Регионални

22 март 2019 14:00

Първите девет семейства в Козлодуй ще получат еднократна помощ за новородено

Девет семейства от община Козлодуй ще получат по 600 лева - еднократна финансова помощ за новородено дете. Преди дни се проведе първата среща на Комисията за отпускане на еднократната помощ и бяха одобрени всички девет заявления, подадени в периода я...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над сто участници тичаха в традиционния маратон за Деня на спорта в Козлодуй

19 May 2019 15:30

Над сто участници, на различна възраст, се включиха в традиционния маратон, проведен по повод Деня на спорта и откриването на Ботеви дни. Тази година маршрутът бе променен и стартът бе даден от бившата бензиностанция „Региана”, премина по улица „Ломска”, на сградата на РУ „Полиция” направи ляв завой и към стадион централен в град Козлодуй.

Здравните работници от Козлодуй се включиха в петия национален протест

17 May 2019 10:45

Медицински специалисти от козлодуйската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ взеха участие в петия национален протест на съсловието в София, за да заявят за пореден път своите искания. „Основните ни искания в най-общи линии са реформа в системата на здравеопазването, достойно заплащане и достойни условия на труд. Освен това включване на съсловието в директни договори с Касата, за да можем и ние да стигнем до разпределението на публичните средства. Защото се изхвърлиха едни милиони, но те не могат да стигнат до нас при така създалата се ситуация при търговските дружества. – обясни старшата сестра от хирургично отделение Даниела Станева.

Пожар в района на селище 1700 в Козлодуй

12 May 2019 12:30

Късно снощи зарево от пожар стресна жителите на атомната столица Козлодуй. Установено е, че са горели полиетиленови тръби, собственост на Община Козлодуй. На място са пристигнали две пожарни, полиция. Кметът Маринела Николова също е била там. Тръбите се съхраняват в района на селище 1700 повече от седем години. Тепърва ще се установяват щетите и причината за пожара. Уведомени са РИОСВ, Областният управител и АЕЦ “Козлодуй”, съобщават от общинската пресслужба.

Козлодуй в паника - змии плъзнаха на Дигата в зоната за отдих и спорт

08 May 2019 16:00

Граждани сигнализират за нашествие на влечуги в зоната за отдих и спорт на Дигата в Козлодуй. Докато през миналата година змии можеха да се видят най-често на градския стадион, сега те се препичат спокойно на различни места в района на Дигата.

Глобяват жена, разхождала без намордник питбул, нападнал мъж в гр. Козлодуй

08 May 2019 10:15

Районна прокуратура – Козлодуй е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност спрямо В. Н. и налагане на административно наказание на основание чл. 78а от Наказателния кодекс за извършено престъпление по чл. 325в, ал. 1 от НК.

Глобиха мъж от Козлодуй, нарушил заповед за защита от домашно насилие

25 April 2019 13:30

Съдът е одобрил споразумение сключено от Районна прокуратура - Козлодуй, с което подсъдимият В. Б. се е признал за виновен за извършено от него престъпление против правосъдието - нарушена заповед за защита от домашно насилие.

Кметицата на Козлодуй с подробности за палежа на колата ѝ

25 April 2019 11:45

На записа видяхме силуета на престъпника, но заради слабото осветление не се виждат подробности. Предполагам, че има поръчител на палежа. Областна дирекция на полицията във Враца също работи по случая, надявам се, че и в София се работи. Това заяви кметът на Козлодуй Маринела Николова пред камерите на БТВ.

Запалиха автомобила на кмета на Козлодуй

22 April 2019 09:06

Според разследващите палежът е умишлен

С 10% увеличиха кметските заплати и в община Козлодуй

30 March 2019 15:30

С 10 % увеличиха кметските заплати в община Козлодуй. Това реши общинският съвет в „атомната столица“. Мнозинството в местния парламент склони да вдигне с еднакъв процент парите както за селските управници, така и за кмета на общината, съобщават от общинската пресслужба.

​Фондация "Искам бебе" става на 12 години

25 March 2019 07:33

Фондация "Искам бебе" ще отбележи 12 години от своето създаване. Навръх Благовещение фондацията ще връчи годишните си награди "Ангели на благодарността", като тази година сред номинираните са общественици, спомогнали за създаването на Държавния фонд ин витро.