Култура

13 февруари 2019 10:26

Концерт "Любов и вино" за Свети Валентин в Софийската опера

Празничният концерт е за всички влюбени, които обичат оперното изкуство...

източник: impressio.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Огромен успех за второто издание на столичния фестивал SoFest

18 June 2019 13:20

Балканско надсвирване, джаз, рок и подбрана брас селекция радваха многобройната публиката по време на SoFest’2019

"Най-добрият Фалстаф на нашето време" - баритонът Кирил Манолов: Нашата работа трябва да е страст

17 June 2019 13:33

Високата оценка идва от маестро Рикардо Мути, който често кани Манолов в свои спектакли и концертни изпълнения

Операта „Орфей и Евридика" на сцената на Античния театър в Пловдив

15 June 2019 21:02

След броени минути на сцената на Античният театър в Пловдив ще оживее легендата за Орфей и Евридика. Световноизвестният режисьор, сценограф и хореограф Стефано Пода избра именно града под тепетата и фестивала Opera Open, за да постави операта на Глук. Ролята на Орфей е поверена на звездния контратенор Антонио Джованини - един от най-рядко срещаните оперни гласове.

Митът за Орфей и щастливият край

13 June 2019 17:26

Премиерата на „Орфей и Евридика“ от Глук  е на 15 юни в Античния театър в Пловдив. Цялостната концепция за спектакъла е на Стефано Пода. Разговор с италианския режисьор за древния мит и модерността.

Брайън Адамс с концерт в Пловдив наесен (ВИДЕО)

10 June 2019 11:27

Брайън Адамс идва за първия си концерт в Пловдив на 14 ноември. Мястото е Многофункционална зала "Колодрума" в тазгодишната европейска столица на културата. Новината съобщиха организаторите на музикалното събитие "София мюзик ентърпрайсис".  Шоуто на канадската звезда ще е на 14 ноември. Концертът е част от световното турне Shine A Light. Това е името на четиринадесетия албум на Адамс. Той излезе през март тази година и оглави националната канадска музикална класация. Заглавното парче, което носи къщото име,  е записано заедно с британският музикален идол в последно време Ед Шийрън и вече има стотици хиляди гледания в YouTube.      С над 65 милиона продадени копия, първи места в класации в над 40 държави и множество разпродадени турнета по света, кариера на Адамс продължава вече повече от 30 години. Билетите за концерта влизат в продажба утре, 11 юни от 10 ч. в мрежата на "Ивентим".

Започна фестивалът "Opera open" в Пловдив

09 June 2019 09:32

Фестивалът "Opera open" беше открит снощи на Античния театър в Пловдив със зрелищния музикално-светлинен спектакъл "Огънят/празникът".

Откриват фестивала "Opera Open" в Античния театър в Пловдив

08 June 2019 09:02

Фестивалът "Opera Open" се открива тази вечер на Античния театър в Пловдив със зрелищен спектакъл "Огънят празникът". Програмата на форума предлага общо 10 заглавия, като и тази година са привлечени режисьори и изпълнители от световните оперни сцени.

„Великите оперни гласове на България“ с Димитър Узунов

06 June 2019 05:07

С осанка на гръцки атлет, глава на римлянин и горещият си български темперамент тенорът се превръща в природно явление в културния афиш на Русия, Германия, Франция. Италия, Австрия и САЩ

Hashima – джазът като „възможност за остров“

30 May 2019 12:04

Разговаряме с Игор Мишкович, създателя на белградския авангарден квартет Hashima, за музиката, но не като за изолирано явление. Концертът на групата е на 30 май в Първо студио на БНР.

Огромни кукли са атракцията в оперния спектакъл "Турандот"

30 May 2019 11:54

Тази вечер Старозагорската опера показва пред публиката в София своя уникален спектакъл на операта "Турандот". Огромни кукли са атракцията на представлението, за което у нас пристига специално тунизийският тенор Амади Лага. Той е един от съвременните любимци на световните сцени в момента. Спектакълът е тази вечер в Народния театър.