Регионални

24 февруари 2019 09:21

Върнаха старата слава на войнишки паметник в Лом

В Лом върнаха старата слава на позабравен войнишки паметник на Втори Ломски конен полк. Граждани се обединиха с идеята да бъде изтеглена оградата му и да бъде включен в градското пространство. Паметникът с изписани имената на 67 загинали кавалеристи ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ломчани се поклониха пред паметника на Втори конен полк

07 May 2019 11:15

Жители на Лом положиха в Деня на българската армия и храбростта цветя пред паметника на легендарния Втори ломски конен полк. Кавалерийското поделение, считано за едно от елитните в страната, от Съединението през 1885 г. до 1923 се бие във всички войни за независимост и обединение на Отечеството и дава 67 жертви – войници и офицери.

Откриха паметна плоча на Екзарх Йосиф I в село Бреница

07 May 2019 11:00

В навечерието на големия християнски празник Гергьовден, в с. Бреница беше открита паметна плоча на Екзарх Йосиф I. На събитието присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народните представители от ВМРО Красимир Богданов и Калин Поповски, зам.-областния управител на Плевен Татяна Божинова, кметът на с. Бреница д-р Лъжовски, общински съветници.

Изложба базар "Шарени перашки" подредиха за Великден в Лом

28 April 2019 11:00

Традиционната изложба базар "Шарени перашки" зарадва деца и възрастни в гр. Лом. Организатори на събитието са Община Лом, Историческият музей в крайдунавския град и Средно училище "Димитър Маринов" - Лом.

Изложба в Лом показва красотата на българския фолклор

25 April 2019 13:15

Изложбата „Автентични национални носии от Северозападна България – кукли, пана и картички” събра в галерия „Поломие” - Лом ценители на традиционните български занаяти и приложни изкуства. Съвместната експозиция на Валентина Симеонова и Лили Станчева показа на посетителите красотата и многообразието на българския фолклор.

Кулинарна изложба подредиха в ОХГ „Поломие” - Лом

24 April 2019 13:20

Деца и родители заедно сготвиха ястия и представиха разнообразието на българската и ромската кухня в кулинарната изложба „Даровете на Земята“ в общинската художествена галерия „Поломие“ - Лом. Тя е посветена на Деня на Земята, 22 април, и е една от дейностите по проекта „Заедно в училище“ на Община Лом, в който участват близо 800 деца от 7 общински училища.

Ученици в Лом засадиха фиданки за Деня на Земята

22 April 2019 15:45

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, РИОСВ – Монтана инициира кампания под наслов „Засади дърво – дишай чист въздух“, съобщиха от екоинспекцията.

Стартира ремонтът на Младежкия дом в ломския квартал "Боруна"

22 April 2019 13:45

В модерен мултифункционален културен и туристически център ще се превърне порутената от десетилетия сграда на бившия младежки дом в квартал "Боруна" на гр. Лом. Това е целта на съвместния проект на Община Лом и побратимената сръбска община Панталей, Ниш, който се финансира с евросредства по Програма Интеррег България - Сърбия. В Пантелей пък ще се ремонтира път, който води до известната Церянската пещера и манастира „Св. Йоан“. Сградата на някогашния младежки дом в кв. "Боруна" ще бъде основно ремонтирана и с ново оборудване.

Йорданка Фандъкова: През последните години успяхме да реставрираме 38 бюст-паметника

22 April 2019 13:09

Опазването и предаването на паметта са ключови за възпитанието на младите хора и на обществото, заяви тя

Бюрото по труда в Лом организира трудова борса

16 April 2019 16:50

Дирекция „Бюро по труда“ – Лом, организира провеждането на ТРУДОВА БОРСА в сградата на Фондация „Рома Лом“, съобщават от общинската пресслужба.

Община Лом стартира кампания за пролетно почистване

13 April 2019 13:00

Кампанията „Заедно да почистим нашия град” ще продължи до 21 април. От общинската управа уведомиха гражданите събраните от почистването отпадъци да се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Клони, треви и храсти да се оставят също до съдовете за битови отпадъци.Общинското предприятие „Чистота-Лом“ е ангажирано да извози всички отпадъци в срок до 25 април. Общинска администрация и институции в Лом ще дадат своя принос в почистването на 19 април. На 20 април ще е почистването на крайбрежната зона на река Дунав.