България

12 февруари 2019 15:11

МО прекрати поръчката за ремонт на Ан-30

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е прекратил процедурата за ремонт на самолета за въздушно фотографиране Ан-30. Причината е сгрешен интернет адрес, който не води до документи по процедурата. Не е посочено и как биха могли да се сравнят о...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В МО отвориха офертите за придобиване на многофункционален патрулен кораб

22 April 2019 13:08

Работната група, която ще оценява офертите, е назначена със заповед на министър-председателя. Публично отваряне на офертите се състоя в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната

Малък самолет се разби край Пловдив, жертвите са две

20 April 2019 13:18

Двама души загинаха, след като малък самолет падна в землището край стадиона на пловдивското село Оризари, потвърдиха от МВР. Инцидентът е станал около 10:20 ч. в събота сутринта. Загинали са двама души. Единият от тях е собственикът на самолета, а другият - неговият спътник. Вероятната причина за трегията е проблем с едно от крилата на спортната летателна машина. Едно от крилата се чупи във въздуха и самолетът се разбива след това. Информацията е на полицията в Пловдив. За щастие самолетът пада далече от хора и къщи, благодарение на което няма и още пострадали.  Районът на катастрофата е отцепен от полиция и пожарна. Огледите на местопроизшествието продължават.

Плевен очаква възстановяването на военновъздушното училище

19 April 2019 06:21

Възстановяването на висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" е дългоочаквана новина в Плевен. Много хора смятат, че то ще помогне за развитието на региона и са убедени, че в Долна Митрополия ще дойдат да учат и много чуждестранни студенти. Училището съществува като самостоятелна структура до 2002 година, когато става факултет към Националния военен университет.

Парламентът одобри откриването на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия

18 April 2019 13:53

Висшето военновъздушно училище, ще има свое знаме, печат и празник на 25 май

Ден на отворените врати в авиобаза "Враждебна"

12 April 2019 12:21

Днес отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. По този повод в авиобаза "Враждебна" в София се организира Ден на отворените врати. До 15.00 часа всички посетители ще могат да видят авиационна техника, оръжия и екипировка. Хората ще могат да влязат и в кабините на военно-транспортните самолети и да ги разгледат отблизо.

Константин Попов: Авиацията е приоритет

12 April 2019 09:10

На заседанието си в сряда Министерският съвет прие решение за откриване на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия като национален център за подготовка на професионални кадри. В Международния ден на авиацията и космонавтиката в студиото на сутрешния блок на БНТ беше ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в НС.

Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката

12 April 2019 06:49

В същото време Военновъздушната учебна база "Георги Бенковски" организира Открит летателен ден на летище Долна Митрополия по повод 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов. 12 април е Международния ден авиацията и космонавтиката.

Премиерът: До 6 май ще бъде възстановено Военновъздушното училище в Долна Митрополия (видео)

02 April 2019 11:49

Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако пилотите и хората не са подготвени, заяви Бойко Борисов

Обявиха конкурс за 50 гвардейци

26 March 2019 12:15

Има задължително изискване за ръст - от 175 см до 185 см

МО иска командосите от армията да участват в акции на МВР

16 March 2019 18:07

Предложението за промяната в Закона за отбраната е качено за обществено обсъждане