Регионални

23 февруари 2019 09:00

В каньона на Чернелка – сред тишината на легендите (СНИМКИ)

Красота, изваяна от природата и все още не съсипана от многолюдно човешко присъствие. Това можете да откриете, ако се разходите из каньона на малката река Чернелка, който е само на 12 километра от Плевен. Започва от село Горталово и свършва при село ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Откриха невредими издирваните две момичета в Плевен

10 May 2019 11:05

Полицията в Плевен откри невредими издирваните две момичета - на 10 и на 11 години. Сигналът за изчезването на децата беше подаден вчера от майката на по-голямото момиче, след като дъщеря й не се прибрала от училище. Децата са намерени късно снощи.

Полицията в Плевен издирва изчезнало момиче

09 May 2019 21:10

Полицията в Плевен издирва 11-годишно момиче, което по данни на майката е в неизвестност от 14,30 часа днес. Това потвърдиха за БНТ от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Откриха паметна плоча на Екзарх Йосиф I в село Бреница

07 May 2019 11:00

В навечерието на големия християнски празник Гергьовден, в с. Бреница беше открита паметна плоча на Екзарх Йосиф I. На събитието присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народните представители от ВМРО Красимир Богданов и Калин Поповски, зам.-областния управител на Плевен Татяна Божинова, кметът на с. Бреница д-р Лъжовски, общински съветници.

Маратонът на приятелството „Плевен" подарява български електрически велосипеди

05 May 2019 16:30

На 19 май (неделя) ще се проведе шестото издание на Плевенския маратон. Събитието, което се превърна в най-голямото и значимо състезание за региона, утвърди името си „Маратон на приятелството“ като само през миналата година посрещна над 500 участници от 14 държави на 3 континента. Тазгодишното издание се очаква да бъде още по-атрактивно и да мотивира повече хора да започнат да спортуват, привличайки ги с интересно трасе и нови награди.

400 килограма нелегален тютюн иззеха полицаите при акция в Буковлък

16 April 2019 15:20

Вчера – 15 април около 14 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили към ОДМВР-Плевен са извършили претърсване на адрес в село Буковлък. В имота на 43-годишен са установили 5 кашона и 42 чувала, пълни със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на намерения тютюн е 400 килограма, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Плевен.

Арестуваха четирима за тормоза над ученици в Плевен

12 March 2019 19:34

Четиримата са задържани от прокуратурата за 72 часа. Те са пълнолетни граждани

Системен рекет, тормоз и побоища над младежи в Плевен

07 March 2019 10:47

Заради "събиране на такса "Спокойствие", една от жертвите е заплашвана с боксове и хладно оръжие

В Плевен преминава шествие с най-дългото българско знаме

03 March 2019 12:19

Обсадата на Плевен е най-тежката и продължителна битка в хода на Руско-турската освободителна война. На 10-ти декември 1877 г. командващият турската армия в Плевен - Осман паша, лично предава сабята си на генерал Иван Ганецки и признава поражението си. Това има решаващо значение за изхода на войната.

Как Плевен ще отбележи Националния празник?

03 March 2019 08:38

Плевен е градът, където се води най-продължителната битка в хода на Руско-турската освободителна война. Как днес Плевен ще отбележи Националния празник - вижте прякото включване на Николай Минков.

ТЕЦ – Плевен иска от общинската управа административни облекчения

25 February 2019 12:18

За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да се работи в посока топлофициране на районите, останали без централно отопление от ТЕЦ. Общинската управа може да направи много за облекчаване на административните дейности при извършване на аварийни и основни ремонти от плевенската „Топлофикация“ ЕАД. Това пише в писмо до общинската управа директорът на топлофикационното дружество инж. Йордан Василев. Той пояснява предложението си с пример – „Пр