Образование и семейство

18 март 2019 08:46

Децата и насилието - как се контролира телевизионното съдържание?

Съветът за електронни медии, доставчиците на медийни услуги и Държавната агенция за закрила на детето сключиха ежегодното Споразумение за защита на децата от съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на тяхното физическо, п...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сърбия влезе в Коалиция за свободата на медиите

12 July 2019 13:08

Споразумението е подписано от още 20 страни, заяви външният министър Дачич

Ерата на онлайн списанията

12 July 2019 11:43

Профил:Стефани Фрийд е вицепрезидент "Mаркетинг, разработки и анализи" в Condé Nast. Екипът й участва активно в развитието на компанията, като подпомага редакционната стратегия и разрастването на аудиторията на изданията чрез анализиране на данни и проучвания с цел достигане на повече потребителите чрез нови онлайн формати, както и привличане на повече рекламодатели. Паралелно Фрийд заема позицията зам.-председател на браншовата организация IAB Research Council.Стефани Фрийд...

Великобритания отпуска 22 млн. долара за медиите в Източна Европа и на Балканите

07 July 2019 10:54

През следващите три години британското правителство ще отдели 18 млн. паунда (22,5 млн. долара) за борба с разпространението на фалшиви новини в страните от Източна Европа и за подкрепа на независимите медии в страните от Западните Балкани.

Изборът на генерален директор на БНТ повдига въпроса за нейната независимост

03 July 2019 14:47

Съветът за електронни медии (СЕМ) започна в сряда публичното изслушване на кандидатите да управляват БНТ. В рамките на два дни медийните надзорници ще се запознаят с концепциите за развитието на обществената телевизия на кандидатите за следващ генерален директор на БНТ: Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов (които се представят днес) и Сашо Диков, Емил Кошлуков (настоящия и.д. директор на медиата) и Стоил Рошкев, чието изслушване предстои утре. (Кои са основните акценти в концепциите на...

„Къде сме ние“: Българите вярват на националните медии, но „в известна степен“

30 June 2019 20:25

Мнозинството от българите заявяват, че вярват на националните медии, но до определена степен. Това показва ново изследване на световната асоциация „Галъп интернешънъл“, проведено в 58 държави по целия свят и сред близо 60 хил. респонденти. В световен мащаб 52% от населението дава същия отговор за своите национални медии.

АЕЖ: Защо Върховната касационна прокуратура разпитва журналисти?

15 June 2019 21:00

Асоциацията на европейските журналисти - България изпрати поредица въпроси до Върховната касационна прокуратура във връзка с проверката на двама журналисти от сайта Биволь. В четвъртък създателят на сайта Асен Йорданов бе разпитван над три часа в полицията. Стана ясно, че разследването се води от най-висшата инстанция. Цацаров издърпа избора на нов главен прокурор с още 3 седмици напред От АЕЖ отбелязват, че при подобни действия срещу журналисти, особено такива, които се занимават с разследвания, включително на прокуратурата и висшите етажи на властта, е "абсолютно необходимо да бъде показано на обществото, че не става дума за ответна репресия от страна на властите върху неудобни за тях журналисти." Говорителката на прокуратурата не е била достъпна за представителите на Асоциацията. В следствие на това и с цел обществото да бъде информирано, те отправят пет въпроса към държавното обвинение: С данни за какво престъпление разполага прокуратурата, какъв е предметът на проверката и на какъв етап се намира тя? Какво е наложило двамата журналисти да бъдат разследвани от Върховна касационна прокуратура, като орган от най-висша инстанция, а не от районните или окръжни прокуратури по по постоянен адрес, които по правило би следвало да са компетентни ? На какво основание Върховна касационна прокуратура е иззела компетентността на районната или окръжна прокуратура за проверка по случая? Има ли значение фактът, че посоченият като подател на сигнала отрича да го е подавал? Прокуратурата отчела ли е това обстоятелство и придава ли му значение в хода на проверката? В течение ли е главният прокурор Сотир Цацаров с проверката и има ли отношение към нея? Ще продължаваме да следим случая, добавят от АЕЖ.

Връчиха наградите в конкурса "Web report"

13 June 2019 23:01

Конкурсът "Web report" отличи журналисти за разследвания и позиции, насочващи вниманието на читателите и институциите към важни обществени проблеми.

Журналисти от цял свят участват в конгрес, организиран от БТА

13 June 2019 20:20

Повече от 200 изтъкнати журналисти и медийни експерти от 100 държави пристигнаха в България за 6-ия свтовен конгрес на информационните агенции, организиран от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции. Той се провежда в Националния дворец на културата и е под мотото е "Бъдещето на новините".

Румен Радев: Разрушителният ефект на фалшивите новини може да бъде по-голям от този на бомбите

13 June 2019 12:45

Темата за бъдещето на новините е темата за бъдещето на човечеството

В София започва световен конгрес на информационните агенции

13 June 2019 06:09

Националният дворец на културата е домакин на Шестия световен конгрес на информационните агенции, организиран в София от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции.