кметове в община Мездра предлагат основните им месечни заплати, както и тези на кмета и на заместник-кмета на общината, да бъдат увеличени със 100 лв., считано от 1 януари тази година. Това става ясно от докладна записка, адресирана до кмета Генади Събков с копие до Общинския съвет. Под докладната са се подписали 21 от 27-те кметове и кметски наместници в общината. Изключение правят кметовете на Моравица Коно Жилковски, на Долна Кремена Анюта Маньовска, на Оселна Росен Николов, на Елисейна Румен Илков и кметските наместници на Руска Бела Камелия Кардашева и на Ослен Криводол Димитър Цветков.