България

16 март 2019 10:55

Валентин Радев: Ние сме най-стабилната държава на Балканите

Службите в България работят добре. Ние сме най-стабилната държава на Балканите - това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Валентин Радев....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Валентин Радев оглавява Етичната комисия на ГЕРБ

17 July 2019 20:56

За членове на комисията са избрани народните представители Ивелина Василева и Красимир Ципов

На лов за джихадисти в глобалната мрежа: Как се вербуват младежи?

15 June 2019 10:23

В наръчника за вербовка на Ислямска държава пише, че най-добрата почва за покълване на семето на салафизма са тези, които не са приели исляма или току-що са го приели

Младен Маринов: Не трябва да се изнася информация за случаи като този в Пловдив

10 June 2019 13:26

Промяната в оперативната обстановка налага създаването на антитерористични центрове у нас, смята вътрешният министър Младен Маринов. Той уточни, че по случаи като този с 16-годишния радикализиран ученик от Пловдив се налага да се работи, без да се изнася подробна информация пред обществото.

Експерти: 16-годишният от Пловдив е вербован идеологически за ИДИЛ

09 June 2019 20:04

В четвъртък Апелативният спецсъд ще реши дали да върне в ареста 16-годишното момче, обвинено за подготовката на терористичен акт в Пловдив. Обвиняемият не е длъжен да се явява в съдебната зала, възможно е той да бъде представляван само от адвоката си, за да се запази анонимността му. Разследващи и анализатори са единодушни, че момчето е вербувано идеологически, а не по характерния до сега начин чрез т. нар. "финансово зарибяване".

Израелски полковник: Израел няма информация за българи, вербувани от Ислямска държава

09 June 2019 18:38

Сигурен съм, че това момче няма някакви корени за радикализация, подчертава експертът по антитероризъм

Адвокатът на задържаното за подготовка на атентат момче: Той не е имал намерение да убива

09 June 2019 10:13

Детето не е обучавано за терорист, само е кореспондирало с този човек от ИДИЛ. Намерените устройства е пресилено да бъдат определяни като бомби, изтъква защитата

Училищните психолози не са подготвени да разпознават радикализацията

08 June 2019 20:05

Новината за арестувания за тероризъм 16-годишен ученик бързо се разпространи от сутринта, но не създаде напрежение в Пловдив. Стана ясно обаче, че училищните психолози и педагогически съветници не са подготвени да разпознават ранните сигнали за радикализация на един млад човек.

16-годишен ученик планирал атаката в Пловдив с бомби като от Сарафово (СНИМКИ)

08 June 2019 14:10

Радикализиран 16-годишен ученик е планирал да извърши терористичен акт в Пловдив. Това съобщи на брифинг пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев. Сигналът е получен в сряда от близки на младежа.

Предотвратиха терористичен акт в Пловдив

08 June 2019 09:47

Органите на реда са задържали непълнолетен младеж за готвеното нападение

Предадоха на съд обвинения в тероризъм швейцарец Кевин Бахли

05 June 2019 09:30

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу швейцарския гражданин Кевин Бахли, задържан на 11 септември 2018 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с арсенал от бойно, ловно и хладно оръжие в колата му „JEEP“ на път към сирийския град Идлиб. Там „отивам, за да воювам“, заявява той при задържането си.