Образование и семейство

26 февруари 2019 23:02

„Младите хора в цифровия свят“: Мария Габриел се срещна с ученици от Кюстендил

Еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел се срещна с ученици от Езикова гимназия в Кюстендил, за да участва в диалог на тема „Младите хора в цифровия свят". Младежите задаваха въпроси, свързани най-вече с киберсигурността и безопасния интерне...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

КПКОНПИ прекрати производството си по сигнал срещу Мария Габриел

02 July 2019 14:31

Проверката е по информация, че е ползвала неправомерно общинско жилище

Мария Габриел: Наблюдава се тенденция за все повече дезинформация на местно ниво

24 June 2019 09:14

Благодарение на координирания подход, който успяхме да изградим на ниво ЕС, не станахме свидетели на голяма мащабна атака, свързана с дезинформация по време на евроизборите. Това заяви в студиото на Сутрешен блок на БНТ еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел. За сметка на това виждаме, че тези които си служат с дезинформацията много развиват своите техники и започваме да наблюдаваме една тенденция за все повече съсредоточване върху кампании за дезинформация на местно ниво, визиращи общности от хора, което е много по-трудно и за намиране и противодействие, допълни тя.

Българският еврокомисар Мария Габриел с медал "Бомарше"

18 June 2019 13:38

Престижното отличие се връчва на личности, които с работата си са допринесли значително за защита на правата и интересите на европейските творци. Медалът се присъжда от Дружеството на авторите и композиторите в областта на драматичното изкуство в Париж

Руската гимназия в Пловдив - първото Google училище в България

16 June 2019 10:30

Пловдив е лидер в страната при въвеждане на иновативно обучение с облачни технологии. Това стана ясно на двудневна конференция с преподаватели от цялата страна. Още седем паралелки в седем училища в Пловдив ще започнат новата учебна година вместо с тетрадки и учебници, с устройства, свързани в системата.

Мария Габриел: Европейският подход към цифровизацията слага гражданите в центъра

08 June 2019 17:15

Европейският подход към цифровизацията поставя гражданите и техните интереси в центъра на вземане на решения. Това заяви еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург, цитирана от Европейската комисия.

Мария Габриел не е подала отказ от евродепутатското си място в ЦИК

04 June 2019 10:54

Говорителят на комисията Александър Андреев уточни, че според него отказът би трябвало да бъде направен пред ЕП

​Мария Габриел остава еврокомисар, Лиляна Павлова ще бъде евродепутат

03 June 2019 17:52

Мария Габриел остава еврокомисар. Тя няма да отиде като депутат в Европейския парламент. Така евродепутат става Лиляна Павлова, която е 7-ма в листата на ГЕРБ.Очаквайте интервю с Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" веднага след емисията в 18 ч.!

Задържаха 10 българи за педофилия онлайн

31 May 2019 10:32

Служители на специализираният отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП задържаха 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, съобщиха от пресцентъра на МВР. От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.

Все повече училища в Благоевград с технически и IT специалности

29 May 2019 13:39

Все повече училища в Благоевград предлагат специалности, съобразени с пазара на труда. Наред с обученията по езици, много от средните училища вече са разкрили паралелки с профили насочени към софтуерните и хардуерните науки, технически и IT професии, както и с професии търсени в сферата на услугите.

Иновативен проект на ученици от Русе решава проблема с тежките раници в училище

25 May 2019 11:11

Мобилно приложение може да замени тежките раници в училище