България

12 март 2019 18:25

Първият автобус с водороден двигател тръгва в България през май

Първият водороден автобус тръгва в България през май, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, който участва в дискусия посветена на хидрогенните горива.Той обясни, че усилено се работи по промяна на законодателството, за да започне изгражда...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Андреана Атанасова е назначена за зам.-министър на транспорта

12 August 2019 17:18

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначена Андреана Атанасова, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Транспортните министри на България и Сърбия инспектират магистралата Ниш-София

20 July 2019 10:47

Министърът на транспорта Росен Желязков е на официално посещение в Сърбия. Желязков ще се срещне със сръбския вицепремиер и министър на строителството и транспорта Зорана Михайлович. Двамата ще инспектира строителството на автомагистралата от Ниш до София.

Китай ще развива нов вид гориво

04 June 2019 09:08

След като Китай реши да е лидер при е-колите, сега властите решават да обърнат поглед и към водорода.

Министър Росен Желязков назначи одит във въздухоплавателната администрация

30 May 2019 16:12

Одиторите ще проверят осигуряване на безопасността на гражданското въздухоплаване

Росен Желязков: Целта на пакта "Мобилност" е преразпределяне на пазара, не по-добри условия на труд!

04 April 2019 15:53

Министърът на транспорта излезе със специална позиция, след като Европейският парламент прие пакета на първо четене

Министър Желязков: След 2025 г. ще пътуваме с влак от София до Скопие за час

07 March 2019 12:19

В този момент в Скопие започва първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо и търговско сътрудничество между България и Северна Македония. Сред обсъжданите теми са транспортната и енергийна свързаност и икономическите отношения.

Властта отказа превозвачите от протеста срещу сивия сектор (Видео)

15 February 2019 13:30

На 18 февруари няма да има протест на автобусните превозвачи, както беше обявено по-рано, съобщи председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова на брифинг днес.   След среща с финансовия министър Владислав Горанов и с министъра на транспорта на Росен Желязков вчера браншовиците са се договорили да бъде създадена работна група с представители на превозвачите, а днес ще изпратят имената на представителите си. Изготвена е била пътна карта с мерките до юни за справяне със сивия сектор в автобусните превози - така че, ако тогава примерно има протести, те няма да повлияят нито на изборите за Европейски парламент през май, нито на местните избори през есента, каза Милтенова в отговор на въпрос. Тя акцентира, че организацията им не е политически обвързана. Превозвачите се надяват в началото на следващата седмица да има заповед на транспортния министър за работната група с идеята тя да не работи инцидентно, по казуси, а за решаването на исканията на бранша. {cbrelatedarticle count="2" /} Те заявиха също, че искат постоянна комуникация с държавния апарат.превозвачипротестиотмянавидео

Борисов разпореди проверка на субсидиите за превоз на пътници

07 February 2019 12:09

Премиерът Бойко Борисов нареди проверка на субсидиите за превоз на пътници. Става въпрос за парите за по-нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони. Това стана ясно след среща с транспортния министър Росен Желязков и представители на бранша. Борисов посочва, че са дадени 4 млн. лева повече за малките общински линии и че трябва да се мисли как и общините да се включат в дотирането.

Росен Желязков за казуса с либийския кораб: Спорът е частно-правен

08 January 2019 08:28

Компанията "Булгаргеомин" е упражнила морската ипотека, която е учредена, или поне документите сочат, че е учредена в Гърция. Корабът в края на 2017 г. първоначално е арестуван, в последствие му се забранява плаването, докато траят процедурите през частен съдебен изпълнител. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на транспорта Росен Желязков по повод казуса, при който български кораби са заплашени да бъдат задържани на либийски пристанища заради съдебен спор за собствеността на либийски танкер, престоял две години на пристанище Бургас.

Бившият шеф на БДЖ: Никога не съм пращал доклад в ДАНС (ВИДЕО)

15 December 2018 10:26

Имаше дебат с министъра доколко е реалистично с наличния ресурс да бъде изпълнен амбициозният график в „Пътнически превози”, каза Владимир Владимиров