България

20 февруари 2019 18:00

БСП настоява аптечната дейност да бъде държавна политика

БСП настоява аптечната дейност да бъде държавна политика и да се гарантира достъп на всеки българин до лекарства. Това заяви Корнелия Нинова след среща с представители на националната аптечна камара, с които левица има споразумение за сътрудничество....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Липсата на кадри е причината да няма достатъчно денонощни аптеки

16 July 2019 18:26

Заради недостиг на магистър фармацевти у нас не могат да се открият допълнителни денонощни и мобилни аптеки. Другата причина според фармацевтите е, че за разлика от останалите европейски държави, България все още няма електронно здравеопазване.

БСП поиска премиерът и ресорните министри да обяснят в НС какво се случва в НАП

16 July 2019 15:13

Има ли опасност да се източат сметки или допълнителни данъци за българските граждани?, попита депутатът Иван Иванов

БСП внася промени в закона за местното самоуправление и местната администрация

14 July 2019 20:42

Ще предложим две или три общини да могат да се обединяват, когато имат граничен голям проект, който обединява няколко общини, за да може по-лесно да се преодолеят условията по кандидатстване

БСП ще обяви кандидата си за кмет на София на 1 септември

14 July 2019 18:46

Кандидатът за кмет на София от БСП ще бъде определен на 1 септември, когато ще е градската конференция - това заяви лидерът Корнелия Нинова преди началото на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро в Шумен. БСП ще изчакат националния омбудсман Мая Манолова да реши дали иска да се включи в изборната надпревара за столицата и тогава ще коментират.

40% от аптеките не отчитат фалшивите лекарства

13 July 2019 08:32

Около 40% от аптеките в страната още не са свързани със системата за разпознаване на фалшиви лекарства. 6 месечният гратисен период изтича на 9-ти август. От Министерството на здравеопазването предлагат глоби от 1000 до 3000 лева за нарушителите.

Избраха Кристиан Вигенин за заместник-председател на парламентa

10 July 2019 14:03

БСП нямаше свой представител в ръководството на Народното събрание от 21 февруари

БСП – София издигна първите кандидати за районни кметове

09 July 2019 16:45

Районните организации на БСП в „Изгрев“, „Красна поляна“, „Връбница“, „Надежда“, „Студентски“ и „Овча купел“ издигнаха своите кандидати за районни кметове, съобщиха от пресцентъра на левицата. Кандидатът на социалистите в „Изгрев“ е д-р Делян Георгиев. Той е на 33 години и е лекар в Спешна медицинска помощ - София. Баща е на 3 деца. Районната организация в „Красна поляна“ реши да подкрепи Георги Миланов, издигнат от Инициативен комитет „Бъдеще за Красна поляна“. Миланов е на 43 години, предприемач в сферата на телекомуникациите. Във „Връбница“ БСП издига Владимир Петров, който е на 35 години и е магистър по „Финанси и счетоводство“. В „Надежда“ БСП ще разчита на адвокат Стоян Цветков, на 44 години. В район „Студентски“ социалистите издигат 27-годишния юрист Георги Йорданов. В момента е докторант по „Политология“. БСП – Овча купел ще подкрепи издигнатия от инициативен комитет Ангел Маринов. Той е юрист, експерт по национална сигурност, на 56 години.

Задължават аптеките да дават нощни дежурства

08 July 2019 20:27

Здравното министерство с мерки за осигуряване на 24-часов достъп до медикаменти. Идеята е в областните центрове без денонощни аптеки, съществуващите да дежурят и през нощта. За целта ще бъде изготвен график. Аптеките, които откажат да работят и през нощта ще бъдат санкционирани.

Кутев: Рокадите в БСП са показна акция - несъгласните с лидера да си правят сметката

08 July 2019 09:51

Смените в парламентарната група на БСП са по-скоро показна акция - "да се покаже, че няма никой, който да не може да бъде засегнат, пък другите да си правят сметката". Така Антон Кутев, който вече не е зам.-председател на депутатите от левицата и от тази седмица ще бъде махнат и от председателския пост на парламентарната комисия, която води, обобщи случващото се в червените редици. Освен Кутев, от рокадите ще бъде засегнат и Валери Жаблянов - той вече бе отстранен от Изпълнителното бюро на БСП, няма да е и неин представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Жаблянов изяви желание да седне на председателското място в партията веднага щом Корнелия Нинова обяви оставка заради резултата на евровота. Има и трета анонсирана рокада, но тя е за повишение - очаква се Кристиан Вигенин да бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание - на мястото на Жаблянов, който бе свален преди повече от година по искане на ГЕРБ.  Рокади в БСП: Нинова праща Кутев на "свободна практика", издига Вигенин "Решението за смените е на Корнелия Нинова. И тя има това право - кой да е зам.-председател на ПГ на БСП е решение, което минава през нея, такова е и решението кой да не бъде и аз нямам драма с това", заяви Кутев. И беше категоричен, че за двете години, в които е заемал двата поста, е свършил достатъчно работа.  По думите му причината за смяната му е противоречия с Нинова за начина, по който трябва да се прави политика. Депутатът обаче вярва, че когато има нещо, с което не е съгласен, трябва да го каже - така и правел.  Кутев не е говорил с лидерката на БСП отдавна - последният разговор бил за това, че кампанията за европейските избори е трябвало да протече по различен начин. "Сега не съм говорил с нея, а и е редно тя да говори с мен в новата ситуация", уточни народният представител.  "Виждам предупреждение към всеки,който не е съгласен по някакъв начин с лидера. Не съм убеден, че това е най-добрият подход, но тя така е избрала", допълни той. "Съвременната политика е много динамична, няма пълни мандати. Всеки, който заема някакъв пост, трябва да знае, че това е за кратко време и трябва да е готов в много кратки срокове - 3-4 месеца, да даде резултати", обобщи ситуацията Кутев. Корнелия Нинова вкара 7 нови в ръководството на БСП Депутатът припомни, че без значение на кого му харесва и на кого не, Нинова е избраният председател на партията и тя има право да взима решения. И носи отговорността за тях. Въпреки всичко Кутев е категоричен, че БСП е демократична партия и даде пример с ГЕРБ и конгреса на партията вчера: "Виждате, там всичко се гласува единодушно - промени в устава, освобождаване на хора, назначения - каквото се предложи, това се гласува".  Политикът от БСП заяви, че според него Корнелия Нинова е щяла да спечели лидерското си място отново и без да подава оставка на Конгреса.