Регионални

12 февруари 2019 14:58

Пожар унищожи джип и автовоз в хале на автосервиз в Монтана

Пожар в хале на автосервиз в района на СБА – Монтана унищожи оборудване, джип, автовоз и автомобил. Огънят пламнал около 12.30 ч. днес, няма пострадали хора, съобщават от полицията....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Археолози спасяват историята по трасето "Турски поток" в област Монтана

19 April 2019 12:30

Започнаха спасителните археологически проучвания по трасето на "Турски поток" в област Монтана. Два от обектите се намират в землището село Расово, община Медковец. Научен ръководител на разкопките е доц. д-р Андрей Аладжов от Националния археологически институт с музей към БАН. Той уточни, че се проучва многослойно селище от късно бронзовата епоха, съществувало и през Средновековието. Разположено e на територия от 10 декара.

Възрастен мъж загина при пожар в Русе

19 April 2019 11:42

Възрастен мъж загина при пожар в Русе. Съпругата му успяла да се спаси. Къщата, в която са избухнали пламъците от близо 30 години е превърната в сметище и това е затруднило работата на пожарникарите. След 7-часова борба с огъня, те успяха да овладеят пожара и да спасят съседните къщи.

Започват проверки на църквите за пожароопасност преди Великден

17 April 2019 20:32

По традиция, от Пожарната започнаха масови проверки на църквите у нас преди Великден. Целта е да не се допуснат инциденти по време на предстоящите празници.

Община Вършец отпуска средства на гражданите за благоустрояване и озеленяване

16 April 2019 15:40

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти – публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр. Вършец.

Кметът на Монтана е на разменна визита в Китай

15 April 2019 15:45

Кметът на Монтана Златко Живков е на посещение с 6-членна делегация в китайския град Инчуан, център на провинция Нинся Хуей. Местните власти в двата града имат споразумение за партньорство в областта на образованието, земеделието, културата, туризма и спорта, подписано праз август 2018 година.

Ремонтират читалища, кметства, улици за половин милион лева в община Монтана

15 April 2019 15:15

Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са започнали, съобщи кметът Златко Живков. Става дума за около 60 обекта, а планирането средства тази година за строителния сезон в селата са близо половин милион лева. През последните 40 дни са проведени годишни общоселски отчетни събрания. Кметът Живков е участвал във всичките.

Гасиха пожар в двора на бившия торов завод „Химко”

12 April 2019 13:45

Рано сутринта на вчерашния ден в РУ-Враца е получено съобщение, че неизвестно лице запалило вещи в работилница в двора на фирма „Химко“ Враца. Огънят е загасен от служители на РСПБЗН-Враца. Полицейските служители са установили, че клечката е драснал 38-годишен врачанин, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В Монтана посрещат документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум“

12 April 2019 10:30

Днес от 11.30 ч. в Държавен архив - Монтана откриват гостуваща документална изложба „Безпределният космос на човешкия ум“, посветена на живота и делото на проф. Виден Табаков. Проф. Табаков е българинът, който се включва в екипа на Вернер фон Браун и допринася за кацането на Нийл Армстронг на Луната и за развитието на космическата програма на САЩ. Изложбата е организирана от Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, съвместно с Държавна агенция „Архиви“.

Иззеха незаконната ловна пушка на мъж от монтанско село

11 April 2019 12:15

След получена информация, че 37-годишен жител на с. Медковец, общ. Медковец, притежава огнестрелно оръжие без надлежно разрешение криминалисти от ОДМВР Монтана са провели специализирана полицейска операция, при която са извършили претърсване в имота, обитаван от 37-годишния. При проведените процесуално-следствени действия е намерена и иззета гладкоцевна ловна пушка, 16 калибър, без идентифиционни номера, с дървен приклад и полуложа. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР Монтана.