Регионални

21 март 2019 07:14

Има ли достатъчно свободни места в детските градини в Благоевград?

С опашки от рано сутринта пред част от детските градини стартира подаването на документи за прием на деца в първа група на детските градини в Благоевград. Още с обявяването на приема на заявления се оказва, че има детски градини, където вече повече о...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Опасна сграда в центъра на Благоевград

15 July 2019 08:37

Две трети от нея е общинска собственост

8 институции проверяват частния клуб заради оставеното без надзор 2-годишно дете

09 July 2019 10:25

От Държавната агенция за закрила на детето съобщиха, че Детско студио "Пипи" няма лиценз

Служители на частна занималня оставиха малко дете два часа без надзор в планината

09 July 2019 09:28

Служителка на занималнята обяснила, че детето било инатливо и затова останало само под силното слънце

Живописен пленер се проведе в евросело Черниче

08 July 2019 21:03

Живописен пленер се проведе в симитлийското село Черниче, което преди седем години бе обявено за евросело на България. Той е част от проявите за 50-годишнината от обявяването на общинския център Симитли за град. Идеята за провеждането на пленера е на местния художник и бивш учител Николай Кашев. Творческата проява се финансира от община Симитли.

Започва строителството на две нови детски градини в Пловдив

07 July 2019 09:02

Строителството на две нови детски градини ще започне тази година в Пловдив. На финален етап е разширението на ясла "Веселушка" в район "Източен". Това са част от мерките, които общината предприема, за да се реши поне отчасти проблемът с непрекъснато увеличаващата се нужда от нови места в градините.

Два язовира в Благоевградско имат нужда от спешен ремонт

06 July 2019 08:54

Два язовира в Благоевградска област се нуждаят от спешен ремонт. Те се намират в общините Хаджидимово и Гоце Делчев. Още около 70 язовирни стени и съоръжения в региона не са годни за употреба и са предложени за ремонт.

Детските градини в община Мъглиж работят целогодишно

03 July 2019 10:00

Всички общински детски градини на територията на Община Мъглиж работят целогодишно, включително и през летния период, става ясно от заповед на кмета Господин Господинов. Завършилите четвърта гр...

Нови беседки за отдих в Благоевград

29 June 2019 23:58

Община Благоевград поставя нови беседки за отдих. Към момента има монтирани три съоръжения, като едно тях е разположено в близост до спирката над НХГ, а две се намират на различни места в квартал „Еленово“. Беседките се поставят по искане на жители на областния център. Те са ситуирани на земя, която е общинска собственост и могат да се ползват от всички. Конструкцията им е стабилна, а покривът е с битумни керемиди. Към беседките има прикрепени пейки и маси. Община Благоевград апелира за отговорно отношение и опазване на общинската собственост. При забелязване на нередности, може да бъде сигнализирано на 073/ 88 44 34, в работно време, както и на телефон 112.

Кметове разработват визия за развитие на туризма в селата на община Благоевград

29 June 2019 09:40

Целта е да се популяризират местата, които биха били интересни на туристите. За всеки от историческите, археологическите и религиозни обекти е събрана подробна информация, която ще бъде публикувана в пътеводител. Направен е и професионален снимков материал, който ще се използва за направата на календари и брошури.

Зачестяват вандалските прояви над детски площадки в Благоевград

28 June 2019 09:23

Броят на вандалските прояви над детските площадки в Благоевград е нараснал през летните месеци сигнализират родители. Много от тях са в окаяно състояние, тревните площи до тях не са окосени, въпреки че са предпочитано място за игра.