Образование и семейство

01 март 2019 20:57

Над 200 деца рецитираха "Аз съм българче" пред Националната библиотека

В навечерието на 3-ти март повече от 200 деца в народни носии развяха българското знаме пред Националната библиотека "Св. Св Кирил и Методий". Фолклорни групи и ученици от цялата страна пяха и рецитираха заедно "Аз съм българче" и "Хубава си моя горо...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански

20 April 2019 08:46

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи до неделя, деца от различни училища в курортния град засадиха цветя във формата на антична мозайка. От археологическия музей в града раздадоха на ученици над 200 бегонии, които да засадят на специално определено в парка на музея място.

Започна националният ученически конкурс „За хляба наш..." в Благоевград

20 April 2019 08:35

В тазгодишното издание ще се включат повече от 1000 деца от цялата страна. Те ще представят пътя на хляба от нивата до трапезата чрез своите рисунки, макети и ръчно направени обредни хлябове. Целта на празника е подрастващите да се запознаят с начините на производство на хляб и с българските традиции, свързани с хляба и хлебните продукти.

​Течове в сградата на Националната библиотека

09 April 2019 12:09

Течове в сградата на Националната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий". Въпреки прогнозата за влошаване на времето и валежи от дъжд, започна планирания ремонт на покрива. Каква е ситуацията в момента - вижте от прякото включване на Айше Сали.

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

03 April 2019 09:13

Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специлисти.

Започна ремонтът на Националната библиотека

02 April 2019 13:26

Започна ремонтът на покрива на Националната библиотеката "Св. св. Кирил и Методий", съобщи директорът ѝ доц. Красимира Александрова.

БНТ подкрепи споразумението за защита на децата в медиите

15 March 2019 13:04

Българската национална телевизия, заедно с БНР и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, представлява медийния сектор в подписаното със Съвета за електронни медии и Държавната агенция за закрила на детето споразумение, което регламентира защитата на подрастващите от неблагоприятно съдържание.

9-годишни стажанти в Природонаучния музей в Пловдив

06 March 2019 09:08

Две 9-годишни деца отскоро са най-новото попълнение в екипа на Природонаучния музей в Пловдив. Те са младши стажанти, а знанията им за животните по нищо не отстъпват от тези на възрастните. Затова и вече са сред най-търсените екскурзоводи, особено от малките посетители.

Илияна Йотова в Лос Анджелис за 3 март: Свободата и мирът не са даденост

04 March 2019 18:56

На тържеството присъстваха представители на американските институции, чуждестранни дипломати и представители на българската общност

С колело от Германия до Шипка - как един български художник сбъдна мечтата си

04 March 2019 08:30

От Берлин до връх Шипка с колело. Защо Тодор Андреев реши да почете героите на паметния връх по този начин навръх Трети март, какво си мислеше по пътя. С Тодор ни среща Тихомир Игнатов.

740-метрово знаме и копие на Санстефанския мирен договор за 3-ти март в Плевен

03 March 2019 20:14

Плевен е градът, от чиято обсада през 1877г. зависи изхода на войната за Освобождението на България. Вижте любопитни факти от честването на днешния празник в репортажа на Николай Минков.