България

14 март 2019 16:52

Младен Маринов: Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците

Полицаят не е съдия. Той не може да решава спорове, той дава разпореждания и опазва обществения ред. Не смятам, че е редно в училище да има полицаи, коментира министърът на вътрешните работи...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Младен Маринов: Германия е стратегически партньор за България

05 August 2019 14:51

В рамките на работното си посещение в Бавария министър Младен Маринов се срещна с Йоахим Херман, държавен министър на вътрешните работи, за спорта и интеграцията на федералната провинция. Министър Маринов сподели, че Германия е стратегически партньор за България, а отношенията с Бавария са традиционно приятелски, динамични и резултатни.

НФСБ разговаря с Цацаров и Маринов за купуването на гласове

23 July 2019 19:54

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и депутатите от партията се срещнаха с главния прокурор Сотир Цацаров и с вътрешния министър Младен Маринов.

НФСБ обсъжда с Цацаров и Младен Маринов мерки срещу купуването на гласове

23 July 2019 14:10

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от НФСБ ще проведат извънредна среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, съобщиха от партията.

Специалисти работят с агресията при децата

13 July 2019 08:51

Вече една година специалисти от сферата на образованието и социалните дейности, полицейски служители и психолози работят с учители в училищата от район "Овча купел". Целта е установяване и превенция на противообществени прояви в поведението на подрастващите.

Полицаи от четири страни дежурят в Слънчев бряг

07 July 2019 14:59

Целта е да стопят езиковите бариери в опазването на реда

Полицаите спират да работят, ако не им изплатят извънредните часове (снимки)

05 July 2019 15:12

Протестиращите поканиха управниците да наблюдават една от нощните им смени

МВР празнува и протестира (СНИМКИ)

05 July 2019 10:33

МВР празнува днес 140 години от създаването си. Събитието бе отбелязано с награди снощи и поднасяне на венци днес пред Паметника на Незнайния воин в София. В Борисовата градина пък през деня ще има демонстрации. "Полицаите не са убийци" Същевременно за следобед е организиран протест на полицаи, огнеборци и надзиратели. Синдикалните организации се надяват да съберат около 2000 униформени пред сградата на бившия Партиен дом - под прозорците на МС. Те протестират за неколкократно увеличаване на ставката за извънреден нощен труд, която сега е 25 ст. на час. Вижте как видя днес тържествената част от празника фоторепортерът на Клуб Z Веселин Боришев.  

Наградиха 27 служители на МВР

04 July 2019 20:13

27 служители на вътрешното министерство, сред които и директори на областни дирекции, бяха наградени по случай 140-тата годишнина от създаването на ведомството.

Младен Маринов: Няма пари за нощен труд за полицаите

02 July 2019 14:53

Вътрешният министър Младен Маринов призна, че няма пари в бюджета за вдигането на заплащането на нощния труд на полицаите. Както е известно служителите на реда получават 25 ст. за час нощен труд. Младен Маринов разграничи ясно двете теми – нощен и извънреден труд. По отношение на извънредния труд сме правили срещи и работни групи и задачата ми е да направим такава организация, че да намалим до минимум полагането му. Същевременно, без извънреден труд не може, особено при кризисни ситуации, уточни вътрешният министър, цитиран от пресцентъра на МВР. Младен Маринов припомни, че служителите на МВР са на ненормиран работен ден и могат винаги да бъдат призовани, за да изпълнят обществения си дълг. По отношение на нощния труд, смятам, че заплащането е малко, но е въпрос на възможности и на бюджет, посочи вътрешният министър. При наличие на средства, това може да бъде коригирано, евентуално след преговори за бюджета другата година. Заплащането е въпрос на бюджет и бюджетни средства, заяви министър Младенов и припомни, че през последните две години заплатите в МВР са вдигнати с близо повече от 30%.

Полицаите и надзирателите излизат на протест на 5 юли

02 July 2019 11:51

Полицаите и надзирателите излизат на проест. Той ще се проведе пред Министеския съвет на 5 юли. Тогава МВР ще отбележи 140 години от създаването си. Протестът е подкрепен от Българкия лекарски съюз и КТ "Подкрепа". Основното искане е достойно заплащане на нощния труд.