Свят

12 февруари 2019 17:31

САЩ: Не стоим зад протестите в Сърбия

САЩ не са нито организатори, нито финансират антиправителствените протести „Един от пет милиона“ в Сърбия. Това увериха от американската дипломатическа мисия в Белград в отговор на твърденията на сръбския вестник Informer, че посолството ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Хиляди привърженици на Александър Вучич се събраха тази нощ в Белград

19 April 2019 23:11

Хиляди привърженици на Александър Вучич се събраха тази нощ в Белград, за да засвидетелстват подкрепата си към правителството.

Русия призова САЩ и ЕС да заставят Косово да прекрати провокациите срещу Белград

17 April 2019 14:35

Прищина саботира решенията на Съвета за сигурност на ООН, взети с непосредственото участие на Америка и Европа, подчерта руският министър на външните работи

Вучич: Слушах протеста от терасата на президентството

14 April 2019 20:43

По думите му, протестиращите са били между 7 500 и 11 000 души

В Белград се провежда масов антиправителствен протест

13 April 2019 19:00

Демонстрантите искат оставките на сръбските ръководители - президент, премиер и председател на парламента

Сръбският президент Вучич е изправен пред най-големия протест досега

13 April 2019 11:12

Тази събота е планиран голям протест на сръбската опозиция в Белград. "Окончателният митинг" се очаква да бъде един от най-големите досега след четири месеца протести. Демонстрации се провеждаха всяка събота с искане за оставка на президента на Сърбия Александър Вучич, произвеждане на свободни избори и за свободни медии. Преди месец обаче опозицията се обедини в т. нар. Съюз за Сърбия, в който влизат над 30 партии.

Пореден протест срещу Александър Вучич в Белград

06 April 2019 22:40

Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич се проведе тази вечер в Белград. Участниците демонтираха строителни огради в центъра на сръбската столица и ги поставиха около кметството. Един човек е пострадал леко, пишат сръбските медии.

Сръбската опозиция готви рекорден протест срещу президента Вучич

31 March 2019 18:16

Разноликата сръбска опозиция готви за идната събота рекорден по големина протест срещу президента Александър Вучич. В Черна гора пък опонентите на президента Мило Джуканович настояват за създаване на правителство на националното единство.

Протести в Сърбия и Черна гора

31 March 2019 10:19

За 17-ти пореден път в Белград се проведе протест с искане за оставката на сръбския президент Александър Вучич. Протестиращите се обявиха за повече медийна свобода и честни избори.

Воислав Шешел запали флаговете на ЕС, САЩ и НАТО в центъра на Белград

24 March 2019 19:45

Лидерът на националистическата Сръбска радикална партия Воислав Шешел запали в центъра на Белград знамената на ЕС, САЩ и НАТО. Политическата формация проведе протестен митинг в сръбската столица по повод 20-ата годишнина от началото на въздушните удари на НАТО срещу бивша Югославия. Походът беше оглавен от осъдения от Хагския трибунал Воислав Шешел, който заяви, че палейки знамената, показва на ЕС и НАТО "какво точно мисли за тях".

Пореден протест в Сърбия с искане за смяна на властта и свободни медии

23 March 2019 22:16

И тази вечер в Сърбия се провеждат протести на организацията "1 от 5 милиона". Демонстрантите поискаха оставката президента Алексанъдр Вучич, на премиера Анна Бърнабич, на председателя на парламента Мая Гойкович, както и смяна на ръководството на държавната телевизия РТС.