Регионални

26 февруари 2019 14:47

Обраха касата на рекламна къща в Асеновград

Значителна сума пари е открадната от рекламна къща, разположена в квартал "Запад" в Асеновград. Сутринта при обекта е имало засилено полицейско присъствие. Предполага се, че грабежът е извършен късно снощи или в ранните часове на днешния ден. Засега ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Въоръжен грабеж в района на Елин Пелин

30 July 2019 16:17

По първоначална информация мъже са спрели лек автомобил на пътя и са предложили на водача му златни накити срещу пари. След като той е отказал, единият от нападателите е извадил пистолет, заплашил човека и му е отнел пари

Първи кадри от обира на заложната къща в Бургас (видео)

29 July 2019 09:10

От фирмата призовават всеки, който има някаква информация за двамата нападатели, да се свърже с тях или с представители на МВР

Обир в заложна къща, Бургас под полицейска блокада

27 July 2019 19:20

Двама маскирани мъже привели в безпомощно състояние служителката

Пепелянки и скорпиони пълзят из Асеновград (СНИМКИ)

09 July 2019 17:36

Честите валежи, избуялите треви и високите температури са рай за змиите. В група в социалната мрежа Facebook жители на Асеновград сигнализират, че са видели влечуги в градините си, в междублоковите пространства, както и в района на Бачковския манастир. Някои от публикациите са придружени и от снимки на убити пепелянки. Местен гражданин сигнализира и за друга опасност – скорпион с размери около 7-8 см. "По случай паниката, която обхваща Асеновград, а и не само, искам в поредица от коментари да ви представя змиите, които се срещат в Асеновградска община. Ще започна с една от най-разпространените змии в България - Vipera ammodytes или така наречената пепелянка. Пепелянката достига дължина до 50 – 70 см, изключително рядко над 100 см. Максималната дължина на женските е по-малка, отколкото на мъжките, макар че средният им размер е по-голям. Максималният размер зависи и от подвида, като северните форми са по-едри от южните. В нашата община се среща най-вече в планинския и предпланинския район", отбелязва потребител в групата. Той съветва, когато излизаме сред природата, задължително да носим дълги панталони и високи обувки. Ако видим змия в двора или къщата си, задължително да сигнализираме на тел. 112. Екип на пожарната ще я хване и премести на отдалечено място. При ухапване от отровна змия пък в никакъв случай не трябва да се опитваме да изсмучем отровата с уста, тъй като при кариес или афта отровата може директно да навлезе в кръвта. "На първо място запазваш самообладание, обездвижваш крайника, но не го престягаш много силно, защото това ще доведе до по-големи проблеми. И с бавно темпо се придвижваш до най-близкото населено място. Без да се бърза, целта е да не се забърза сърдечната дейност, за да се забави разпространението на отровата в кръвта. Отровата на българските змии е хемотоксична, като вариант е да изпиеш два аспирина", съветва още мъжът.

Бедствено положение в Асеновград

06 June 2019 19:12

Причината са последиците от поройния дъжд

Камери заснеха обир в заведение в Русе, издирват крадеца

25 April 2019 20:45

Крадец обра заведение в Русе, а собствениците на ресторанта публикуваха видео от охранителните камери в социалните мрежи. Така те се надяват да улеснят залавянето на извършителя.

Полицията в Монтана излезе с подробности за въоръжените грабежи в Лом

11 April 2019 11:15

Както MediaNews вече писа, на 9-ти апри, около 22,12 ч. в РУ Лом е постъпил сигнал от ломски жител, който съобщил за извършващо се в момента престъпление в денонощен магазин в гр. Лом. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че в обекта е влязъл непознат с черна маска и тъмни очила, насочил е срещу 66-годишния управител пистолет и е поискал парите от оборота. Управителят отказал и активирал паник-бутон. Нападателят възпроизвел изстрел с огнестрелното оръжие и се е отправил в неизвестна посока.

Два опита за въоръжен грабеж на магазини в Лом, има задържан заподозрян

10 April 2019 11:30

Снощи, около 22,12 ч. маскиран, въоръжен с пистолет, влязъл в денонощен магазин в гр. Лом, собственост на фирма, с 66-годишен управител от крайдунавския град, работещ в магазина. Нападателят насочил срещу продавача пистолета и поискал да му бъдат предоставени парите от оборота. Управителят отказал да се подчини и активирал паник-бутон за охрана на магазина, след което нападателят се оттеглил в неизвестна посока.

Ограбиха каса на авиокомпания на летище "София"

09 April 2019 11:26

Разбитата каса се намира в служебното помещение на авиопревозвача

Повдигнати са обвинения на трима мъже за обира на пощата в Хасково през 2016 г.

03 April 2019 11:17

Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинения на трима мъже за обира на пощата в Хасково през 2016 г., при който бяха откраднати близо 2 млн. лева.