Регионални

12 февруари 2019 13:30

От „Пътна полиция” Враца установиха 892 нарушения за изминалата седмица

Според обобщените резултати на пътните полицай по врачанските пътища са установени 892 нарушения. Съставените актове по Закона за движение по пътищата са 112, фишове по ЗДвП са 729. След употреба на алкохол са установени двама водачи на МПС с н...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

​Тежка катастрофа между две коли и камион край Сливен, има загинал и ранени

19 April 2019 10:21

Тежка катастрофа между две коли и камион край Сливен тази сутрин. Инцидентът станал в 8.50 часа. Затворен е главен път І-6 в района на сливенските селата Трапоклово и Горно Александрово. Ударили са се два леки и един товарен автомобил. По първоначални данни има един загинал и двама ранени.

Велопредизвикателството „Шосеен часовник - 2019” ще покорява връх „Околчица"

18 April 2019 16:30

На 20 април (събота) от 10.00 часа в мездренското село Люти брод ще бъде даден старт на състезанието по планинско колоездене „Шосеен часовник 2019“, което е част от спортния календар на BG Events & Guiding – Враца.

Ученици от Враца подредиха филмографията на Чарли Чаплин

18 April 2019 11:30

Седмица посветена на Чарли Чаплин стартира в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Маратон на четенето 2019. Поводът е 130 години от рождението на великия комик. На 16 април - в деня, когато всички ценители на нямото кино и филмовото изкуство си спомнят за таланта на Чаплин, интерактивната зала на библиотеката посрещна учениците от СУ „Васил Кънчов” - Враца.

Кола се обърна по таван и блокира движението на възлово кръстовище в Русе

17 April 2019 17:38

Мъж на 71 години е с мозъчно сътресение след катастрофа на едно от възловите кръстовища в Русе. Той се преобърна с автомобила си в опит да избегне сблъсък с движещата се пред него кола. Заради преобърнатия автомобил, препречил една от улиците, движението дълго време остана затруднено.

Започват еднодневните пролетно-летни излети в Природен парк "Врачански Балкан"

17 April 2019 16:15

За десета година Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка. В определени почивни дни, съботи (или недели) по граждани, туристи и гости на гр. Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещерата „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.

С подкрепа на АЕЦ "Козлодуй" Онкологичният център във Враца има нова апаратура

17 April 2019 14:30

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ – Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ – Козлодуй“ за дарението.

Във Враца обсъдиха публично въвеждането на платени паркоместа

17 April 2019 12:45

Промените в общинска наредба бяха обсъдени на обществена консултация във Враца. Предложенията за изменения представиха заместник кметът Мария Попова и директорът на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев-пише dariknews.bg. Намерението на Общината е в междублоковите пространства, където има терени, които са общинска собственост, да бъдат обособени места за паркиране. Паркоместата ще могат да се ползват от живеещите в съседните блокове след спечелването им на търг.

Във Враца откриха седмото издание на Панорама на образованието

16 April 2019 12:30

„Щастлив съм, че в нашия град виждам много мотивирани хора, които стимулират децата си да учат, за да работят. В последните няколко години се акцентира върху професионалното образование. Това е доказателство, че училищата във Враца осъзнаха, че това е начинът младите хора да останат в града, да работят тук и да създават семейства. Благодаря на всеки един от Вас, който не просто преподава в училище, а вдъхновява децата да придобиват нови и различни компетенции“. С тези думи кметът Калин Каменов откри седмото издание на Панорамата на образованието във Враца.

Областен информационен център-Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи

15 April 2019 15:30

От днес, 15 април, Областният информационен център (ОИЦ) – Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове. Целта на инициативата е популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната и подкрепа за младите хора, като източник на новаторски идеи и предприемаческо мислене.

"Най-дългото хоро" на Илия Луков събра във Враца десетки почитатели на фолклора

15 April 2019 14:17

Десетки почитатели на българския фолклор се събраха в дъждовния 13 април в залата на Драматично-кукления театър във Враца, за да се присъединят към патриотичната инициатива "Най-дългото хоро", организирана в цялата страна и в чужбина от популярния народен певец Илия Луков. Фолклорният празник, чиято идея е да се съхранят българските традиции, а чрез тях и българският дух, беше осъществен с подкрепата на българския представител в Европейски парламент Ангел Джамбазки.