Образование и семейство

06 март 2019 09:08

9-годишни стажанти в Природонаучния музей в Пловдив

Две 9-годишни деца отскоро са най-новото попълнение в екипа на Природонаучния музей в Пловдив. Те са младши стажанти, а знанията им за животните по нищо не отстъпват от тези на възрастните. Затова и вече са сред най-търсените екскурзоводи, особено от...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Детски панаир с ателиета на открито в Благоевград

25 May 2019 14:27

Детски панаир с ателиета на открито, изпълнения на балетни и танцови състави, демонстрации на деца-огнеборци, беше открит днес в Благоевград. Инициативата е по повод 24 май. На площад "Македония" са разположени творчески ателиета за рисуване, изработка на кукли и др. Млади огнеборци пък демонстрираха уменията си.

Борисов: Ще говорим с Ермитажа за отливки на меча и пръстена на хан Кубрат

24 May 2019 11:01

Премиерът запозна генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле с историята на двата експоната

София отбеляза Европейската нощ на музеите

19 May 2019 09:19

Повече от 50 галерии и музеи са подготвили интересна програма, включваща изложби и концерти

Фестивална игра и безплатен транспорт за Нощта на музеите във Варна

18 May 2019 13:47

Повече от 60 културни пространства ще се включат в четвъртото издание на фестивала "Нощ на музеите и галериите" днес във Варна. Организаторите са осигурили безплатен транспорт. През целия ден и до късно през нощта входът е свободен за почти всички музеи и галерии във Варна.

Десетки музеи и галерии ще са безплатни в Нощта на музеите

18 May 2019 12:47

Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Десетки галерии и музеи в цялата страна са с вход свободен. Ето как Русе се включва в инициативата.

Ценна колекция от монети е дарена на музея в Благоевград

18 May 2019 11:14

За тринадесета, поредна година, Регионалният исторически музей в Благоевград ще се включи в Европейската инициатива „Нощ на музеите". Традиционно музеят ще предложи различни по форма и съдържание прояви, имащи за цел да уловят безначалния и безкраен ритъм на времето, срещайки деня с нощта, миналото с настоящето, малките с пораснали деца. В навечерието на Нощта на музеите културната институция получи изключително ценна колекция от антични монети и предмети. Дарението направи благоевградчанката Емилия Канайкова, по желание на нейния съпруг Борислав, който си отива от този свят преди 2 години.

Изложба в НИМ показва символиката на женските накити

17 May 2019 18:24

Символиката на женските накити е показана в най-новата експозиция на Националния исторически музей (НИМ). Красотата и разнообразието на над 500 предмета показват майсторството на българските златари през вековете. Колекцията, собственост на Антонио Василев, може да бъде разгледана до 1 февруари 2020 г.

Пет златни съкровища показва Археологическият музей в Пловдив

15 May 2019 06:58

Пет от най-големите златни съкровища, открити по българските земи, показва Регионалният археологически музей в Пловдив.Сред тях е и оригиналът на прочутото в цял свят Панагюрско златно съкровище. Изложбата е част от проявите на Пловдив – Европейска столица на културата и може да бъде видяна до 27-и октомври.

Започна IX Софийски фестивал на науката

09 May 2019 17:38

От днес започна деветия софийски фестивал на науката. Той се провежда в София тех парк , а програмата тази година е с повече безплатни събития , които можете да посетите до 12 май. Детски експериментални работилници, интерактивни лекции и палатка "Направи си сам" са само част от акцентите тази година.

Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански

20 April 2019 08:46

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи до неделя, деца от различни училища в курортния град засадиха цветя във формата на антична мозайка. От археологическия музей в града раздадоха на ученици над 200 бегонии, които да засадят на специално определено в парка на музея място.