Регионални

28 февруари 2019 16:40

В Деня на розовата фланелка училищата в община Мездра грейнаха в розово

Денят на розовата фланелка бе отбелязан във всички училища в община Мездра. Децата бяха избрали различни инициативи и начини, за да кажат „НЕ” на тормоза в училище....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започна укрепване на свлачището в мездренското село Игнатица по Европроект

20 July 2019 09:30

Първа копка и официално започване на строителството на обект – „Укрепване на свлачище в село Игнатица, община Мездра“ бе направено на 19 юли 2019 г. Инвестиционният проект включва всички мероприятия, свързани с укрепване на ската с три укрепителни стени от два вида габиони, възстановяване на прилежащия пътен участък и съпътстващите укрепването мероприятия, както и изграждане на система за ранно оповестяване, съобщават от общинската пресслужба.

Доброволци от общината в Мездра почистиха алеята на река Моравешка

17 July 2019 15:40

След проведената днес работна среща в Мездра с представителите на неправителствената организация „Хабитат България”, от общинската администрация бе организирана доброволческа инициатива за подобряване на градската среда.

През август в Царевец ще се проведе Четвъртият фолклорен фестивал "Белокаменица"

15 July 2019 09:00

За четвърта поредна година в разгара на лятото в мездренското село Царевец ще се проведе Националният фолклорен фестивал "Белокаменица", който вече се утвърди като неделима част от културния календар на каменоделското селище и на Община Мездра. Организатори на събитието са Кметство Царевец и местното Народно читалище “Просвета-1928”. Тазгодишното издание на фестивала ще се състои на 31 август (събота), когато ще бъде честван и празникът на каменоделеца, който е традиционен за селото.

Специалисти работят с агресията при децата

13 July 2019 08:51

Вече една година специалисти от сферата на образованието и социалните дейности, полицейски служители и психолози работят с учители в училищата от район "Овча купел". Целта е установяване и превенция на противообществени прояви в поведението на подрастващите.

Превантивни мерки срещу Африканската чума по свинете в Община Мездра

11 July 2019 14:20

Община Мездра, съвместно с д-р Иво Иванов – официален ветеринарен лекар на общините Мездра и Роман, запознаха кметове и кметски наместници с опасностите, които крие болестта Африканска чума по свинете. Това стана по време на заседание на Общинската епизоотична комисия в състав, съгласно заповед на д-р Дамян Илиев – изпълнителен директор на Българска агенция но безопасност на храните (БАБХ), съобщават от общинската пресслужба.

25 деца от първа смяна откриха курсовете за начинаещи „Плувно лято-2019”- Мездра

10 July 2019 12:20

В 21-то издание на „Плувно лято – 2019” в Мездра се включиха 100 деца от I до VII клас. Обучението през лято 2019 г. започна на 8 юли и ще продължи до 1- ви септември. Плувните курсове ще се проведат в 4 смени, като във всяка са включени по 25 деца.

Започна приемът на заявления за отпускане на помощи за отопленние в Мездра

09 July 2019 09:00

От 1 юли в Дирекция "Социално подпомагане" - Мездра започна приемът на заявления декларации за отпускане на целеви помощи за отопление през отоплителния сезон 2019/2020 г. за общините Мездра и Роман. От Дирекцията напомнят, че крайният срок за подаване на документите е 31 октомври. Заявленията се подават по настоящ адрес на кандидатите.

Третират зоните около железопътната линия Враца - Мездра против плевели

08 July 2019 16:37

От утре, 9 юли, стартират дейностите по наземно третиране с хербицид срещу плевели по железопътната линия Враца - Мездра. Растителнозащитните работи ще се извършват с разтвор на глифозат, като препаратът е разрешен за употреба в страната с решение на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) и на Министерството на здравеопазването. Третирането на площите ще се извърши по линията на Враца - Руска Бела - Мездра. На 14 юли (неделя) ще бъде обработен районът между Враца - Бели извор - Криводол - Бойчиновци.

Тайните на времето и изгубените светини в мездренското село Долна Кремена

07 July 2019 09:00

На 1 юли започна Националният поклоннически поход „Светият път”, с който ще се отбележи годишнината от пренасянето на мощите на свети Йоан Рилски от старата столица до Рилския манастир – събитие, случило се преди 550 години, и ще завърши на 31 юли.

Община Мездра се сдоби с кухня за децата в социалния комплекс

04 July 2019 15:40

Кметът на община Мездра Генади Събков подписа договор за изпълнение на проект „В помощ на децата и младежите с увреждания - изграждане на кухня майка“. Финансирането е в размер на 26 387,66 лв. и е от Фонд „Социална закрила“, пред който община Мездра кандидатства през април, съобщават от общинската пресслужба.