Образование и семейство

11 март 2019 08:45

Увеличава се детската престъпност в България

Ръст на детската престъпност през 2018 година, показва статистиката на МВР. Какви са най-честите престъпления, извършени от деца и на каква възраст са те, коментират журналистите Паулина Найденова и Маргарита Петкова и психологът Иван Игов в Сутрешн...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Деца откраднаха 80 килограма сладолед в Кърджали

16 August 2019 13:57

Три деца са откраднали 80 кг сладолед в Кърджали, съобщиха от МВР. На 15 август бил подаден сигнал, че за период от три месеца от фризер в градската градина липсват 14 броя канти за сладолед с общо тегло 80 кг. След разследване са установени извършителите - три момчета на 12, 13 и 14 години. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая.

Специалисти работят с агресията при децата

13 July 2019 08:51

Вече една година специалисти от сферата на образованието и социалните дейности, полицейски служители и психолози работят с учители в училищата от район "Овча купел". Целта е установяване и превенция на противообществени прояви в поведението на подрастващите.

Момче в "Пирогов" след бой между деца

20 June 2019 07:40

Спорът е бил за мобилен телефон

Училищните психолози не са подготвени да разпознават радикализацията

08 June 2019 20:05

Новината за арестувания за тероризъм 16-годишен ученик бързо се разпространи от сутринта, но не създаде напрежение в Пловдив. Стана ясно обаче, че училищните психолози и педагогически съветници не са подготвени да разпознават ранните сигнали за радикализация на един млад човек.

Увеличения на престъпленията, извършени от непълнолетни, отчете МВР

29 March 2019 20:27

Увеличение на престъпленията, извършени от деца, регистрира МВР за миналата година. Най-честите нарушения на малолетни и непълнолетни са свързани с наркотиците, отчетоха от полицията. С около 6% е увеличението на детската престъпност за 2017 г.

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено жесток начин

27 March 2019 15:46

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на бездомник, извършено в съучастие с непълнолетен и по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Двама непълнолетни потрошили 15 седалки на влак от София за Мездра

24 March 2019 10:15

Разгневили се, че пътнишкият влак карал бавно. Единият от двамата хулигани с прозвището Роки е вече осъждан за кражби и грабежи във Враца и Мездра Осмокласникът Н.В.А от София и врачанинът С.С.П. / Роки / ученик в седми клас, застанали преди дни пред наказателен състав на Районния съд в Мездра за извършено престъпление. Двамата непълнолетни подсъдими си били близки другари по хулиганство и имали множество противообществени прояви. Столичанинът бил настанен в Дома за деца, лишени от родителски грижи във Враца със съдебно решение. И той и врачанинът Роки не посещавали редовно училище и се подвизавали в среди от криминалния контингент. В началото на февруари, миналата година подсъдимият С.П. се срещнал на ж.п.гара Мездра с Н.А. и решили да се разходят до София.

Искат тест за наркотици в училищата, престъпленията са повече

18 March 2019 09:17

Увеличават се престъпленията, свързани с деца

 Десетокласничка намушка съученичка в Пловдив

14 March 2019 17:42

Пострадалата е настанена в болница с порезна рана в гърба

Младен Маринов: Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците

14 March 2019 16:52

Полицаят не е съдия. Той не може да решава спорове, той дава разпореждания и опазва обществения ред. Не смятам, че е редно в училище да има полицаи, коментира министърът на вътрешните работи