Образование и семейство

25 февруари 2019 12:51

В Кюстендил се проведе работилница за деца на тема културата на хранене в древността

Работилницата за деца на Регионален исторически музей – Кюстендил през февруари беше посветена на Деня на археолога – 14 февруари. Темата „Култура на хранене в древността“ цели да насочи вниманието към различните видове с...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Русенски ученици приключиха работата си в ателие в музея

15 July 2019 11:32

Директорът проф. Николай Ненов връчи на момичетата и момчетата грамоти

Момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България

14 July 2019 09:46

13-годишно момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България. Георги Кацаров е спечелил поста, след като е впечатлил Мая Манолова със свое писмо, в което иска съдействие страната ни да стане пълноправен член на Европейската космическата агенция. Момчето се интересува от Космоса и дългогодишната му мечта е да стане космически лекар.

Национален музей "Васил Левски“ в Карлово с награда от парламента

12 July 2019 16:29

Национален музей "Васил Левски" в Карлово бе класиран на първо място в конкурса на парламентарната комисия по образование "Училището в музея, музеят в училището". Второто място си поделиха музеят за резбарско и зографско изкуство в Трявна и художествената галерия в Добрич.

Ден на открито или какво да правите с децата този уикенд

12 July 2019 13:30

В събота в Южния парк Музейковци ще запознаят малките посетители с откривателството, света на науката и безграничното въображение

Уникална изложба с гробницата на Тутанкамон откриха в Бургас

11 July 2019 13:09

Представените експонати са реплики на автентични находки и са разположени във фоайето на първия и втория етаж на Бургаската опера

Етнографският музей в Берковица показва троянска керамика

11 July 2019 09:21

Изложба на троянска керамика бе открита в Етнографския музей в Берковица. Автори на творбите са Николай Йовков и дъщеря му Ралица Йовкова. Те са трето и четвърто поколение керамици, познати са у нас и в чужбина със своя стил. Изложбата ще остане в музея около два месеца и с нея той иска да предложи разнообразие на туристите по време на активния сезон, обявиха от общината в Берковица.

Да запалиш искрата: Един урок по родолюбие с Иван Кънчев

10 July 2019 11:25

"Искаме да сме свързващо звено между хората, които се занимават професионално с история и тези, които имат интерес към нея и искат да прочетат нещо на достъпен език", казва един от създателите на сдружението "Българска история "

Приключенски лагер събира деца в Балкана край Белоградчик

08 July 2019 12:17

Поне за седмица те забравят за компютрите и телефоните и ги заменят с разходки сред природата и игри на открито. Местата за лагера в Стакевци вече са заети за цялото лято. Сред приключенците има и деца от чужбина.

Показват древен 26-килограмов меден слитък, задържан на Дунав мост

04 July 2019 16:56

Артефактът е част от експозицията "Спасено наследство", която включва 189 находки

Богата палитра от занаяти видяха столичани пред Регионалния исторически музей

29 June 2019 22:40

Майсторски изделия от грънчарството, резбарството и обработката на кожи бяха представени в инициативата "Първи стъпки в занаята".