Регионални

22 март 2019 18:30

Телевизионният център в Пловдив на 48 години

На днешния ден през 1971 г. е създаден телевизионният център в Пловдив. Това е първото извънстолично студио на Българската национална телевизия. Вече 48 години екипите от журналисти, оператори и технически лица отразяват събитията от сърцето на Траки...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БНТ сваля "Стани богат" и "Спортисимо"

12 August 2019 14:57

Българската национална телевизия спира "Стани богат" и "Спортисимо", но кулинарното предаване "Бързо, лесно, вкусно" ще продължи излъчванията си. Това се казва в лаконично съобщение от БНТ по повод промените в програмната схема в предстоящия тв сезон. От обществената телевизия уточняват, че  :-Предаването „Спортисимо“ е прекратено и няма да има повече излъчвания. -„Стани богат“ също е прекратено, но ще бъдат излъчени оставащи по договор и вече заснети броеве на предаването. -„Бързо, лесно, вкусно“ ще продължи излъчванията си при намалена наполовина цена за реализация на 1 брой от предаването. Както и че "повече информация за предстоящите предавания, както и пълната програмна схема за новия телевизионен сезон ще бъде оповестена скоро". Кошлуков сваля "Стани богат" и спорта от БНТ3 Още при изслушването му пред СЕМ като кандитстваше за поста генерален директор Емил Кошлуков обяви, че ако бъде избран, то култовото тв състезание „Стани богат“ слиза от ефир. Както Клуб Z писа, то излиза по 22 000 лева на предаване на телевизията, като в същото време вместо търговска реклама в паузите се излъчва автореклама. 

БНТ обявява конкурс за предаване за разследваща журналистика

01 August 2019 14:16

Със свое решение от 30.07.2019 г. Управителният съвет на Българската национална телевизия обявява конкурс за реализация на предаване за разследваща журналистика. Концепции могат да бъдат подавани както от журналисти от обществената медия, така и от автори и продуценти, които не са в трудовоправни отношения с БНТ.

Емил Кошлуков уволни директора на новините в БНТ - Уляна Пръмова

30 July 2019 20:02

Първите кадрови промени в управленския мандат на Емил Кошлуков начело на БНТ вече са в сила. Днес той е сменил шефа на Дирекция "Информация" - дългогодишният кадър на медията - Уляна Пръмова. Тя е получила заповедта в деня, в който се е върнала от отпуск, научи Клуб Z. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което до скоро новият генерален директор Кошлуков беше ководещ. По закон генералният директор на обществената телевизия сам избира екипа, с който ще работи. Мандатът на членовете на Управителния съвет на БНТ обаче изтича следващата година и те се избират от Съвета за електронни медии (СЕМ).   Кошлуков - шеф на БНТ Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания. Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, принуден да напусне след като получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В неговия мандат Кошлуков стана програмен директор на БНТ1 и водещ на предаването "Още от деня". Кошлуков сваля "Стани богат" и спорта от БНТ3 След напускането на Каменаров стана известно, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева с потенциал да досигнат до 60 милиона до края на годината. След оставката му СЕМ избра Кошлуков за временно изпълняват длъжността.   Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят). По време на излушването си пред СЕМ като кандидат за генерален директор Емил Кошлуков се разграничи от екипа на Константин Каменаров и дълговата криза, в която е изпаднала обществената телевизия.  "Питайте други за взимането на решения в БНТ, аз не съм бил в управлението", заяви тогава Кошлуков. И обясни, че когато е бил назначен като програмен директор на БНТ1, в телевизията вече е имало програме директор за всички канали в лицето на Надя Костова и че това му е връзвало ръцете да прокарва исканията си. И Кошлуков, и Костова са бивши кадри на фалиралата TV7.    Реакциите след избора на Кошлуков: #Кой всъщност ще командва и БНТ Преди дни Емил Кошлуков предложи на Управителния съвет на БНТ да се създаде дирекция "Спорт" с шеф Сашо Йовков, който беше негов конкурент в избора на нов генерален директор на телевизията. В настоящата структура спортните журналисти и специалисти са обособени в продуцентски център "Спорт", който е част от дирекция "Информация".  А като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо".

Трусовете на продуцентския пазар

19 July 2019 12:00

Новият телевизионен сезон започва без някои ключови предавания.Телевизиите имат нужда от свежи предложения от продуцентските компании.Пазарът става все по-тесен за българските продуценти и те все по-често ще трябва да търсят нови посоки за развитие като онлайн съдържание.Новият есенен телевизионен сезон обещава да размести позициите на българския продуцентски пазар. Тази година той ще започне без някои от ключовите предавания с най-дълъг живот в ефира, създавани от независими...

