Образование и семейство

06 март 2019 09:08

9-годишни стажанти в Природонаучния музей в Пловдив

Две 9-годишни деца отскоро са най-новото попълнение в екипа на Природонаучния музей в Пловдив. Те са младши стажанти, а знанията им за животните по нищо не отстъпват от тези на възрастните. Затова и вече са сред най-търсените екскурзоводи, особено от...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Показват колекция от ръчно изработени фотоалбуми с дърворезба и шевици в Разлог

24 August 2019 13:00

Колекция от ръчно изработени фотоалбуми с дърборезба и разложки шевици показва за първи път в родния си град Разлог Благовеста Владимирова. Уникалната колекция бе представена в Историческия музей в града.

Изложба представя уникални предмети от Индонезия

21 August 2019 15:17

Тя се организира от Посолството на Република Индонезия в България със съдействието на музея

Започва реконструкцията на къщата-музей на актрисата Адриана Будевска

16 August 2019 13:12

В Добрич започва реконструкцията на къщата-музей на бележитата ни театрална актриса Адриана Будевска. След близо три години търсене на средства и фирма, която да реализира проекта, парите вече са осигурени.

Музей с находки от Ада тепе изграждат в Крумовград

16 August 2019 12:12

Оттам се събра около 15-17 тона керамика, на минната галерия вече е направен 3D модел, така че и тя е готова за възстановка, казва директорът "Разрешителни и правни дейности" в компанията Ирена Цакова

Томичовият псалтир се връща за 3 месеца в родината

12 August 2019 18:09

От 1902 г. той се съхранява в Московския исторически музей

Рядък медал с лика на Фердинанд показват в Националния исторически музей

06 August 2019 09:37

Изключително рядък възпоменателен медал с лика на княз Фердинанд I представя Националният исторически музей по повод 140-та годишнина на Българските военноморски сили. Във временната изложба могат да бъдат видени също военноморската адмиралска униформа и пелерина на цар Борис III.

Ще отвори ли вратите си за посещения къщата музей на Никола Войводов във Враца?

05 August 2019 09:00

Къщата музей "Никола Войводов" във Враца тъне в забвение и разруха. Повече от десетилетие длъжността уредник е съкратена, а от Министерството на културата така и не отпускат нова щатна бройка на Регионалния исторически музей, за да може къщата да посреща посетители.На юлската сесия на Общинския съвет въпросът за проблеми, свързани с къщата музей на Никола Войводов, беше поставен от съветника от ВМРО, Марин Цветков, който заяви, че проблемът е доста сериозен и има голям обществен отзвук. Още повече, защото се е появил и в национални медии, които алармираха, че там се събират клошари и наркомани, които извършват непристойни действия. Цветков попита конкретно: "Какви мерки ще предприеме Община Враца за справянето с проблема?"

Излагат мраморен саркофаг с мощите на деспот Слав в Мелник

03 August 2019 09:46

Откриха нова експозиция в музея за история на Мелник. За първи път в нея е изложен мраморен саркофаг, в който са положени тленните останки на деспот Алексий Слав. Гробът на владетеля, който е от българската царска династия на Асеневци, е открит преди 7 години от археологическия екип на професор Виолета Нешева.

Етнографският музей във Варна навършва 45 години

27 July 2019 10:53

27 юли е празничен и за всички, свързани с Етнографския музей в града. Днес те празнуват 45-годишнината на музея, а изборът им за празничната експозиция е „Дарители и дарения". Изложбата представя нови експонати и първото дарение в историята на музея - на Добруджанската организация от 1924 г.

Световноизвестна изложба събира най-големите научни открития в София

16 July 2019 13:01

"Изживей науката" е бестселър в цяла Европа със своите над 25 атракциона и над 190 000 продадени билета само в Рим