Регионални

12 февруари 2019 13:00

Община Мездра представя нова стратегия за туризма

Три са акцентите в представянето на Община Мездра на тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2019, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо – център София, съобщават от общинския пресце...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пожар избухна в частен дом в Мездра

20 August 2019 09:48

Днес, към 8:40 часа, на тел 112 е получен сигнал за избухнал пожар на втория етаж в частен дом в Мездра на ул. "Косматица" 8. В жилището са били собственичката и нейният внук. Огънят е тръгнал от контакт, в който е бил включен хладилник. Пострадала е жената, която е с изгаряния. Тя е транспортирана в болница, откъдето са я насочили към "Пирогов", което предполага, че изгарянията са тежки.Целият втори етаж е почернял от дима, нанесени са материални щети. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Поради ремонтни дейности през следващите дни в Зверино ще е шумно, но в нормите

10 August 2019 12:00

Поради текущ ремонт на железния път в района на село Зверино, община Мездра, от понеделник, 12 август, до 23-и срещу 24-и август (петък срещу събота), в часовия пояс от 22:00 до 3:30 ч. след полунощ, ще се извършват ремонтни дейности, причиняващи шум, но в рамките на допустимите норми, предупреждават от Кметство Зверино.

Полицията в Мездра издирва шофьор, блъснал 11-годишно дете на улица в града

08 August 2019 11:30

Вчера малко преди 14:00 часа от местния Филиал на Центъра за спешна медицинска помощ са съобщили в РПУ - Мездра, че на улица "Христо Ботев" в града лек автомобил е блъснал 11-годишно момиче. Детето е получило фрактура на едната подбедрица и е настанено за лечение в мездренската болница. То е ученик в Основно училище "Христо Ботев".

Жена загина в тежка катастрофа до село Ребърково

08 August 2019 11:00

Тежка катастрофа рано тази сутрин край Мездра взе една жертва. Инцидентът е станал на международния път Е79 близо до село Ребърково.

Ремонтираха частично Дома за стари хора в Мездра

07 August 2019 14:00

Частичен ремонт на Дома за стари хора в Мездра е извършен през последния месец, съобщават от Община Мездра. Пребоядисани са две от стаите, в които са се били появили влажни петна. Направена е изолация на външните стени, подменени са меките връзки в баните и т. н. Ремонтните дейности са предприети с цел подобряване комфорта на пребиваващите в дома 20 потребители.

Пенсионерски клуб "Железничар" в Мездра чества 35 години от своето създаване

07 August 2019 12:30

В навечерието на професионалния празник на българските железничари, който се чества ежегодно от 1950 г. насам в първия неделен ден на месец август, Пенсионерски клуб "Железничар" - Мездра отбеляза тържествено 35 години от своето създаване. По този повод в ресторант "Родина" се състоя тържество, което уважиха с присъствието си членове на съсловната организация от град и общината, както и техни бивши колеги железничари от Плевен, Монтана, Нови Искър и монтанското село Копиловци.

Откриха причината за тоновете мъртва риба в река Искър

02 August 2019 09:00

Залпово изпускане на водата и калта от езерото на малката ВЕЦ "Черепиш" е причина за измирането на голямо количество риба в река Искър край мездренското село Лютиброд. Измервания от екоинспекцията във Враца показаха, че в района реката не е замърсена. Жители на село Лютиброд са подали сигнал в Екоинспекцията за евентуално замърсяване и голямо количество умряла риба в река Искър край селото. "Реката не кафява, черна течеше, отидох надолу и видях умряла - риба бяла, черна мрена, клен. Кучета и котки разнасят цяла сутрин", разказаха местните хора пред БНР. Измерени на място проби от реката показват, че няма замърсяване. В момента на проверката, малката водноелектрическа централа "Черепиш", която е на 3 км от селото не е работила. Проследено е, че вчера следобед, по електронна поща, Басейновата дирекция е уведомена, че водата от задбаражното езеро на ВЕЦ-а ще бъде изпусната поради неотложни ремонти.

От днес започва принудителното умъртвяване на прасетата в 10 села и в гр. Мездра

01 August 2019 10:45

Община Мездра издаде заповед, с която нарежда на кметовете и кметските наместници на 10 села от общината, попадащи в обособената 20 км зона около промишлената свинеферма "Кова-М" ЕООД - с. Чирен, община Враца, в срок до 31 юли 2019 г. да уведомят собствениците на прасета да преминат към доброволно клане на домашните животни. Превантивната мярка срещу разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) касае селата Боденец, Брусен, Върбешница, Горна и Долна Кремена, Кален, Крапец, Моравица, Руска Бела и Цаконица. В указания срок трябва да бъдат уведомени за същото и собствениците, които отглеждат прасета в гр. Мездра.

Врачанска фирма ще добива варовик от находище в община Мездра

24 July 2019 15:15

Съгласно правителствено решение, врачанското дружество „Булстоун“ ЕООД ще добива скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище „Требежа“, община Мездра. Концесионната площ е с размер от 245,3 дка. На база на количествата утвърдени запаси и предвидения средногодишен добив, концесията се предоставя за срок от 35 години.

Започна укрепване на свлачището в мездренското село Игнатица по Европроект

20 July 2019 09:30

Първа копка и официално започване на строителството на обект – „Укрепване на свлачище в село Игнатица, община Мездра“ бе направено на 19 юли 2019 г. Инвестиционният проект включва всички мероприятия, свързани с укрепване на ската с три укрепителни стени от два вида габиони, възстановяване на прилежащия пътен участък и съпътстващите укрепването мероприятия, както и изграждане на система за ранно оповестяване, съобщават от общинската пресслужба.