Кошлуков с първо предложение: спортът става дирекция, начело със Сашо Йовков

08 July 2019 16:59

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков с първо управленско решение: да се създаде специална дирекция "Спорт" в националната телевизия. Предложението гласи още начело на тази дирекция да застане журналиста Сашо Йовков. Последният бе прекият конкурент на Кошлуков за поста на върха в БНТ. Той получи два гласа от членовете на СЕМ, а Кошлуков - 3.  Шефът на обществената телевизия вече официално встъпи в длъжност. Той е внесъл новата си идея за разглеждане от Управителния съвет на медията.  Към момента спортът по БНТ е част от дирекция "Информация". Журналистите, занимаващи се с тематиката, са обособени в отделен продуцентски център "Спорт". "Проведох разговор с генералния директор още вчера, днес имаше продължение и приех предложението. Идеята спортът да бъде отделна дирекция в БНТ, на базата на опита, който аз самият съм натрупал, си заслужава. Най-вече екипът, който се занимава със спорт в БНТ, го заслужава", каза пред Клуб Z Сашо Йовков. Той обясни, че ако предложението на Кошлуков за структурната промяна бъде прието от Управителния съвет на обществената медия, то екипът на дирекция "Спорт" ще отговаря не само за спортните новини във всички канали на БНТ, но и за реализация на публицистика и други рубрики и предавания в сферата на спорта. Както и най-добра реализация на потенциала, който БНТ има, с това, че притежава скъпи права за излъчване на спортни събития.  Националната телевизия има отделна програма със спортно-развлекателна насоченост. Това е каналът БНТ 3, който започна излъчване през 2014 г. под името „БНТ HD“ и първоначално предаваше в HD качество програмата на БНТ 1. Това се случи за първи за Световното първенство по футбол 2010, а след това - за Евро 2012 и Летните олимпийски игри същата година. От 6 февруари 2014 г. БНТ HD стартира самостоятелна програмна схема - като спортно-развлекателен канал. Това се случи по време на Зимните олимпийски игри в Сочи. През есента на 2018 г. бе взето решение каналът да се кръсти БНТ 3, а спортната му програма включва тенис от турнира "Ролан Гарос" от Големия шлем, биатлон, ски алпийски дисциплини, футбол от турнира "Лига Европа", купата на конфедерациите по футбол и други.

Свикаха два протеста срещу избора на Кошлуков

05 July 2019 17:39

Два протеста бяха обявени за тази вечер веднага след новината, че Емил Кошлуков е избран за генерален директор на БНТ. Единият протест е с инициатор поета и общественик Манол Глишев. Той е насрочен за 18:30 ч пред Министерския съвет със заявката, че ще се провежда там всеки петък по същото време. Едновременно бяха опраскани радиото и телевизията. В петък. Някаква млада калинка стана шеф на радио "София", а одиозният Кошлуков получава БНТ. Положението е много по-лошо, отколкото беше в 2013. Майка ми казва, че в 1989 са се надявали поне конкурсите да станат честни. Не се случи. (...) Време е за оставки, Бял автобус и други неща. Ако сме хора, всяка вечер ще почнем пак да се събираме при Министерския съвет от шест и половина. Идвайте и споделяйте, призова Глишев, цитиран от offnews.bg. Художникът и природозащитник Владо Руменов пък свика демонстрация пред сградата на БНТ в 18:00. Събитието бе обявено във фейсбук и е озаглавено "КОЙшлуков, вън от БНТ!"

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ

05 July 2019 12:12

Емил Кошлуков беше избран от Съвета за електронни медии за генерален директор на БНТ. За него гласуваха трима членове на регулатора, а двама се обявиха против.

СЕМ избира новия директор на БНТ

05 July 2019 07:09

Съветът за електронни медии трябва да избере новия директор на Българската национална телевизия.

Втори ден от изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНТ (ВИДЕО)

04 July 2019 18:00

Втори ден от публичното изслушване от Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНТ. Днес своите виждания за управлението на БНТ представиха Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Сашо Диков иска да направи БНТ информационно-публицистична, Кошлуков - по-технологична

04 July 2019 17:59

И през втория ден от изслушването на шестимата кандидати за генерален директор на БНТ, основната тема остана финансовата криза, в която се намира обществената телевизия и адекватните мерки за да се предотврати фалитът. В сряда Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша концепциите на първите трима от кандидатите да ръководят обществената телевизия в следващите три години - Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов. Днес пред съвета се явиха другите трима - пак по реда на подаване на документите -...