България

12 февруари 2019 15:59

ДБГ писа на Великобритания – нека службите ви дойдат

„Движение България на гражданите“ е изпратило писмо до посолството на Кралство Великобритания с искане за международно разследване на случая с отравянето на български бизнесмен, сина му и още едно лице, съобщиха от пресцентъра на партията.  Те настоя...

източник: 24novini.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Движение България на гражданите" се отказва от участие на евроизборите

23 April 2019 10:14

"Движение България на гражданите отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори", пише пресцентърът на ДБГ в съобщение до медиите.

ДБГ подаде документи за регистрация в ЦИК

08 April 2019 17:38

Документи за регистрация в ЦИК днес подадоха от "Движение България на гражданите". Внесени бяха около 4000 подписа, а водач на листата е председателят на партията Димитър Делчев. От ДБГ казаха, че ще направят последен опит за коалиция с "Демократична България" в периода от 10 до 20 април, когато в ЦИК ще се регистрират коалициите. От партията заявиха още, че се подготвят фалшификации за предстоящия евровот и искат мисия от международни наблюдатели.

ДБГ иска чужди прокурори да проверят министри и депутати

27 March 2019 12:01

Операция "Чисти ръце" - независима проверка на имуществото на всички депутати и министри - поискаха днес от Движение "България на гражданите" (ДБГ) заради скандала с жилищата на висши функционери в ГЕРБ. Външната проверка да се извърши от прокурори от Германия, Испания и Холандия и да обхване не само властимащите, но и техните роднини, настояват от партията.  "Необходимо е провеждането на всеобхватна операция "Чисти ръце" по високите етажи на властите, а не просто замитане на поредния "Гейт" с няколко незначителни политически жертви. Ние от ДБГ смятаме, че за това не може да се разчита на антикорупционната комисия и другите български институции, тъй като те са предварително обезвредени от същите тези управляващи, които иначе трябва да проверяват. Ето защо е наложително българското правителство да покани европейски прокурори и те да проверят всички имотни сделки на политически лица", се посочва в декларация на партията на Димитър Делчев. И подчертават, че подобна проверка е била правена през 2016 г., когато юридически експерти от ЕС пристигнаха у нас, за да анализират действията на българската прокуратура по конкретни дела. Очаква се: Цветанов напуска парламента, остава в партията От ДБГ направили и анализ на сделките с евтините жилища за властта и открили, че само за пет сделки, сключени на данъчна оценка, а не на реалната им цена, "има вероятност да са укрити данъци за близо 81 000 лева". "Ако проверката установи и още подобни сделки, възможно е да се окаже, че щетата за данъкоплатеца и държавния бюджет ще възлезе на милиони левове", изчисляват от партията. "Вече стана ясно, че съмнителните сделки с луксозни имоти не са присъщи само на политическия апарат на ГЕРБ, а и на политици от други парламентарни партии. 44-то Народно събрание е олицетворение на непочтенността в политиката и доказателство за това са Суджукгейт, Хасковогейт, делата за купуване на гласове от БСП, ДПС и др. Сигурни сме, че единственото лечение за този морален колапс на политическия елит е провеждането на честни предсрочни парламентарни избори с машинно и електронно гласуване, които да гарантират смяната на корупционния модел на управление и да възстановят принципите на демокрацията, равнопоставеността и върховенството на закона и морала в управлението", пише още в позицията на ДБГ.

ДБГ за евроизборите: С "Демократична България" не става

20 March 2019 18:03

"Движение България на гражданите" (ДБГ) се подготвя за самостоятелно явяване на европейските избори на 26 май. Преговорите с "Демократична България" не вървят, защото "част от тях работят за капсулиране". Това се разбра от думите на председателя на партията Димитър Делчев пред БНР. "Все още не мога да кажа в какъв точно формат ще се явим на изборите, но няма да сме с "Демократична България", тъй като част от тях работят за капсулиране. Това избута СДС към ГЕРБ и слага прът в колелата на демократичното обединение, за което винаги сме настоявали", заяви Делчев. Решено: ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите "Не ни притеснява отделното явяване, тъй като имаме идеи, местни лидери и нови лица, които сме длъжни да покажем. Ще проведем с хората честен разговор за това как Европейският съюз може да бъде от полза на всички, а не на една тясна клика около управляващите. Как можем да имаме чист въздух като в Стокхолм, добро електронно управление както в Естония и качество на живот тук, подобно на това в Западна Европа", каза още водачът на ДБГ. Делчев разкритикува решението на СДС да влезе в листата на ГЕРБ за европейския вот. "Не разбирам как от ръководството на СДС си легнаха като опозиционери и на сутринта се събутиха като част от властта. Най-старата демократична партия, чиито идеи за демократичност и свобода и аз съм подкрепял, избра да стане част от модела на ГЕРБ, който гарантира на държавата вечен застой", допълни Делчев. "Демократична България": СДС избра ГЕРБ По думите му битката за постове и заплати винаги ще я има в политиката, но тя не изисква да даваш обещания на избирателите, в които никога не си вярвал. "Не съм в политиката, за да взема пост, а защото като млад човек искам децата ми като пораснат да живеят в държава, с която да се гордеят", заяви Делчев на въпрос защо ДБГ не е приела предложението на Дол за общо явяване на десните и ГЕРБ в България за евровота. Делчев вече бе номинират от партията за водач на евролиста.  

