Регионални

12 февруари 2019 14:28

Благотворителна изложба събира средства за издаване на книга за Челопек

Над 150 ръчно направени изделия за дома и семейството, изработени от майсторските ръце на жители на село Челопек, бяха представени на благотворителната изложба-базар „Искри от огнището“. Домакин на проявата бе Етнографско-възрожденският комплекс „Св....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Превръщат читалището в Челопек в място за общуване между хората

04 August 2019 09:00

По проект "Да пораснем заедно на село" за нуждите на Народно италище "Огнище 1930" в Челопек са закупени готварска печка, професионална тонколона, копирна машина и плат за ушиване на 22 възглавници Идеята на проекта "Да пораснем заедно на село", от една страна е, да продължи традициите от предишни инициативи на Читалището за запазване и развитие обичаите, свързани с традиционната храна и популяризиране на културния и кулинарния туризъм, а от друга - да продължи да развива нови дейности и да прилага иновативни методи в сферата на неформалното обучение, които да привличат все повече хора от различни поколения и да удовлетворят техните потребности.

Челопек ще бъде домакин на Детски куклено-театрален лагер

25 June 2019 09:21

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата, Мануела Саркисян и Силвия Тенева. "Решихме, че бихме искали да организираме подобно нещо и започнахме да мислим по програмата, да обсъждаме варианти къде би могло да се проведе. Бяхме категорични, че искаме да е извън София, по възможност някое малко населено място. За деца, които живеят в града, да имат възможност да прекарват време на село. В същото време оживяването с различен културен живот на тези места също смятаме, че е важно", разказва как се ражда идеята Мануела Саркисян.

В Челопек готвят благотворителна изложба за издаване на историята на селото

04 February 2019 14:40

Жителите на врачанското село Челопек организират благотворителна изложба базар "Искри от огнището". Целта на експозицията е да популяризира местните занаяти и да събере средства за отпечатване на книгата "Челопек-Природният олтар", в която е събрана историята на селото. За издаването на книгата са необходими около 5 000 лева.

Организират уроци по родолюбие в Къщата музей "Баба Илийца" в Челопек

22 November 2018 15:19

Двучасов урок по родолюбие и тематични беседи ще се провеждат в къщата музей „Баба Илийца” във врачанското село Челопек. Цената на услугата е включена в пакета, направен от общинското предприятие „Спорт и туризъм”. Цената за посещение на учащи и пенсионери ще е 4 лв., а за редови граждани - 5. На останалите туристически обекти в община Враца също са предвидени ретроспекции и беседи, целящи да запознаят гостите с историята на съответния обект.

Кът за отдих бе открит във врачанското село Челопек

26 October 2018 12:37

На големия християнски празник – Димитровден, в село Челопек бе открит кът за отдих „Среща при герана“. Проектът е реализиран и финансиран по програмата „Малки граждански инициативи“. Вложените средства са в размер на 2 895 лв., като всички дейности по неговото изграждане и облагородяване на пространството са извършени от жители на село Челопек.