Свят

19 март 2019 07:46

Арестуваният в Париж не е издирваният джихадист

Френските власти съобщават, че задържаният по подозрения, че е джихадист, подготвящ нападения във Франция и България, не е правилно идентифициран и не отговаря на лицето, издирвано с европейска заповед за арест, предадоха тази сутрин телевизия "...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нападението пред джамия в Брест не е атентат

28 June 2019 15:27

Нападателят няма досие и не е познат на полицията, нито е известен като привърженик на крайната десница

Стрелецът от джамията в Брест се самоуби

28 June 2019 07:22

Стрелецът, който откри огън пред джамия в Брест, Западна Франция, и рани двама души, е намерен мъртъв няколко часа , след като избяга. Той се е самоубил, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем, цитирана от БТА.  Според информацията, разпространена първо от в. "Телеграм", мъжът е стрелял няколко пъти около 16,30 ч. пред джамията в квартал Понтанезен в Брест. Ранени са двама души, но без опасност за живота. Единият от простреляните е имамът на джамията. Стрелецът избягал. Бил открит мъртъв няколко часа по-късно в Гипава, близо до Брест. Според източник, близък до разследването, той се е самоубил с изстрел в главата.

На лов за джихадисти в глобалната мрежа: Как се вербуват младежи?

15 June 2019 10:23

В наръчника за вербовка на Ислямска държава пише, че най-добрата почва за покълване на семето на салафизма са тези, които не са приели исляма или току-що са го приели

Младен Маринов: Не трябва да се изнася информация за случаи като този в Пловдив

10 June 2019 13:26

Промяната в оперативната обстановка налага създаването на антитерористични центрове у нас, смята вътрешният министър Младен Маринов. Той уточни, че по случаи като този с 16-годишния радикализиран ученик от Пловдив се налага да се работи, без да се изнася подробна информация пред обществото.

Експерти: 16-годишният от Пловдив е вербован идеологически за ИДИЛ

09 June 2019 20:04

В четвъртък Апелативният спецсъд ще реши дали да върне в ареста 16-годишното момче, обвинено за подготовката на терористичен акт в Пловдив. Обвиняемият не е длъжен да се явява в съдебната зала, възможно е той да бъде представляван само от адвоката си, за да се запази анонимността му. Разследващи и анализатори са единодушни, че момчето е вербувано идеологически, а не по характерния до сега начин чрез т. нар. "финансово зарибяване".

Израелски полковник: Израел няма информация за българи, вербувани от Ислямска държава

09 June 2019 18:38

Сигурен съм, че това момче няма някакви корени за радикализация, подчертава експертът по антитероризъм

Адвокатът на задържаното за подготовка на атентат момче: Той не е имал намерение да убива

09 June 2019 10:13

Детето не е обучавано за терорист, само е кореспондирало с този човек от ИДИЛ. Намерените устройства е пресилено да бъдат определяни като бомби, изтъква защитата

Училищните психолози не са подготвени да разпознават радикализацията

08 June 2019 20:05

Новината за арестувания за тероризъм 16-годишен ученик бързо се разпространи от сутринта, но не създаде напрежение в Пловдив. Стана ясно обаче, че училищните психолози и педагогически съветници не са подготвени да разпознават ранните сигнали за радикализация на един млад човек.

16-годишен ученик планирал атаката в Пловдив с бомби като от Сарафово (СНИМКИ)

08 June 2019 14:10

Радикализиран 16-годишен ученик е планирал да извърши терористичен акт в Пловдив. Това съобщи на брифинг пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев. Сигналът е получен в сряда от близки на младежа.

Предотвратиха терористичен акт в Пловдив

08 June 2019 09:47

Органите на реда са задържали непълнолетен младеж за готвеното нападение