Регионални

22 март 2019 18:30

Телевизионният център в Пловдив на 48 години

На днешния ден през 1971 г. е създаден телевизионният център в Пловдив. Това е първото извънстолично студио на Българската национална телевизия. Вече 48 години екипите от журналисти, оператори и технически лица отразяват събитията от сърцето на Траки...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Дълговете на БНТ надхвърлят 35 милиона лева, сигнализират синдикатите

23 May 2019 16:34

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, Комисията за култура и медии в Народното събрание и до Съвета за електронни медии (СЕМ) синдикалните организации в БНТ заявяват, че са силно обезпокоени от постоянната криза, в която се намира държавната телевизия и за която, според тях, работещите там нямат никаква вина.В документа се казва, че от години е ясно, че определената от финансовото министерство държавна субсидия е крайно недостатъчна за...

ВМРО и БНТ в спор за предизборен клип

23 May 2019 12:50

Партията е пуснала сигнали до ЦИК и до СЕМ

БНТ получи награда за принос към българската култура „Златно перо“

22 May 2019 20:53

Българската национална телевизия с награда за принос към българската култура и изкуство. По случай своята 60-годишнина обществената телевизия получи отличието "Златно перо". Наградата се присъжда в навечерието на 24 май от „Кантус Фирмус" и галерия „Макта".

Сашо Диков се кандидатира за шеф на БНТ

20 May 2019 17:07

Сашо Диков ще се кандидатира за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Това съобщи самия той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV + и TV 1. Диков припомни, че е работил 15 години в БНТ и биография като неговата "няма кой и как да извади" Подаването на документи за ръководител на телевизията ще продължи до 3 юни. До конкурса за нов генерален директор се стигна, след като Константин Каменаров получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол, а това противоречи на статута му и трябваше да бъде освободен. На негово място за временно изпълняващ длъжността медийният регулатор постави Емил Кошлуков. "Претендирам за абсолютно чист професионален морал. Кандидатирам се, като знам колко шоково това ще подейства и на Съвета за електронни медии, и на някои от властимащите. Ако Бойко Борисов разсъждава трезво, би трябвало да знае, че една телевизия като БНТ, ръководена от мен, ще бъде на него страхотен професионален и честен коректив. Публицистиката в БНТ трябва да заеме своето достойно място", каза още Диков, който в момента има предаване по телевизия "Евроком". Самият избор за шеф на БНТ ще е на 5 юли. След оставката на Каменаров за нов шеф на БНТ веднага се спрегна името на Кошлуков. Той направи опит да оглави БНТ през 2017-а и дори се считаше за фаворит. Спъна го обаче доказването на "трудов стаж" в телевизия, каквото е изискването на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), а опитът му в партийната телевизия "Алфа", собственост на "Атака", постави СЕМ в неудобна ситуация - да решава обвързан ли би бил евентуалният нов генерален директор с партии (особено с отправящи откровено русофилски послания). Междувременно депутати от ГЕРБ и ДПС се готвят да внесат изменения в ЗРТ, с които мандатите на генералните директори на телевизията и радиото ще бъдат увеличени от три на пет години. Ще се премахне и изискването за "трудов стаж в телевизия" и ще остане само "стаж в телевизия". Един от вносителите - Тома Биков (ГЕРБ) обясни, че идеята е законът да мине след избора на новите ръководства на двете обществени медии, но новите текстове ще важат за тях.

В ТУ в София отбелязват 65 години от първото телевизионно предаване в България

16 May 2019 20:45

65 години от първото телевизионно предаване в България и на Балканския полуостров отбелязаха днес в Техническия университет в столицата. Именно там е конструиран телевизионният приемник, чрез който се осъществява предаването на образи на разстояние. Тази година 60 години от създаването си чества и Българската национална телевизия.

СЕМ откри процедурата за избор на нови генерални директори на БНТ и БНР

09 May 2019 15:43

Днес, 9 май 2019 г., Съветът за електронни медии, в изпълнение на правомощието си по чл. 32, ал. 1, т. 2 от Закона за радиото и телевизията, обяви процедури за избор на генерален директор на Българското национално радио и за избор на генерален директор на Българската национална телевизия, съобщиха от СЕМ.

Отиде си дългогодишният журналист в БНТ Снежана Атанасова

05 May 2019 21:50

Напусна ни дългогодишният журналист в БНТ Снежана Атанасова. Тя беше автор и водещ на "Актуална антена", "Анкети", "Изборът" и "Частен случай". Опелото ще бъде на 11 май от 13 ч в църквата "Свети Архангел Михаил" на гробищен парк Бояна. Поклон пред паметта й!

Сателитният канал на БНТ стана на 20 години

02 May 2019 20:55

Днес се навършват 20 години от старта на Сателитния канал на БНТ. 24-часовата програма, предназначена за българите в чужбина се разпространява на територията на цяла Европа, Близкия Изток, Северна Африка, части от Азия и отвъд Атлантика.

Емил Кошлуков слиза от тв екран

24 April 2019 18:47

Новият и.д. генерален директор на БНТ спира да води "Още от деня"

Емил Кошлуков временно ще оглави БНТ

24 April 2019 11:55

До оттеглянето на Каменаров се стигна, след като Софийският градски съд потвърди условната му присъда за шофиране след употреба на алкохол