Свят

07 март 2019 19:30

Национален траур за жените жертви на домашно насилие в Португалия

В Португалия днес е ден на национален траур в памет на жените жертви на домашно насилие. Инициативата е на португалското правителство след 11 поредни случая тази година, завършили със смърт....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мъж простреля бившата си жена

22 May 2019 14:31

Жената е подавала жалби за домашно насилие срещу него

Жените във Втората световна война

09 May 2019 13:20

Германските военни толкова се страхували от Нощните вещици на СССР, че не палели цигари нощем, за да не бъдат забелязани от тях

Конференция в Русе: Гласуват ли жените в България?

03 May 2019 22:59

За по-висока избирателна активност сред жените на изборите за Европейски парламент призоваха от международната организация "Сороптимист Интернешънъл". На конференция в Русе представители на сдружението от Германия, Австрия, Румъния, Молдова и България обсъдиха - защо обединена Европа е важна за жените и какви са предизвикателствата, с които трябва да се справят дамите в модерното ни общество?

Глобиха мъж от Козлодуй, нарушил заповед за защита от домашно насилие

25 April 2019 13:30

Съдът е одобрил споразумение сключено от Районна прокуратура - Козлодуй, с което подсъдимият В. Б. се е признал за виновен за извършено от него престъпление против правосъдието - нарушена заповед за защита от домашно насилие.

Жесток побой над жена, издирват насилника

18 April 2019 19:02

При предишния побой той я е заплашил и с нож пред очите на децата им

Как една от най-западналите зони в Лисабон стана пример на модернизацията?

13 April 2019 20:53

Възможно ли е една от най-западналите градски зони да се превърне в символ на модернизацията? Паркът на нациите в Лисабон е пример за това. Промяната започва с подготовката за Експо'98 - изложение, с което светът отбелязва 500-годишнината от Великите географски открития. За мястото, което наричат гордостта на Португалия, разказват Айше Сали и операторът Миглена Гайдарова.

В Португалия внесоха законопроект срещу "фемилигейт"

12 April 2019 21:35

След скандал за назначаването на членове на едно и също семейство в изпълнителната власт

"Жените на Балканите в следващите 100"

23 March 2019 20:43

Балканска конференция на тема "Жените на Балканите в следващите 100" се провежда в Стара Загора. На нея представители на различни организации и институции, жени на ръководни и обществено-политически постове, обсъждат бъдещето на нежния пол. Проявата е част от тържествената програма за честванията по повод 100 години от създаването на Зонта интернешънъл - водеща световна организация от професионалисти, които се борят за правата на жените.

Форум "Жени. Технологии. Време" се провежда в София

21 March 2019 12:30

Как технологиите се вписват в забързаното ежедневие на жените, които все по-често изпълняват различни социални роли - на майки, съпруги, професионалисти в кариерата. Това е темата на форум, организиран от списание "Жената днес" - издание с 75- годишна история.

Жени се обединиха срещу насилиeто, искат промени в Наказателния кодекс

11 March 2019 20:00

За трудности при ваденето и действието на ограничителните заповеди алармираха от инициативата "Цвете за нея"