Култура

19 март 2019 09:54

Показват красотата на българската жена в носия на фотоизложба в София

Красотата на българските жени, носии и природа ще бъдат показани днес в Националната библиотека. На едно място ги събира габровският фотограф Радослав Първанов във втората част от изложбата си "Аз съм българка!". Първият проект на автора предизвика о...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изложба в НИМ показва символиката на женските накити

17 May 2019 18:24

Символиката на женските накити е показана в най-новата експозиция на Националния исторически музей (НИМ). Красотата и разнообразието на над 500 предмета показват майсторството на българските златари през вековете. Колекцията, собственост на Антонио Василев, може да бъде разгледана до 1 февруари 2020 г.

Големите надежди - 30 години по-късно (СНИМКИ)

17 May 2019 16:13

В Регионалния музей за история на София бе открита изложбата с документални кадри на Иван Бакалов

Етнографски музей-Берковица е най-посещаваният туристически обект за месец април

14 May 2019 12:30

Най-посещаваният туристически обект за месец април от потребителите на мобилното приложение i Love Bulgaria е Етнографският музей в гр. Берковица, съобщават от общинската пресслужба.Приложението е официалният туристически гид на България. Музеят за първи път не само е победител в класацията, но и за първи път влиза и в топ 10 изобщо. Етнографският музей на Берковица представя материалната и духовна култура на града и региона. В различните колекции на музея посетителите могат да видят експонати от берковска керамика, чипровски килими, каракачански костюми, градски рокли от 20-те години на ХІХ в. Представени са и характерните за региона занаяти.

Изложба на словашки музикални инструменти в Пловдив

12 May 2019 10:50

Фуяра, гайдица, хелигонка. Това са част от традиционните словашки музикални инструменти, показани в Етнографския музей в Пловдив. Над 50 табла разказват за майсторството на различни занаятчии от централноевропейската държава.

Фотографиите на девет японски фоторепортери са в Музея за съвременно изкуство

10 May 2019 18:32

Една уникална изложба "Тохоку, през погледа на японските фотографи" привлече вниманието в Музея за съвременно изкуство. Тя е част от многото събития през тази година, във връзка с тройния юбилей за отношенията между България и Япония, които започват преди 110 години с посещението на принц Куни-но-Мия.

В НС беше открита изложба „Хора за хората“

08 May 2019 15:43

В Народното събрание беше открита изложба „Хора за хората“, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария. Снимките са на фотографа Иво Данчев.

Българският фотограф, заснел три войни

07 May 2019 16:36

Петър Арнаудов запечатва на фотоплаки Балканската, Междусъюзническата, Първата световна войни. Видял и заснел е онзи български войник, всяващ страх и ужас у противника

През обектива на странстващия фотограф Йозеф Куделка

07 May 2019 15:34

Софийска градска галерия (СГХГ) представя знакови творби от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на Куделка, които разкриват дълбоко хуманния характер на неговото творчество

Изложба в Лом показва красотата на българския фолклор

25 April 2019 13:15

Изложбата „Автентични национални носии от Северозападна България – кукли, пана и картички” събра в галерия „Поломие” - Лом ценители на традиционните български занаяти и приложни изкуства. Съвместната експозиция на Валентина Симеонова и Лили Станчева показа на посетителите красотата и многообразието на българския фолклор.

Аугуст Стриндберг като фотограф

24 April 2019 15:38

Търсещата природа на Аугуст Стриндберг (1849–1912) се хвърля в различни начини на художествено изразяване. Освен че оставя много живописни картини, той е един от първите в Швеция, които се занимават с фотографиране. Неговият регистър от теми в областта на фотографията обхваща наблюдения на природата, психологически портрети, експерименти с оптиката и химическите процеси, астрономични снимки, цветна […]