Регионални

22 март 2019 14:00

Първите девет семейства в Козлодуй ще получат еднократна помощ за новородено

Девет семейства от община Козлодуй ще получат по 600 лева - еднократна финансова помощ за новородено дете. Преди дни се проведе първата среща на Комисията за отпускане на еднократната помощ и бяха одобрени всички девет заявления, подадени в периода я...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Служителка в дружество, присвоила 16 200 лв. е предадена на съд

11 July 2019 14:00

Районна прокуратура – Козлодуй е предала на съд Н. Д. по обвинение за присвояване на парични средства на дружество, в което работела. Обвиняемата Д. е пенсионер, като през м. април 2018 г. била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.

Жена роди след трансплантация на матка от мъртъв донор в САЩ

10 July 2019 11:04

Жена на 30 години роди в Кливланд след трансплантация на матка от мъртъв донор, съобщиха Асшиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА. Матката е трансплантирана през 2017 г., а през 2018 г. жената е забременяла след оплождане ин витро. Това е първият подобен случай в Северна Америка. Първата трансплантация на матка е направена в Швеция преди пет години. В света вече има повече от 10 бебета, родени по този начин. Първата трансплантация на матка от мъртъв донор е направена в Бразилия, като бебето се роди през декември миналата година.  Болницата в Кливланд, където е станало раждането през юни, прави изпитания на метода, в което участват 10 жени. Досега са извършени пет трансплантации, три от които са успешни. Една от жените е родила. Болницата използва само матки от мъртви донори.

Пръскат срещу комарите в Козлодуй

08 July 2019 14:00

Пръскането против комари край Козлодуй започва по график от днес. Миналата седмица то беше отложено заради забавяне доставката на инсектицидния препарат. На последното си заседание правителството отпусна 2 млн. лева за справяне с проблема в крайдунавските общини след като жителите им алармираха за нашествие от комари.Невъзможността на областните администрации да решат въпроса сами, накара премиера Борисов да разпореди процедурата да се извърши от Българската агенция по безопасност на храните. Подобен опит, с положителен резултат, е имало и през 2015 г.

Лодка и 250 метра бракониерски рибарски мрежи иззеха в Козлодуй

01 July 2019 15:45

250 метра бракониерски рибарски мрежи са иззели преди броени дни инспекторите от Агенцията по рибарство в Козлодуй. Служители на ИАРА – Враца са извършили серия от проверки по реките Дунав, Огоста и Скът, при които са извадили 250 метра риболовни мрежи без марки в района на града.

Фестивал на рибата стягат за Петровден в Козлодуй

26 June 2019 09:37

На 29 юни, Петровден, Община Козлодуй организира традиционния Фестивал на рибата. Той се провежда по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав. Празникът е с участието на рибари и пенсионерските клубове от община Козлодуй и населените места, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Община Козлодуй иска държавна помощ след проливния дъжд

25 June 2019 09:00

Община Козлодуй ще кандидатства за помощ пред държавната междуведомствена комисия след водната стихия, която причини десетки повреди и аварии в града в края на миналата седмица. Решението е взето на извънредно заседание на общинския щаб за защита при бедствия, съобщават от общинската пресслужба.

Община Козлодуй бе домакин на Международна среща на писатели от дунавски държави

21 June 2019 12:30

Община Козлодуй беше домакин и съорганизатор на част от проект – Международна среща на писатели от дунавски държави, осъществена от Министерството на културата и Съюза на българските писатели.По програма, в рамките на 4 дни, поетите представят свои творби. На срещата в Козлодуй се състоя премира на антологията „Дунавски предели”, издадена от издателство „Български писател”, съобщават от общината.

Силна буря наводни Козлодуй

21 June 2019 09:37

Силна буря, съпроводена от проливен дъжд връхлетяха град Козлодуй снощи. Излели са се над 40 литра на квадратен метър в рамките на 30 минути, съобщиха от общината. Няма пострадали или бедстващи хора, но в Общинската администрация са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. Има и два пострадали автомобила от паднало дърво. За кратко е спряло и електрозахранването.

Тризнаци се родиха в Първа АГ болница "Света София"

14 June 2019 11:14

На 13.06.2019 г. в Първа САГБАЛ „Света София" се родиха тризнаци, съобщиха от болницата.

В Община Козлодуй стартира кампанията "Нулев отпадък"

12 June 2019 17:00

Стартира кампанията "Нулев отпадък", организирана от Община Козлодуй, като част от Общинския екологичен календар за 2019 г. Предстои раздаването на 40 броя компостери за домашно компостиране на жители от общината, чиито имот е с дворна част и зелени площи. Един компостер е с вместимост 420 литра и е изработен от пластмаса.