Димитър Делчев е водещият кандидат на ДБГ за евроизборите

11 March 2019 19:40

Председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев е предложението на партията за водач на листата им за евроизборите или за водещ кандидат, ако ДБГ се коалира за изборите с Демократична България.

И ДБГ иска отстраняването на Виктор Орбан от ЕНП

07 March 2019 12:41

Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) реши да предложи  на ЕНП да отстрани популисткия премиер на Унгария Виктор Орбан и неговата партия "Фидес". Това съобщиха от партията. Решението бе взето заради противопоставянето на крайно националистическото правителство на Орбан на общата европейска политика спрямо мигрантите. В края на февруари "Фидес" започна и безпрецедентна  кампания срещу председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, който е от ЕНП. ДБГ, като член на Европейската народна партия, счита за недопустима водената от Орбан външна и вътрешна политика, която е напълно несъвместима с дясноцентристките ценности на ЕНП. ДБГ призовава и останалите български партии, членове на ЕНП, да гласуват за отстраняването на Виктор Орбан от най-голямата и влиятелна партия в Европейския парламент. Преди дни за отстраняването на Орбан се обявиха и от ДСБ.

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев бил "агент Димов“ от бившата ДС

05 March 2019 22:58

Съдът откри производство по чл. 193 от ГПК – оспорване истинността на документите. Според закона, тежестта за доказване неистинността на документа пада върху страната, която го оспорва, в случая на Гебрев и неговия адвокат.

Бойко Ноев: Случаят "Гебрев" е опит за масово убийство

24 February 2019 12:20

Бившият военен министър обвини министъра на икономиката Караниколов, че руши българската оръжейна индустрия

ДБГ: Десницата не трябва да е зависима от ГЕРБ

22 February 2019 08:03

Липсата на обединение на десните партии се дължи на противоречия заради лидерите на отделните формации и на отношението към ГЕРБ. Това заяви лидерът на ДБГ Димитър Делчев пред БНТ. "Десницата трябва да покаже самостоятелност и да отвоюва силни позиции в следващия парламент, без да е зависима от ГЕРБ поне в този ѝ вид", убеден е Делчев. Той заяви, че ДБГ е опозиция на и на ГЕРБ, и на БСП, по отношение на модела на управление на държавата. Делчев каза още, че ДБГ е готово да започне кампания за евроизборите само, но предстои да бъде взето решението под какъв формат ще се яви на евроизборите. Той каза още, че засега обединението на десните партии е само на думи. Делчев каза още, че ДБГ започва кампания сред гражданите, с която да разясни функциите и ползите на ЕС. "Тръгваме към изборите в собствено качество. Времето за чакане свърши. Предстои да се вземе решение под какъв формат ДБГ ще се яви на евроизборите", заяви Делчев. Той декларира, че ДБГ подкрепя преференциална изборна система, но с мажоритарен елемент. В позиция на движението, разпространена вчера, се казва, че политически партии покровителстват измамите с инвалидните пенсии, за да  си осигуряват гласове и средства за предстоящите избори. Според ДБГ МВР и прокуратурата не трябва да се ограничава до посредниците в това разследване, а да работят и по версията за политически чадър на кражбите за милиони. От ДБГ настояват за пресичане на фалшификациите чрез незабавно въвеждането на електронно здравно досие за всички българи

Гебрев: Има план за унищожаването ми

19 February 2019 08:58

Всичко, което се случи тогава, което се случва днес и ще продължи, е следствие на добре обмислена и планирана атака, война срещу мен за физичиско, юридическо и икономическо унищожаване, смята оръжейният бос Емилиян Гебрев.  Той не иска да си спомня деня на отравянето и не знае как точно е бил отровен. Гебрев коментира пред бТВ, че е още през февруари 2015 година е заявил желание за придобиване на „Дунарит“, но до отравянето не е получавал заплахи. Той нарече изказванията на Цацаров по случая несеризони – никога не съм ял рукола, а в този период не пиех кафе. Според Гебрев има една фирма – „Виафорт“, в която през цялото това време той вижда единствена причина за желание за физическото му отстраняване. През всички тези периоди от време тя е с изключителна помощ от всички нива на държавата и в помощ на държавата, коментира той. Ние като фирма сме в стратегическия списък и имаме значение за сигурността на страната, а една фирма, която не се знае за кого е постоянно е подкрепяна и продължава, добави Гебрев. {cbrelatedarticle count="2" /}  От тогава до ден днешен, не виждам друга причина освен тази фирма. И в момента се водят 120 дела и във всяко нещо направено от Емко или Дунарит, тази фирма обжалва. Влияе се на съда и на решения, които трябва да бъда изпълнени, смята бизнесменът. Според него анализите на Бойко Ноев за интерес на Русия за унищожаване на българския оръжеен бизнес.Емилиян Гебрев