Регионални

12 февруари 2019 14:56

Избрани са изпълнители за модернизация на жп гарите Подуяне, Искър и Казичене

Днес, 12.02.2019 г., в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) комисията за разглеждане, оценка и класиране на подадените оферти обяви окончателно решение за класирането на участниците по проект „Реконстр...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Протест спаси жп гарата в романското село Кунино

22 June 2019 11:00

ЖП гарата в романското село Кунино няма да бъде закрита. Това реши специална комисия към Националната компания "Железопътна инфраструктура". Поводът за извършения от тях цялостен оглед на място е подаден сигнал. В него категорично е описано, че обектът трябва да хлопне врати. Идеята за закриване породи недоволството сред местното население.

Започва реконструкцията на гара Подуяне

02 May 2019 08:29

Гарата е част от жп линията София - Пловдив, която е най-натоварената в страната. За 2017 г. броят на пристигащите и заминаващи пътници по това направление са 1 400 000 души. Пълното обновяване на гарата ще струва малко под 3 милиона лева. Проектът се осъществява с европейско съфинансиране. Предстои реновиране и на гарите Искър и Казичене.

"Трейс" монтира пешеходен надлез и шумозащитни и предпазни стени на гара Белозем

10 April 2019 16:32

Изграждат се съоръжения, гарантиращи безопасно преминаване на железопътния път за жителите и гостите на Белозем и Маноле

Ремонт на три железопътни гари започва в София

09 April 2019 09:05

Първата ремонтирана гара ще е Подуяне, за която Националната компания „Железопътна инфраструктура“ сключи договор с фирма изпълнител. Предстои такъв да бъде подписан за "Казичене" и "Искър". Изпълнението на проектите се забави заради обжалване на процедурите за избор на изпълнители.

Три осъдителни присъди за източване на железниците

18 March 2019 18:52

Софийски градски съд постанови три осъдителни присъди по делото за измамна схема с фалшиви документи, с която е източвана Националната компания железопътна инфраструктура. Присъди получиха бивш директор на Националната компания железопътна инфраструктура и зам.-министър на транспорта, бивш депутат и бивш директор на железопътна секция в град Русе.

Абсурдни перони на жп линията през Искърското дефиле са опасни за живота

08 March 2019 12:25

Зрители на "По света и у нас" сигнализираха за опасни перони по железопътната линия през Искърското дефиле. Пътниците, предимно възрастни хора и инвалиди, рискуват здравето и живота си, когато се качват или слизат от влака. Хората се страхуват от тежки инциденти и се питат защо години наред никой не обръща внимание на проблема им.

Лютиброд: Протест срещу металните навеси,заменящи старите жп гари в Северозапада

05 March 2019 13:00

Хората в село Люти брод излязоха на протест в защита на жп гарата, която вече е заменена от метален навес, искат да възстановят старата си жп гара, съобщава btv. Според Катя Караджова, бивш служител в железниците, на гарата са работили четирима ръководители, които живеели в четири апартамента. На гарата имало кухня с готвачи и сервитьори, а събота и неделя имало оркестър, спомня си още жената. Тя допълни, че в момента гарата тъне в разруха. Oтвътре тя изглежда все едно, че е паднала бомба, каза друг от протестиращите.

Жителите на Люти брод искат сами да ремонтират и поддържат сградата на гарата

28 February 2019 09:33

Решението на Национална компания "Железопътна инфраструктура" да смени сградата на ж. п. гарата в мездренското село Люти брод с метална спирка предизвика недоволството на жителите на селото. Създаден е Инициативен комитет, който настоява за незабавно спиране на строителството на метална спирка и среща с ръководството на компанията, предаде btv.

НС прие промени в Закона за железопътния транспорт заради европейска директива

07 February 2019 09:10

Парламентът прие промени в Закона за железопътния транспорт на първо четене. „За“ промените гласуваха 93 народни представители, без „против“ и с 32 „въздържали се“. Те целят транспонирането на европейска директива. Текстовете касаят и издаването на единен сертификат за безопасност. Съгласно директивата, сертификатът може да бъде издаван както от Агенцията за железопътен транспорт на Европейския съюз, така и от националния орган по без