Регионални

12 февруари 2019 14:28

Благотворителна изложба събира средства за издаване на книга за Челопек

Над 150 ръчно направени изделия за дома и семейството, изработени от майсторските ръце на жители на село Челопек, бяха представени на благотворителната изложба-базар „Искри от огнището“. Домакин на проявата бе Етнографско-възрожденският комплекс „Св....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Челопек готвят благотворителна изложба за издаване на историята на селото

04 February 2019 14:40

Жителите на врачанското село Челопек организират благотворителна изложба базар "Искри от огнището". Целта на експозицията е да популяризира местните занаяти и да събере средства за отпечатване на книгата "Челопек-Природният олтар", в която е събрана историята на селото. За издаването на книгата са необходими около 5 000 лева.

Организират уроци по родолюбие в Къщата музей "Баба Илийца" в Челопек

22 November 2018 15:19

Двучасов урок по родолюбие и тематични беседи ще се провеждат в къщата музей „Баба Илийца” във врачанското село Челопек. Цената на услугата е включена в пакета, направен от общинското предприятие „Спорт и туризъм”. Цената за посещение на учащи и пенсионери ще е 4 лв., а за редови граждани - 5. На останалите туристически обекти в община Враца също са предвидени ретроспекции и беседи, целящи да запознаят гостите с историята на съответния обект.

Кът за отдих бе открит във врачанското село Челопек

26 October 2018 12:37

На големия християнски празник – Димитровден, в село Челопек бе открит кът за отдих „Среща при герана“. Проектът е реализиран и финансиран по програмата „Малки граждански инициативи“. Вложените средства са в размер на 2 895 лв., като всички дейности по неговото изграждане и облагородяване на пространството са извършени от жители на село Челопек.